Miten pääsen säärikarvoistani eroon pysyvästi?

Säärikarvojen poisto lopullisesti onnistuu vain hoitolassa tehtävällä laserhoidolla. Menetelmä tepsii kuitenkin vain tummiin ihokarvoihin ja sitä paremmin mitä vaaleampi ihosi on. Laserhoito on tehokas mutta kallis sijoitus, joka vaatii sarjahoitoa. Yhdellä hoitokerralla ei saa pysyviä tuloksia. Jos laserkäsittely tuntuu hintavalta, kokeile kauneushoitolassa sokerointia tai vahausta. Myös niiden uskotaan hillitsevän karvankasvua, kun hoidossa käy säännöllisesti. Myös epilointi saattaa hidastaa karvankasvua. Kun karva nyhtäistään kokonaisena irti karvatupesta tarpeeksi usein, se kasvaa lopulta takaisin heikompana. Joillakin onnekkailla karvankasvu voi jopa lakata täysin.

Voiko epilaattorilla poistaa kainaloiden tai intiimialueen karvoitusta?

Epilaattori sopii kainalokarvojen ja bikinirajan siistimiseen, ei kuitenkaan välttämättä intiimialueelle. Epilointi ei kuitenkaan ole täysin kivutonta. Kainaloiden ja bikinirajan epilointi vaatii korkeaa kipukynnystä ja totuttelua. Se saattaa myös ärsyttää herkkää ihoa, jolloin kannattaa vaihtaa suosiolla sheivaamiseen. Markkinoilla on nykyisin myös siroja laitteita, jotka sopivat paremmin kyseisten, pienten ihoalueiden käsittelyyn.

Miksi bikinirajaan ilmestyy karvanpoiston jälkeen punaisia näppyjä ja miten ne voi välttää?

Kyse on todennäköisesti sisäänpäin kasvaneista karvoista. Etenkin kiharat ihokarvat kääntyvät leikattaessa helposti ihon alle ja alkavat kasvaa väärään suuntaan. Tämä voi johtaa karvatupentulehdukseen eli eli punaiseen, finniä muistuttavaan näppyyn. Niitä ei kannata hangata, raapia tai puristella. Jotkut nyppivät karvan pois pinsetillä ja neulalla, mutta tämä ärsyttää ihoa lisää. Jos päätät nyppiä karvan, muista desinfioida välineet ensin. Turvallisin keino on levittää iholle viilentävää voidetta ja antaa alueen rauhoittua. Sisäänpäin kasvaneita karvoja voi ehkäistä kuorimalla ihon ennen karvanpoistoa. Kuorinta poistaa kuolleen ihosolukon, jolloin karvat pääsevät kasvamaan normaalisti. Levitä sheivaamisen jälkeen iholle rauhoittavaa kosteusvoidetta.

Onko totta, että ajellut käsivarsikarvat kasvavat takaisin tummina ja karheina?

Ei. Ihokarvojen ajelu ei vaikuta karvojen laatuun tai väriin millään lailla. Väite on urbaani legenda, joka juontaa todennäköisesti siitä, että sänki tuntuu pitkiä karvoja karheammalta ja voi näyttää tummemmalta.

Katso myös:

Näin meikkaat krapulan piiloon

Näillä tuotteilla saat parhaan rusketuksen

Näytä hyvältä ilman meikkiä - 13 vinkkiä

Kuva: iStock