Meistä aivan liian moni on joutunut seksuaalisen häirinnän uhriksi. Toimi näin, mikäli joudut ahdistelun kohteeksi työpaikallasi.

1. Työkaverisi alkaa ehdotella sopimattomia.

Yritä puhua asiasta ensin kasvotusten ja selvittää, mitä ihmettä tyyppi kuvittelee. Kerro avoimesti, että hänen toimintansa tuntuu epämiellyttävältä. Pyydä häntä lopettamaan. Älä vastaa häiritseviin viesteihin mutta ota niistä kuvakaappaus, sillä saatat tarvita niitä todisteeksi myöhemmin. Mikäli sama meno jatkuu, kerro asiasta esimiehelleni. Voit pyytää ohjeistusta siihen, kuinka ilmoitus seksuaalisesta häirinnästä tehdään.

2. Työkaverisi laukoo seksistisiä kommentteja.

Raportoi asiasta esimiehellesi. Kerro henkilön tai henkilöiden nimet ja kerro, että heidän epäsopivat kommenttinsa vaikeuttavat työskentelyäsi ja loukkaavat sinua.

3. Esimiehesi käyttäytyy häiritsevästi.

Tarkista työpaikkasi ohjeista, kenelle asiasta tulee ilmoittaa. Vaikka et löytäisikään tarkkoja ohjeita, älä jää turhaan odottelemaan. Kerro asiasta henkilöstöhallintoon tai esimiehesi esimiehelle. Pääasia on, ettet jää yksin asian kanssa.

4. Et uskalla raportoida asiasta yksin.

Tuntuuko häirinnästä ilmoittaminen yksin hankalta? Jos mahdollista, ota työkaveri mukaan. Voit myös kysellä hienovaraisest,i onko muilla samankaltaisia kokemuksia.

5. Olet tehnyt ilmoituksen esimiehellesi, mutta mitään ei tapahdu.

Jos esimiehesi ei tee asialle mitään, voit ilmoittaa asiasta eteenpäin esimiehesi esimiehelle. Voit tarvittaessa ottaa yhteyttä myös ammattiliittoosi tai työpaikkasi työsuojeluvaltuutettuun, jos tarvitset lisäohjeita. Katso täältä ohjeet myös rikosilmoituksen tekemiseen. 

Alkuperäinen juttu: cosmopolitan.com
Kuva: iStock

Cosmo tekee yhteistyötä seksuaalisen häirinnän ja väkivallan vastaisen Right To Choose – kampanjan kanssa. 

Lue lisää -> www.righttochoose.fi

Katso myös:

Tärkeää asiaa seksuaalisesta häirinnästä

"Minulta kysyttiin bussipysäkiltä, mitä haluan vastineeksi seksistä"

Näin teet rikosilmoituksen