1. Sideways, 12.–13.6.
Ensimmäistä kertaa järjestettävä Sideways on alkukesän mielenkiintoisin festari. Kaksipäiväinen musiikkitapahtuma kerää Helsingin Teurastamolle tämän hetken kuumimpia vaihtoehto- ja indie-nimiä.
Tämän haluat nähdä: Vaikka lauantai-illan pääesiintyjäksi bookattu Azelia Banks joutuikin perumaan keikkansa, se ei menoa haittaa. Mimmin tilalle festareille saapuu Iso-Britannian menestynein räppäri Dizzee Rascal.
Tsekkaa myös nämä:  Perjantaina kannattaa mennä katsomaan Ruotsin uutta kuuminta popparia, Beatrice Eliä  ja kaunista akustista kitaraherkistelyä soittavaa José Gonzálezia. Lauantaina esiintyy iki-ihana, ja Cosmon toimituksessakin sydämiä varastanut Paperi Tsekä Disco Ensemble-bändin nokkamiehenä tunnetun Miikka Koiviston Hisser-sooloprojekti.

Lue lisää: www.sidewayshelsinki.fi

Seuraa Sidewaysin tapahtumia somessa:
Instagram @sideswayhel
Facebook Sideways
Twitter @Sidewayshel

2. Provinssi 24.–27.6.
Prvonssia juhlitaan tänä vuonna jo 37. kertaa. Festari laajeni tänä kesänä nelipäiväiseksi pläjäykseksi täynnä huippuartisteja ja kuumimpia bändejä niin Suomesta kuin ulkomailtakin.
Tämän haluat nähdä: Provinssissa nähdään nyt todella kovassa nosteessa oleva norjalais-DJ Kygo, kun kundi saapuu ekaa kertaa Suomeen.
Tsekkaa myös nämä: Torstaina lavalle nousee Zedd'in Clarity-jättihitillä laulanut Foxes. Tanssimeininkiä tarjoaa myös meidän suosikkimimmimme Taylor Swiftin kulta Calvin Harris. Kotimaisista esiintyjistä odotetaan eniten varmaan YouTubesta huippusuosituksi ponkaissutta SAARAa eli Sara Maria Forsbergia, joka vetää ensimmäisen keikkansa vaatimattomasti yhden Suomen suurimman kesäfestarin lavalla.

Lue lisää: www.provinssi.fi

Seuraa Provinssin tapahtumia somessa:
Instagram @provinssi
Facebook Provinssirock
Twitter @Provinssirock

3. Ruisrock 3.-5.7.
Turun Ruissalo täyttää taas tänä vuonna festarikansasta, kun Suomen vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty festivaali täyttää 45 vuotta! Ruisrock onkin siis todellinen klassikkojen klassikko.
Tämän haluat nähdä: Happy-biisi ei paljon esittelyjä kaipaa, eikä kaipaa sen esittäjä Pharrellkaan. Luvassa on taatusti kesän hyväntuulisin keikka!
Tsekkaa myös nämä: Mimmienergiaa Ruississa tarjoilevat ihanat naiset Ellie Goulding, Marina and the Diamonds ja räväkkä tanskalainen Mø, jota kuullaan tällä hetkellä supersuositulla Major Lazerin ja DJ Snaken Lean on-biisillä.

Lue lisää: www.ruisrock.fi

Seuraa Ruisrockin tapahtumia somessa:
Instagram:
@ruisrock
Facebook: Ruisrock Festiva
Twitter: @Ruisrock2015

4. Ilosaarirock 17. -19.7.

Heinäkuussa kannattaa matkata Itä-Suomeen ja valloittaa Joensuu. Ilosaarirockissa nähdään mahtava valikoima niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin bändejä ja artisteja.
Tämän haluat nähdä: Vaihtoehtorockin pioneeri Placebo saapuu vuosikymmenen jälkeen jälleen Suomeen, ja kruunaa Ilosaarirockissa lauantai-illan. Be there!
Tsekkaa myös nämä: Ihanaa indiefiilistelyä soittava Angus and Julia Stone, ovat australialainen sisaruspari. Herkistelyä tarjoaa myös brittikundi Tom Odell, joka on jo ensimmäisellä albumillaan vakuuttanut kaikki taidoillaan. Kaiken herkistelyn vastapainoksi kannattaa suunnata bilettämään britannian kuumimman popparin Charli XCX:n tahtiin.

Lue lisää: www.ilosaarirock.fi

Seuraa Ilosaarirockin tapahtumia somessa:
Instagram:
@ilosaarirock
Facebook: Ilosaarirock Festival
Twitter: @ilosaarirock

5. H2Ö 24. – 25. 7.
Turun Ruissalo täyttyy musiikista myös myöhemmin heinäkuussa, kun viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty H2Ö-festari saapuu taas Ruissalon vanhalle telakalle. Jos radioiden listahitit kyllästyttävät sinua, H2Ö on juuri oikea festari sinulle. Luvassa on myös kattava ohjelmisto katutaidetta, työpajoja ja performansseja.
Tämän haluat nähdä: Huippulahjakas laulaja-lauluntekijä Mirel Wagner on kuumaa kamaa Suomen ulkopuolellakin.
Tsekkaa myös nämä: Tummaääninen Aino Venna saa ihon kananlihalle vaikka olisikin heinäkuun helteisin viikonloppu. Räminää ja meininkiä tarjoilee helsinkiläis-vantaalainen Pintandwefall.

Lue lisää: www.h2ofestival.fi

Seuraa H2Ö:n tapahtumia somessa:
Instagram:
@h2ofestival
Facebook: H2Ö
Twitter: @H2ofest

6. Weekend Festival Baltic 6.-8.8.
Jos Suomen Weekend-festarit on jo nähty, hyppää laivaan ja tsekkaa naapurimaa Viron meininki. Pärnussa ensimmäistä kertaa järjestettävässä Weekend Festival Balticissa nähdään kaikki tämän hetken kuumimmat EDM-artistit.
Tämän haluat nähdä: Kovassa nosteessa oleva norjalais-ruotsalainen DJ-kaksikko Tungevaan & Raaban saa sinut varmasti tanssimaan ja bailaamaan!
Tsekkaa myös nämä: Megasuosittu David Guetta ei jätä ketään kylmäksi lavashowllaan. Uusimmaksi kiinnitykseksi varmistettiin juuri hollantilainen Tiësto.

Lue lisää: www.weekendbaltic.com

Seuraa Weekend Balticia somessa:
Instagram:
@weekendbaltic
Facebook: Weekend Festival Baltic
Twitter: @Weekendbaltic

7. Flow Festival 14.–16.8.
Jos kaipaat todellista kaupunkifestaria ja kuumaa indiemusaa, osta lippu Flow Festareille. Festari tarjoaa kattavan valikoiman vaihtoehto- ja indiemusiikkia, mutta joukosta löytyy myös paljon tuttuja nimiä.
Tämän haluat nähdä: Ihana Florence Welch saapuu Helsinkiin Florence + the Machine-bändinsä kanssa.
Tsekkaa myös nämä: Perjantaina meitä tanssittaa valtavaa suosiota nauttiva Major Lazer. Lauantaina nähdään ihastuttava brittikolmikko Years & Years ja sunnuntaina voi fiilistellä ruotsalaisen Tove Lon tahdissa.

Lue lisää: www.flowfestival.com

Seuraa Flowta somessa:
Instagram:
@flowfestivalhelsinki
Facebook:
Flow Festival Helsinki
Twitter:
@flowfestival

Katso myös:

Ellie Goulding Ruisrockiin!

Näin julkkikset pukeutuvat festareille

Lue nämä kirjat kesällä