6 vinkkiä, joiden avulla vältät yleisimmät meikkipohjamokat

Näiden neuvokkaiden vinkkien avulla opit, miten meikkimokat vältetään. 

Näillä vinkeillä teet ihostasi virheettömän.

Miksi välillä tuntuu mahdottomalta saada meikkivoidetta sulautumaan ihoon, peiteainetta peittämään virheitä kuin photoshop tai ihoa näyttämään kuulaan täydelliseltä? Jos olet oppinut vääränlaiset tavat meikata, voit olla kaukana täydellisen ihon saavuttamisesta.

1. Älä testaa meikkivoiteen sävyä poskeesi

Kasvojen iho on usein väriltään epätasainen näppyjen ja punoituksen takia. Kasvot myös ruskettuvat muuta vartaloa enemmän, joten kasvoissa ja vartalossa ihon sävy ei ole sama. Jos siis valitset meikkivoiteesi sävyn kasvojesi ihon mukaan, lopputuloksena on eriväriset kasvot kuin mitä kaula ja dekoltee, joka ei näytä luonnolliselta.

Sen sijaan, levitä kaulallesi kolmella meikkivoiteella viivat ja valitse niistä sävy, joka sointuu kaulasi ihoon parhaiten. Tällöin kasvojesi sävy sopii ylävartaloosi saumattomasti.

2. Älä levitä peitevoidetta ennen meikkivoidetta

Jos levität peitevoiteen ensin, liikkuu meikkivoidetta levittäessä peitevoide pois paikaltaan. Saatat myös käyttää peitevoidetta aluksi liikaa, kun et tiedä mitkä kohdat pelkkä meikkivoidekin pystyisi peittämään.

Sen sijaan, levitä kasvoille ensin meikkivoide ja vasta sen jälkeen peitevoide. Tällöin peitevoidetta kuluu vähemmän ja saat sen pysymään juuri niissä kohdissa minne ne haluat.

3. Älä levitä meikkivoidetta ylöspäin suuntautuvin vedoin

Jos levität meikkivoiteen ylöspäin, teet samalla pienistä ihokarvoistasi näkyvämpiä. Etenkin poskien ja hiusrajan tuntumassa pienet ihokarvat nousevat helposti ylös, saaden kasvosi muistuttamaan haituvaista persikkaa – huonolla tavalla.

Sen sijaan, levitä meikkivoide etenkin kasvojen reunoilla alaspäin suuntautuvin liikkein. Tällöin pienet ihokarvat pysyvät alaspäin suuntautuneina. Käyttäessäsi meikkisientä tai meikkivoidesivellintä saat myös tehtyä iholle airbrush-efektin jolloin iho näyttää kauniin sileältä.

4. Älä käytä samaa peitevoidetta silmänalusien sekä näppyjen piilottamiseen.

Silmänalusille tarkoitetun peitevoiteen tulisi olla hieman valoa heijastava, joten jos yrität peittää sillä myös näppylät, saat aikaan vain entistä loistavamman vaalean kohdan näpyn päälle.

Sen sijaan, levitä valoa heijastavaa meikkivoidetta tai valokynää vain silmänalusille tummuutta poistamaan. Näppyihin toimii mattainen ihonsävyinen peitevoide, joka levitetään ristikkäisin vedoin näpyn päälle häivyttäen rajat meikkivoiteeseen. Tällöin näpystä tulee hohtavan sijasta huomaamaton.

5. Älä peitä näppyä pelkällä peitevoiteella

Jos käytät peittämiseen pelkästään peitevoidetta, tuote ei tule pysymään paikallaan koko päivää vaan kuluu pois iholta.

Sen sijaan, levitä kasvoille ensin meikkivoide, sen jälkeen peitevoide ja kiinnitä meikki lopuksi irtopuuterilla. Tällöin peitevoide pysyy paikallaan juuri siinä mihin olet sen levittänytkin. Jos et halua puuteroida koko kasvojasi, lisää puuteria pienellä siveltimellä vain peittämäsi näpyn päälle.

6. Älä levitä peitevoidetta silmänalusillesi kuun muotoisesti

Jos piirrät peitevoiteella silmäsi alapuolelle kyljellään olevan kuun, korostaa se silmäpussiesi muotoa ja saa sinut näyttämään entistä väsyneemmältä.

Sen sijaan, piirrä silmäsi alapuolelle kolmionmuotoinen alue, jonka kärki osoittaa alaspäin. Tällöin peitevoide ei korosta silmäpusseja vaan kirkastaa koko silmän alapuolista aluetta. Häivytä rajat hyvin, jotta peitevoide sulautuu ihoon saumattomasti.

Alkuperäinen teksti: Cosmopolitan.com

Kuvat: Elina Saunamäki