Suunnitteletko siirtymistä kohti terveellisempää ruokavalioa? Silloin on tärkeää pitää varalla herkullisia välipaloja. Kun sinulla on käsillä aina jotain hyvää ja ravitsevaa syötävää, et sorru yhtä helposti napostelemaan prosessoituja ruokia. Nämä patukat ovat täynnä proteiinia ja kuituja, jotka pitävät sinut pitkään kylläisenä.

Tarvitset:

20 medjool-taatelia (350 g)
175 g auringonkukansiemeniä
175 g kurpitsansiemeniä
200 g pellavansiemeniä
200 g rusinoita
240 g kaurahiutaleita
3 rkl chia-siemeniä
3 rkl jauhettua kanelia
kookosöljyä sivelyyn

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen (kiertoilmauuni 160 asteeseen).

Poista taateleista kivet. Laita taatelit kattilaan, kaada päälle 6 desilitraa kiehuvaa vettä ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia, kunnes taatelit ovat oikein pehmeitä. Mittaa sillä aikaa auringonkukan- kurpitsan- ja pellavansiemenet, rusinat ja kaurahiutaleet isoon kulhoon. 

Soseuta pehmenneet taatelit tasaiseksi tehosekoittimessa yhdessä niiden keitinveden, chia-siemenien ja kanelin kanssa. Kaada taatelisose kaurahiutal-siemenseoksen joukkoonja sekoita hyvin, kunnes massa on tasaista ja tahmeaa. 

Sivele 40 x 28 cm:n uunivuoka kookosöljyllö. Levitä massa vuokaan ja painele se tiiviiksi lastalla. 

Paista granolalevyä uunissa 30-40 minuuttia, kunnes sen pinta alkaa muuttua kullanruskeaksi. Ota levy kuitenkin uunista jo 20 minuutin jälkeen, leikkaa se patukoiksi ja laita takaisin uuniin.

Vinkki!

Pidä laukussasi aina pari patukkaa, jotka voit syödä, kun tunnet itsesi väsyneeksi.

Ohje on WSOY:n Deliciosly Ella -uutuusreseptikirjasta. Tutustu Ella Woodwardin blogiin osoitteessa www.deliciouslyella.com

Katso myös:

Syö näin, jos olet rahapulassa

5 proteiinipitoista välipalaideaa

Instagramin parhaat ruokatilit