Kauneudenhoitoa pikkubudjetilla

Kauneudenhoito ei vaadi kalliita tuotteita. Tässä parhaat vinkit pienelle budjetille.

Tee budjetti

Asiantuntijat sanovat, että noin neljänneksen tuloista voi kuluttaa surutta ruokaan, viihteeseen, vaatteisiin, matkailuun ja kosmetiikkaan. Ja kun välttämättömät pahat lasketaan tuosta summasta pois, kauneuden osuudeksi jää kolmisen prosenttia palkasta. Ota siis tämä talousfakta huomioon, kun suunnittelet kosmetiikkahankintoja. Laske oma budjettisi ennen shoppailureissulle rynnistämistä. Jos himoitset tyyriimpiä kauneustuotteita, jätä pari ravintolailtaa väliin tai osta edullisemmat farkut.

Tartu tarjouksiin

Kosmetiikkaa myydään harvoin alennusmyynneissä, mutta hyviä tarjouksia kannattaa aina hyödyntää. Kun otat myös seuraavat seikat huomioon ostotilanteessa, saat pidennettyä hankkimiesi tuotteiden kestoikää rutkasti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Huulipuna tai -rasva

Levitä väriä ensin alahuulelle. Paina huulia sen jälkeen yhteen, jolloin väri leviää myös ylähuuliin. Tämä niksi tuplaa huulituotteesi käyttöiän.

Meikkivoide

Hanki kosteuttava ja koostumukseltaan ilmava tuote, kuten vaahtomainen meikkivoide. Hyvä levittyvyys takaa sen, että voide peittää ihon tasaisesti, ja pärjäät vähemmällä määrällä pidempään.

Ripsiväri

Vaihda vedenkestävään maskaraan, vaikket vedessä viihtyisikään. Tämä ripsari ei varise, joten et joudu lisäämään väriä päivän mittaan. Maskara ei myöskään leviä kasvoillesi tihkusateessa.

Suihkugeeli

Suosi suuria säästöpakkauksia ja tuotteita, jotka vaahtoavat hyvin. Huomaat, että jo pienenpieni määrä riittää.

Nettikaupat

Tee edullisia kosmetiikkalöytöjä netissä, mutta hae uudesta tuotteesta testeri tavaratalosta ennen tilaamista.

Älä heitä hyvää hukkaan

Kun sesonki vaihtuu ja huomaat esimerkiksi aurinkovoidetuubin sisällön olevan vielä puolillaan, ota tuote uusiokäyttöön. Aurinkovoide toimii kelpona vartalovoiteena, kesätuoksu sulostuttaa ympäri vuoden ja aurinkopuuteria voi sipaista talvella myös luomivärin asemasta. Ole siis luova, kehittele uusia käyttötapoja ja käytä kaikki tuotteesi huolellisesti loppuun ennen kuin hankit uutta.