Kesän parhaat kauneusvinkit

Cosmon neuvojen avulla nautit kesästä ilman turhaa hikoilua.

Valmista iho aurinkoa varten. Aloita melaniinin tuotantoa aktivoivan ravintolisän syöminen noin kuukautta ennen kesäkauden alkua. Näin saat ihosi suojapigmentin tason korkeaksi ennen aurinkokuuria. Vivisanté Sun Capsules, 22 e, sisältää luonnon beetakaroteenin ja E-vitamiinin yhdistelmää.

Rauhoita sheivaamisesta ärtynyt bikiniraja sinkkisuihkeen avulla. Tulehdusoireita lievittävällä sinkkioksidilla hoidetaan etenkin vauvojen vaippaihottumaa, mutta se soveltuu erinomaisesti myös aikuisten käyttöön. Apteekeissa myytävä Wonderm-sinkkisuihke, 11,50 e, on ilmavan kevyt ja imeytyy nopeasti.

Kylvetä jalat kuorivassa sitruskylvyssä. Sekoita kuumaan veteen makeuttamatonta greippi-, sitruuna- tai appelsiinimehua. Voit myös käyttää kaikkien kolmen yhdistelmää mielesi mukaan. Sitruunahapot kuorivat kuollutta ihosolukkoa ja raikas tuoksu virkistää.

Värjää ripset ja kulmakarvat kestovärillä. Näin et joudu huolehtimaan ripsiväristä tai kulmakarvojen meikkaamisesta. Värjäyksen voi hoitaa joko itse kotona tai pikaisessa sävytyksessä kosmetologilla.

Kiinteytä takamusta kofeiinilla. Sekoita käytettyjä kahvinporoja kiinteyttävään kasvonaamioon ja hiero seosta peppuun sekä reisiin ylöspäin suuntautuvin liikkein. Anna vaikuttaa noin vartti ja huuhtele pois.

Päivettynyt iho näyttää jo luonnostaan kauniilta. Vaihda siis meikkivoide pikimmiten sävyttävään päivävoiteeseen. Jos pelkkä päivävoide tuntuu liian kevyeltä, levitä sen päälle ihon sävyä tasoittavaa meikinalustusvoidetta. Taputtele lopuksi ihon pienet virheet piiloon peitevoiteella ja kruunaa kasvot kevyellä sipauksella aurinkopuuteria.

Vihdo itsesi onnelliseksi. Lämmitä kosteaa saunavihtaa hetki kiukaalla ja paina se sitten kasvoillesi. Varo, ettei vihta ole kuitenkaan polttavan kuuma. Lehdistä vapautuvat aromit virkistävät ihanasti.

Tuoksut kruunaavat rennon lomatunnelman. Mukana kulkevan matkahajuveden voi sujauttaa kätevästi niin biitsikassiin kuin pieneen iltalaukkuun. Onneksi Viktor & Rolfin herkullista Flowerbomb-tuoksua, 39 e, saa söpössä minipullossa!

Keväällä on kiva esitellä sääriä lyhyessä mekossa, mutta kintut pitää saada ensin pelikuntoon. Valitse itseruskettaja, joka samalla kiinteyttää. Asteittain ruskettava Estée Lauderin Bronze Goddess Radiant Perfection -rusketusvoide, 35 e, palauttaa ihon kimmoisuuden.

Heittäydy rohkeaksi kampaajalla ja leikkauta lyhyt kesätukka. Lyhyempi pehko on helppo ja viileä kuumalla säällä.