Okei, okei, vielä ei ole kesä. Mutta treenin voi silti tehdä!

 

Hyvillä ilmoilla tekee mieli treenata ulkona. Nappaa talteen Lindan suosikkiliikkeet, jotka voit helposti tehdä ulkona. Treenivälineeksi tarvitset vain puistonpenkin tai rappuset.

Tehokas treeni syntyy, kun teet kevyen kymmenen minuutin alkulämmittelyn juosten tai reippaasti kävellen. Tee sen jälkeen kutakin liikettä kolme sarjaa, joista jokaisella kerralla toistat liikkeen 15 kertaa molemmille puolille.

 

Kyykkyhyppy
Liike kohdistuu: reisiin, peppuun ja pohkeisiin.

Vaihe 1: Seiso pienen etäisyyden päässä penkin edessä. Kyykkää alas ja valmistaudu ponnistamaan penkin päälle. Ota kädet mukaan liikkeeseen.

Vaihe 2: Hyppää tasajalkaa penkille ja laskeudu kyykky­asentoon. Hyppää tasajalkaa takaisin maahan ja kyykkää.

 

 

Punnerrus jalannostolla

Liike kohdistuu: käsivarsiin, rintaan, selkään ja vatsaan.

Vaihe1: Asetu penkin päälle punnerrus­asentoon niin, että kämmenet ovat hartioiden leveydellä toisistaan. Tarkista, että käsivarret ovat suorassa linjassa olkapäistä kämmeniin. Jännitä keskivartalo ja varo, ettet nosta peppua liian ylös tai päästä selkää notkolle.

Vaihe 2: Punnerra käsivarsilla alas ja vedä toisen jalan polvi kohti kyynärpäätä. Rutista rauhallisessa tahdissa, jotta kylkilihaksetkin aktivoituvat. Toista liike toiselle puolelle.

 

 

Penkkiaskelkyykky

Liike kohdistuu: reisiin ja peppuun.

Vaihe 1: Seiso noin puolen metrin etäisyydellä penkistä, selkä penkkiin päin. Nosta toinen jalka penkin päälle. Jännitä keskivartalo ja tuo kädet eteen yhteen.

Vaihe 2: Kyykkää rauhallisesti alas niin, että penkillä olevan jalan polvi osuu lähes maahan. Toista liike toiselle jalalle.