Toimituspäällikkömme Stina esitteli käsimatkatavaroidensa sisällön.

Tänään New Yorkiin työmatkalle lähtenyt  toimituspäällikkömme Stina esitteli käsimatkatavaroidensa sisällön. Lue myös Cosmon 10 vinkkiä pitkä lentomatkoja varten.


"Laukussani on iPad, vesipullo, lompakko, Bosen vastamelukuulokkeet, proteiinipatukoita, sukat, blinder, niskatyyny, latureita, lukemista, xylitol-pastilleja, passi ja meikkipussi. Meikkipussista löytyy tarvikkeet pikafreesausta varten. Tärkeintä on, että mukana on hyvät univarusteet ja eväitä, ja että iPadille on ladattu useita leffoja. Ja tietysti Cosmopolitan! Bosen kuulokkeet blokkaavat taustahälyn tehokaasti. Ne myös näyttävät söpöiltä."


 
 


Tässä vielä MyCosmon 10 vinkkiä pitkien lentomatkojen varalle:

1. Nesteytys

Lentomatkoilla on äärimmäisen tärkeää juoda normaalia enemmän vettä, sillä elimistö kuivuu korkeassa ilmatilassa helpommin.
Voit ostaa kentältä mukaan oman pullon, tai pyytää juotavaa lentoemänniltä.

2. Sukat

Pakkaa laukkuusi lento- tai villasukat, jotta voit ottaa kenkäsi pois palelematta.
Lentosukat estävät jalkojen turpoamista, sekä joidenkin tutkimusten mukaan myös laskimotukosten syntymistä.

3. Kosteutus

Iho kuivuu lentokoneessa helposti, joten pakkaa laukkuusi ainakin minikokoinen käsi- ja huulirasva.
Myös kosteuttava suihke kasvoille virkistää ihoa kummasti. Jos silmäsi kuivuvat herkästi, sujauta mukaan myös silmätippoja.
Meikki kannattaa aina poistaa pidemmillä lentomatkoilla.

4. Alkoholin välttely

Nojoo, toki lasi skumppaa loman alkamisen kunniaksi voi joskus olla paikallaan... Pidä alkoholin ja kofeiinin kulutus kuitenkin minimissä, sillä molemmat poistavat elimistöstä nestettä.

5. Liikkuminen

Ihan vähintään parin tunnin välein on suositeltavaa nousta paikaltaan, ja kävellä vaikka käytävän poikki pari kertaa. Vessajonossa on myös kätevää jumppailla nousemalla vuorotellen kantapäille ja päkiöille.
Muista pyöritellä myös hartioitasi lihaskipujen välttämiseksi. Kevyt liikunta ennen pitkää lentomatkaa on suositeltavaa -tosin usein lentokentän tax free -kaupoissa juokseminen korvaa kuntosalitreenin kätevästi ;)

6. Mukavat vaatteet

Jos/kun et halua näyttäytä lentokentällä pinkissä velour-asussasi ja unitossuissa, pakkaa ne käsimatkatavaroihin ja vaihda vaatteet lentokoneen vessassa.
Huppari on koneessa ihana, sillä sen suojissa on mukava nukkua, oleskella ja tarkkailla kanssamatkustajia :)
Myös suurikokoinen huivi on koneessa kätevä, sillä sitä voi käyttää myös peittona - lentokoneesta saatavat torkkupeitot ovat usein kovin pieniä.

7. Purkka tai pastillit

Moni kärsii lentäessä lukkoonmenevistä korvista. Ota mukaasi mentolpastilleja tai purkkaa, sillä nämä auttavat korvien lukkoonmenemisen estämisessä.
Mikäli korvasi kuitenkin tukkeutuvat, ota kädellä nenästäsi kiinni ja puhaltele suun kautta ilmaa varovasti ulospäin.

8. Kysele vapaita exit-paikkoja

Jos kone ei ole täynnä, kannattaa kysellä mahdollisuutta päästä istumaan poistumisreitillä sijatsevalle paikalle. Niissä on runsaasti normaalipaikkoja enemmän jalkatilaa. Jotkut lentoytiöt veloittavat exit-paikkojen buukkaamisesta kuitenkin lisähintaa.
Mikäli kone näyttää tyhjältä, voit myös kysäistä lentoemännältä mahdollisuutta siirtyä tyhjälle penkkiriville. Nukkuminen on mukavampaa, kun jalat voi nostaa tyhjille penkeille. Muistathan, että siirtyä saa usein vasta nousun jälkeen.

9. Laskeutumisajan huomioiminen.

Suunnittele lentomatkasi huolella. Mihin aikaan lentosi laskeutuu? Mikäli olet perillä esimerkiksi aikaisin aamulla, yritä nukkua ja lepäillä lentomatkasi aikana mahdollisimman paljon välttyäksesi pahimmalta jetlagilta.
Mikäli saavut perille ilta-aikaan, koita olla nukahtamatta liian syvään uneen ennen perille pääsyä. Ota tälloin koneessa mielumin parinkymmenen minuutin power nap-unia.

10.  Vieruskaverille jutteleminen.

Mikäli matkustat yksin, on vieressä matkustavalle luontevaa esittäytyä - aika sujuu nopeammin, kun esimerkiksi ruokaillessa on juttuseuraa (toivon mukaan kiinnostavaa sellaista!)
Parhaat vinkit matkakohteesta kuuleekin usein lentomatkoilla.


 


 


 
 


 


 


Kuvat: MVPhotos ja Stinan iPhone