Hoida ihoa kasvonaamiolla

Kasvonaamio on helppo ja nopea tehohoito, joka virkistää, puhdistaa tai rauhoittaa ihoa tarpeen mukaan.

Kasvonaamioita löytyy niin monenlaisia ja niin moniin eri tarkoituksiin, että kaikki eivät vaivaudu niitä edes kokeilemaan. Uuden kasvotuotteen testaaminen kuitenkin kannattaa, sillä oikein valittu naamio tekee iholle ihanuuksia.

– Naamio on kuin pikakaunistus purkissa. Tehotipat ja ampullit menevät syvälle ihoon, joten niiden vaikutus tapahtuu pidemmällä ajalla. Naamiot sen sijaan vaikuttavat ihon pintakerroksessa ja antavat välittömiä tuloksia, selittää ihoterapeutti Kati Hjelm Katin Kauneuskulmasta.

Naamiota ei kannata levittää kasvoille milloin ja miten tahansa, vaan iho tulisi aina ensin puhdistaa ja kuoria huolellisesti. Kuorinta poistaa iholta ylimääräisen, kuolleen ihosolukon, jotta naamio pääsee imeytymään paremmin ja vaikuttamaan tehokkaammin.

– Mielestäni kuorintaa ja naamiota ei tulisi erottaa toisistaan, sillä ne toimivat parhaiten yhdessä. Hellävarainen kuorinta ja sen jälkeen levitetty naamio ovat kuin oma kotikasvohoito. Iho tuntuu välittömästi paremmalta.
Useimpia naamioita kehotetaan käyttämään noin kerran tai kaksi viikossa, mutta tarpeen tullen naamion voi levittää iholle vaikka päivittäin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mikä sopii sinulle?

Kalvo

Iholta pois kuorittavat kasvonaamiot uudistavat ja heleyttävät. Naamio muodostaa iholle kuivuessaan kalvon, joka irrotetaan varovasti joko sormin tai kostealla pumpulilla. Kuoriva kalvonaamio voi olla liian voimakas herkälle iholle, joten tuotetta kannattaa testata ensin kaulalle.

Savi

Syväpuhdistavat savinaamiot sopivat parhaiten rasvoittuvalle iholle. Savi imee iholta talia ja puhdistaa huokosia. Iholta haalealla vedellä huuhdeltavaa savinaamiota ei kannata laittaa liian usein, jottei iho kuivahda liikaa. Epäpuhtauksien vaivatessa anna naamion vaikuttaa hetki näppyjen päällä.

Voide

Runsas voidenaamio ei yleensä kuivu iholle, joten se ei kiristä eikä tunnu epämukavalta. Voidemaiset naamiot ovat yleensä kosteuttavia ja rauhoittavia, mutta niillä saattaa olla myös syväpuhdistavia vaikutuksia. Voiteen voi joko huuhdella pois vedellä, pyyhkiä kasvopaperilla tai antaa imeytyä ihoon.