Uusi vuosi, uudet kujeet... tai sitten ei. Tuntuuko sinustakin siltä, että siinä vaiheessa kun sinä viimein sait tänä aamuna kupin kahvia, oli koko muu maailma jo käynyt lenkillä, siivonnut kotinsa juhlien jäljiltä ja muutenkin ryhdistäytynyt elämässään?

Älä stressaa. Koostimme pienen selviytymisoppaan uudenvuoden bileiden jälkeiseen elämään.

 

Ongelma: Olet missannut koko vuoden vaihtumisen. Kun ystäväsi lähtivät ulos ihastelemaan ilotulituksia, oli houkuttelevin vaihtoehto sinusta jäädä sohvalle makaamaan. (Ei, ei missään nimessä nukkumaan, ainoastaan hiukan lepuuttamaan silmiä!)

 

Ratkaisu: Älä mieti menneitä. Keskity siihen, missä olet nyt. Käytätkö olemassa olevan hetken niin kuin haluaisit sen käyttää?


Ongelma: Olet herännyt entisen poikaystäväsi sängystä. Selaat bussiaikataulua hänen eteisessään, ja lattialla kimaltelee mekostasi irronneita paljetteja. Taskustasi löytyy rypistynyt taksikuitti.

 

Ratkaisu: Ehkä sinun ja eksäsi kohtaamisella oli syvempi tarkoitus? Esimerkiksi sen tajuaminen, ettei teidän kannata enää tavata? Olisiko tässä jopa ainesta uudenvuoden lupaukseksi? Hyvä!


Ongelma: Olet avannut jatkoilla ystäviesi kanssa arvokkaimman samppanjapullosi. (Ihan kuin olisitte kaivanneet enää yhtään lisää juotavaa.)

 

Ratkaisu: Hei, muistele tarkemmin! Pullon avaamisessa oli jotain ihanan juhlavaa, vai mitä. Sitä paitsi se samppanja oli tarkoitettukin juotavaksi!

 

Ongelma: Kuolet nälkään. Pizzeriassa ei vastata puhelimeen. Joudutko todella lähtemään ihmisten ilmoille hakemaan ruokaasi?

 

Ratkaisu: Laske kymmeneen samalla kun vedät takin pyjamasi päälle. Yksi, kaksi, kolme. Pieni kävely tekee hyvää. Neljä, viisi, kuusi. Ulkona on kivaa. Seitsemän, kahdeksan, yhdeksän. Selviät kyllä!


Ongelma: Olet ilmeisesti saanut ennen nukahtamistasi verkostoitumiskohtauksen ja pyytänyt Facebook-ystäväksesi jokaista ihmistä, johon olet viimeisen vuorokauden aikana törmännyt. Puhelimesi näyttö vilkkuu koko ajan, kun he —tai ainakin jotkut heistä —hyväksyvät sinut "ystäväkseen". Tietävätkö he edes, kuka sinä olet?!

 

Ratkaisu: Rauhoitu. Uudet kontaktit ovat pelkästään myönteinen juttu ja sinä olet mahtava tyyppi, jonka kanssa kannattaakin ystävystyä! Anna siis palaa ja kirjoita Facebookin statuskenttään:


Hyvää uuttavuotta kaikille!

 

  

 

Kuva: iStockphoto