Mikä on vapun paras juoma? Vastaus ei ole kuohuviini

 

Vappuun kuuluu jotain muutakin hyvin olennaista kuin serpentiinit, valkolakit, ystävät, bileet, brunssit, vihreät nurmet, piknikit ja lintujen laulu. Puhumme tietysti simasta.

Sima saattaa olla sokeripommi siinä missä limukin, mutta hei, kyseessä on todellinen juhlajuoma ja vappu on vain kerran vuodessa! Ja mikä parasta: siman tekeminen on melko vaivatonta. Tärkeintä on, että valmistat sen tarpeeksi ajoissa. Jos käärit simahihasi tänään, saat omat juhlajuomasi valmiiksi juuri vapuksi. 

Tällä reseptillä et voi epäonnistua!

 

Ainekset: 

  - kahdeksan litraa vettä

  - 4-5 sitruunaa

  - 0.5 kg sokeria

  - 0.5 kg fariinisokeria

  - teelusikan kärjellinen hiivaa

  - 1 desilitra rusinoita

 

Tee näin:

  - pese sitruunat huolellisesti juuresharjalla

  - kiehauta vajaa puolet vedestä, ja halutessasi lisää siihen muutama ohut sitruunankuorisiivu antamaan kirpeyttä

  - sulata kiehuvaan veteen sokeri ja lisää kylmä vesi

  - kun vesi on kädenlämpöistä, lisää siihen hiiva

  - purista sekaan sitruunojen mehu (sokerin ja sitruunamehun määriä muuttamalla voit säädellä makeutta ja happamuutta)

 

Ensimmäisenä päivänä kaada seos sankoon tai isoon kattilaan, ja laita kevyesti päälle kansi, joka antaa sen hengittää. Anna sangon olla vuorokauden verran huoneenlämmössä. 

Seuraavana päivänä kaada seos pulloihin, ja ripottele sekaan muutama rusina ja 1-2 teelusikallista sokeria pulloa kohden. Anna pullojen olla vuorokauden verran huoneenlämmössä. Sulje korkit tiiviisti.

Kolmantena päivänä siirrä pullot kylmään.

Neljäntenä päivänä simasi on täydellistä!

Hyvää vappua!

 

 

PS. Haluatko, että ystäväsi rakastaa sinua ikuisesti? Vie hänen vappubileisiinsä pari pulloa simaa. Kun ystäväsi herää vappupäivänä pää kipeänä ja raahautuu toiveikkaana jääkaapille hakemaan juotavaa, mikään ei ilahduta niin paljon kuin pullo itse tehtyä, kunnon simaa. Kokeile vaikka!

 

Kuva: iStock