Kuinka kauan aurinkovoide säilyy?

Pohdituttaako kokkareinen aurinkovoide tai kuivan ihon hoitaminen? Me etsimme vastaukset.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Milloin silmänympärysvoiteen käyttö tulisi aloittaa ja kuinka sitä käytetään?

Silmänympärysvoide olisi hyvä lisätä ihonhoitorutiineihin samaan aikaan, kun säännöllinen silmämeikin käyttö alkaa. Parempi kuitenkin myöhään kun ei milloinkaan. Silmänympärysiho tarvitsee täsmätuotteensa, koska se on huomattavasti ohuempi kuin muu kasvojen iho ja siitä puuttuvat talirauhaset lähes kokonaan. Käytä silmänympärysvoidetta aamuin illoin puhdistuksen jälkeen. Taputtele reilu nuppineulanpään kokoinen määrä kevyesti sormin silmien ympärille, mutta älä liikkuvalle luomelle.

Aurinkovoiteeni unohtui aurinkoon ja on nyt kokkareista. Voiko sitä vielä käyttää? Säilyvätkö aurinkovoiteet yleensä seuraavaan kesään?

Kokkareinen voide on valitettavasti pilalla. Avatut aurinkovoiteet säilyvät seuraavaan kesään, jos säilytät ne kuivassa ja viileässä paikassa auringonvalolta suojattuna. Näin kesän jälkeen on hyvä käydä läpi kaikki kosmetiikka ja heittää pois huonoksi menneet tuotteet. Pilaantuneet meikit ja voiteet tunnistat oudosta hajusta ja muuttuneesta koostumuksesta, kuten juuri kokkareisuudesta. Pilaantuneesta kosmetiikasta johtuvat ihoreaktiot ovat erittäin yleisiä, joten säännöllinen inventaario kannattaa.

Ihoni on äärettömän kuiva, ja olen kokeillut siihen useita eri tuotteita. Osa on toiminut paremmin kuin toiset, mutta silti kuivuus vain jatkuu. Mikä avuksi?

Jos ihonhoitotuotteista ei ole apua iho-ongelmiin, on syytä katsastaa ruokavalio. Syötkö tarpeeksi iholle tärkeitä tyydyttymättömiä rasvahappoja, joiden lähteitä ovat muun muassa rasvaiset kalat, pähkinät, mantelit sekä oliivi- ja rypsiöljy? Juotko tarpeeksi vettä? Varmista, että saat ruuasta tarpeeksi myös vitamiineja ja hivenaineita.

Miksi kynsilakat paksuuntuvat niin nopeasti?Jos ravistat lakkapulloa kuin drinkkishakeria, pulloon syntyy kuplia, jotka kuivattavat lakan. Pyörittele sitä mieluummin kämmenten välissä pystyasennossa. Tämä on riittävä liike sekoittamaan värin. Paksuntuneen lakan herätät henkiin muutamalla tipalla kynsilakanpoistoainetta.

Ihoni punottaa usein. Punastun helposti, mikä nolostuttaa ja se vain lisää punastumista. Mitä tehdä oravanpyörän pysäyttämiseksi?Käytä herkälle iholle tarkoitettuja hoitotuotteita, jotka rauhoittavat ihoa ja ehkäisevät myös punotusta. Kurkkaa purkkien kyljistä, että ne sisältävät esimerkiksi ruusua, laventelia tai kamomillaa. Lisäksi on hyvä käyttää tuotteita, joiden pH on sama kuin ihon, eli noin 5,5. Auringolta suojautuminen on myös ehdottoman tärkeää. Meikit auttavat: Vihreät neutraloi punaisuutta. Markkinoilta löytyykin useita tuotteita punotusta vastaan. Yhdessä tuhdin peitevärin kanssa ne auttavat pitämään punotuksen piilossa.