Unohda Google! Me etsimme vastaukset yleisimpiin kauneuspulmiin. Tervetuloa kauniimpi elämä ja terveempi sinä.

1. Rakastan mattahuulipunia, mutta ne kuivattavat huuliani, ja lopputuloksesta tulee ruma ja hilseilevä. 

Hyvin hoidetut huulet ovat avain onnistuneisiin mattapunahuuliin. Kuori huulet huultenkuorintavoiteella tai ota avuksi hammasharja. Tehokosteuta sen jälkeen huulet paksulla huulivoiteella ja anna sen vaikuttaa. Lisää huulipunaa tai kokeile huulilakkaa, jonka koostumus on punaa kosteuttavampi. 

2. Minulla on silmäpussit joka aamu, kun herään. Mikä avuksi?

Kehomme menee nukkuessamme eräänlaiseen korjaustilaan, jolloin lymfakierto tehostuu. Se saattaa aiheuttaa turvotusta ja ylimäräisiä nestekertymiä kudoksissa. Pidä jääkaapissa ainageelitäytteistä silmänympärysnaamioita. Aseta se silmillesi joka aamu viideksi minuutiksi.

3. Kynteni ovat kellastuneet, koska en käytä pohjalakkaa. Miten saan kynteni taas kirkkaiksi?

Ota avuksi valkaiseva hammastahna. Se tepsii myös kynsiin. Voit kokeilla myös vanhanajan kauneusvinkkiä ja liottaa kynsiäsi sitruunavedessä. Muista antaa kynsillesi vapaapäiviä eli anna niiden hengittää välillä ilman värikerrosta. 

4. Miten muotoilen kulmani oikein?

Kampaa karvat ylös ja kevyesti ylöspäin. Kohta, jossa on eniten karvoja, osittaa kulman luonnollisen linjan. Nypi hajakarvat ja tähtää selkeään muotoon. Siisti vielä kulmakarvan alku- ja loppupää.

5. Mikä on paras tapa poistaa geelirajaus ja vedenkestävä ripsiväri?

Öljypohjainen silmämeikinpostoaine on hellävaraisin tapa poistaa meikki. Älä hankaa, vaan aseta poistoaineella kostutettu vanulappu silmän päälle muutamaksi sekunniksi ja pyyhi vasta sitten. 

6. Onko ok blondata juurikasvu kotona?

Jos värjäät hiuksesti kotona, pitäydy aina maksimissaan kahden sävyn päässä luonnollisesta hiusväristäsi. Niin vältyt ylilyönneiltä. Luonnollisesti liukuva ombré on armeliaampi juurikasvun suhteen kuin täysblondi. Kokeile myös suihkutettavia blondituotteita, joilla voit pidentää kampaamokäyntien väliä. 

7. Aurinkopuuterit ovat usein liian tummia iholleni. Miten löydän oikean sävyn?

Unohda aurinkopuuteri ja käytä varjostuksiin mieluummin ihoa pari astetta tummempaa kivipuuteria. Toimii!

8. Kynsilakkani halkeilee jo parissa päivässä. Raivostuttavaa!

Vaihda tavallinen lakka geelilakkaan. Se kestää pidempään. 

9. Miten sävytetty päivävoide, BB- ja CC-voide eroavat toisistaan?

Sävytetyn päivävoiteen keskeinen tehtävä on kosteuttaa ihoa. Se antaa kasvoille vain hieman väriä. BB-voiteet asettuvat sävyttävien päivävoiteiden ja meikkivoiteiden välimaastoon, kun taas CC-voiteet korjaavat ihon sävyä ja epätasaisuuksia.

10. Miten pääsen eroon mustapäistä?

Suosi puhdistavia ja ihotukoksia avaavia tuotteita, joiden päätähtenä loistaa yleensä salisyylihappo. Se on ainoa ainesosa, joka pystyy kuorimaan ihoa myös huokosen sisällä. Tukos vapautuu, kun mustapää pääsee pois ihosta. Vaihda meikinpoistoaine öljymäiseen tai voidemaiseen koostumukseen. Ne syväpuhdistavat ihon mutta eivät kuivata. Kuori iho 2-3 kertaa viikossa salisyylihappoa sisältävällä kuorintatuotteella.

Kuva: Imaxtree

Katso myös:

Näin pääset eroon tummista silmänalusista

4 vinkkiä täydelliseen bilelookiin

Parhaat öljyt kauneudenhoitoon