Mitä päälle työhaastatteluun? Entä jos myöhästyn? Katso Bik Bokin Suomen maajohtaja neuvot paremmalle urapolulle.

 

Uusimmassa Cosmopolitanissa starttasi ”Walk with me” -juttusarja, jossa seurataan yhden ihailemamme menestyneen naisen työpäivää. Sarjan ensimmäisessä jutussa seurattavanamme on Bik Bokin Suomen maajohtaja Mia Karras. Mia vastasi jutussa myös viiteen työnhakua koskevaan kysymyksiin. Ota vinkit talteen!


1.  Mistä löydän työpaikan?
Avoimista työpaikoista ilmoitetaan Bik Bokin netti- tai Facebook-sivuilla. Liikkeet ottavat vastaan myös avoimia hakemuksia, vaikka tietystä paikasta ei olisi sillä hetkellä ilmoitettukaan.

 

2. Valokuvalla vai ilman?
Ulkonäöllä ei ole merkitystä, mutta valokuva voi helpottaa hakemusten läpikäyjää muistamaan hakemuksen monien muiden joukosta.  

 

3. Kuinka pukeudun haastatteluun?
Kun hakee vaateliikkeeseen, kuten Bik Bokiin, sinun ei tarvitse pukeutua haastatteluun päästä varpaisiin merkin vaatteisiin. Mia kertoi, että haastatteluun voi kuitenkin tulla suhteellisen rennoissa ja persoonallisissa vaatteissa. Voit siis jättää jakunkin kotiin.

 

4. Entä jos myöhästyn?
Ei haittaa, jos myöhästyt haastattelusta. Kaikki ovat varmasti joskus myöhästyneet sovitusta tapaamisesta. On kuitenkin kohteliasta ilmoittaa haastattelijalle olevansa myöhässä. Näin hän osaa myös odottaa sinua.

 

5. Voinko soittaa perään?
Jos et haastattelutilanteessa keksinyt johonkin kysymykseen vastausta, mutta jälkikäteen tiedät mitä olisit halunnut sanoa, voit ihan hyvin soittaa haastattelijalle perään ja tarkentaa vastaustasi.  Tämä on haastattelijalle tuttu tilanne, eikä siinä ole mitään outoa.

 

Kuva: Merlin/ Nick Onken