Amy Winehousen ura jäi aivan liian lyhyeksi, kun tähti kuoli alkoholimyrkytykseen vuonna 2011.
Mimmi muistetaan parhaiten hiteistään Rehab, Back to Black ja You Know I’m No Good. Mutta tiesitkö tätä Amy Winehousesta?

- Amy osti ensimmäisen kitaransa 14-vuotiaana ja kirjoitti ekat omat biisinsä vuotta myöhemmin

- Albumi Back to Black toi Amylle viisi Grammya ja samalla ennätyksen eniten Grammyja yhden illan aikana voittaneesta naisartistista.

- Amyn äidinpuoleinen suku oli hyvin musikaalista ja monet hänen enoistaan olivat jazz-muusikoita. Ei siis ole salaisuus, että ihana käheä-ääninen laulajatar peri lahjansa suvultaan.

- Amy perusti nuorena teatterikoulussa ystävänsä kanssa Sweet’n’Sour-räppiryhmän, jonka tuotokset eivät valitettavasti koskaan nähneet päivänvaloa.

- Amy rakasti 60-luvun tyttöbändejä. Fanitus näkyi mm. hänen tyylissään, johon kuului muhkea tukka ja näyttävät silmänrajaukset.

Asif Kapadian ohjaama dokkari, joka on nimetty lyhyesti ja ytimekkäästi Amyksi, nähtiin ensimmäistä kertaa Cannesissa. Dokkari on saanut ylistystä, mutta se on kohdannut myös kritiikkiä. Amy Winehousen perhe ilmoitti vastikään, että heidän mielestään elokuva antaa harhaanjohtavan kuvan Amysta.

Tsekkaa tästä traileri:

Katso myös:

Tsekkaa Taylor Swiftin uusi musavideo!

Onko tässä kesän hittibiisi?

Soiko päässäsi ärsyttävä biisi? Näin karkotat korvamadon