Käytä itseruskettavaa oikein

Näin hankit tasaisen rusketuksen pullosta ilman oranssia väriä, ikäviä raitoja ja sotkuista kylppäriä.

Pulma: Itseruskettava voide jättää ikävät rajat, tai väristä tulee epätasainen, liian tumma tai oranssi. Jalat ovat raidalliset tai laikukkaat.

Ratkaisu: Itseruskettavan käyttöön kannattaa valmistautua viimeistään edellisenä päivänä. Kuori vartalon iho ja keskity etenkin kyynärpäihin, polviin ja muihin kuiviin kohtiin. Rasvaa iho huolellisesti kosteuttavalla voiteella. Levitä kuivimpiin kohtiin tuhdimpaa voidetta, jotta pääset eroon mahdollisista kuivista laikuista. Levitä itseruskettavaa aina vain puhtaalle ja kuivalle iholle. Kuivaa siis iho huolellisesti suihkun jälkeen. Pienikin kosteus voi tehdä väristä epätasaisen. Itseruskettava ja hikoilu eivät ole hyvä pari, joten älä kokeile itseruskettavan käyttöä hellesäällä tai ennen treeniä. Levitä tuote aina tasaisesti koko vartalon iholle, niin vältyt ikäviltä rannuilta ja noloilta kohtaamisilta.

Muista myös: Vaikka iho näyttäisi itseruskettavan levityksen jälkeen kuinka vaalealta, älä lisää tuotetta! Lopullisen sävyn näet vasta tuntien päästä, joten odota kärsivällisesti. Anna voiteen imeytyä rauhassa ennen pukemista. Älä siis ryhdy rusketuspuuhiin kiireessä tai juuri ennen nukkumaanmenoa. Suosi väljiä vaatteita itseruskettavan levittämisen jälkeen. Hankaus pilaa helposti tasaisen päivetyksen.

Pulma: Itseruskettava voide sotkee lattiat, lakanat ja vaatteet. Valkoinen pukisi päivettynyttä ihoa, mutta pahimmillaan voide värjää uuden topin tai makeimman kesämekon käyttökelvottomaksi.

Ratkaisu: Itseruskettavaa suihketta kannattaa aina käyttää kylpyhuoneessa. Levitä lattialle vanha pyyhe ja seiso sen päällä sumutuksen ajan. Kääri pyyhe lopuksi kasaan, ettet sotke lattioita. Jos sumutat ainetta illalla, anna ihon kuivua rauhassa ennen sänkyyn menoa. Moni itseruskettava sisältää ripauksen pois peseytyvää sävyä, joka helpottaa aineen levittämistä. Tämä väri voi takertua vaatteisiin ja lakanoihin, mutta lähtee iholta ensimmäisessä pesussa.

Muista myös: Useimmat itseruskettavat irtoavat lakanoista ja vaatteista konepesussa, mutta älä luota tähän. Käytä siis itseruskettavan käytön jälkeen aina tummia vaatteita ja vaihda sänkyyn tummat lakanat.