Sinkkunainen raportoi parin kuukauden ajan aktiivisesta deittielämästään – ja kolme miestä kommentoi.

Viikko 1: Vain kasuaali suhde

Pling! Whatsapp-viesti. Se on Joonas. Tapasin hänet alkuvuodesta Tinderissä. Joonas on 29-vuotias hauskannäköinen, fiksu tyyppi. Olemme käyneet kolmesti treffeillä, ja haluan tavata häntä uudelleen.

Olen ollut sinkku kaksi vuotta. Edellinen suhteeni päättyi kuuden vuoden seurustelun jälkeen. Kasvoimme erillemme, eikä eroon liittynyt riitoja tai draamaa.

En halua tällä hetkellä sitoutua kehenkään. Pidän mielelläni seuraelämäni vapaana ja aktiivisena vielä jonkin aikaa. Tunnen käyväni läpi aikuistumisriittejä ja keskityn mielelläni kehittämään uraani. On mukava ajatus, että suhdekuvioihin ei tarvitse juuri nyt panostaa.

Joonas on täydellinen treffikumppani. Emme kumpikaan halua seurustella – toistemme kanssa tai kenenkään muunkaan. Kasuaali suhde on täydellinen, koska parisuhde tuntuu liian isolta sitoutumiselta ja yhden illan jutut ovat kuluttavia.*

Kyseessä ei kuitenkaan ole pelkkä seksisuhde. Käymme elokuvissa, keikoilla ja syömässä, mutta kumpikaan ei pahoita mieltään, vaikka molemmat tapailevat muitakin.

*TANELI: Kuulostaa peittelyltä. Kasuaali suhde toimii, jos tunteet eivät ala kehittyä kummallakaan yksipuolisesti.

Viikko 2: Anonyymiseksiä

Lähetin viime yönä viestin Sebastianille. Tapasin hänet vajaa vuosi sitten karaokebaarissa. En ole koskaan uskaltanut kysyä, minkä ikäinen hän on, mutta luulen hänen olevan kymmenen vuotta minua nuorempi. Tapaamme ainoastaan viikonloppuöisin, eikä hänkään tiedä minkä ikäinen minä olen. Harvoissa keskusteluissamme jätän kertomatta asioita, jotka paljastavat ikäni.

Otin yhteyttä Sebastianiin, koska Joonas ei ehtinyt tavata. Näen Sebastiania silloin, kun haluan jonkun, mutta en jaksa etsiä seuraa baarista. Nautin siitä, että minulla on vapaus tehdä niin, eikä tilanteessa ole mitään kiusaannuttavaa tai moraalisesti arveluttavaa. Nautin myös siitä, etten tiedä edes hänen sukunimeään. Anonymiteetti on rentouttavaa. **

Tapaamme pari kertaa kuukaudessa. Yleensä hän ottaa minuun yhteyttä baarista lähtiessään. Emme koskaan keskustele mistään, vaan menemme suoraan asiaan: seksiin. Hän tulee aina minun luokseni, enkä ole koskaan ollut hänen luonaan. Järjestely on selkeä, eikä siinä ole mitään tavoitteita tai draamaa. Se sopii minulle hyvin. En ajattele tämän suhteen tulevaisuudesta mitään.

**ANTERO: Uskon naista. Tuollaiset suhteet tuovat jännitystä elämään ja piristävät aikansa. Tyyppi luultavasti ymmärtää tilanteen ja ajattelee samoin.

Viikko 3: Mullistava suudelma

Olen nähnyt Joonasta silloin tällöin. Meillä on mukavaa, vaikka tästä ei pitänyt tulla mitään. Viestittelemme monta kertaa viikossa, välillä sekaan mahtuu myös tuhmaa, suoraa vihjailua.Ensitreffimme olivat elokuvissa, ja ajattelin aluksi, että tyyppi on niin symppis, ettei hommasta tule mitään kaveruutta kummempaa. Elokuvakin oli kuivakka dokumentti. Leffan jälkeen kävimme kahvilla, ja kun erosimme, hän suuteli minua. Olen varma, etten olisi tavannut häntä uudelleen, jollei hän olisi ollut loistava suutelija.***

Tykkään deittailussa vapaudesta ja siitä, että saan olla halutessani yksin. Haastavinta on uusien ihmisten lukeminen. Sen selvittämiseen, mitä toinen ihminen haluaa tai mistä tässä on kyse, tuhraantuu yllättävän paljon aikaa ja energiaa. Välillä epävarmuus iskee ja tuntuu, että kaikki muut seurustelevat. Itse mietin vain lähinnä, ketä tänään yrittäisin.

***TANELI: Monet miehet eivät uskalla tehdä aloitetta tai olla tilanteen herrana. Pisteet miehelle siitä, että hän uskalsi käyttää viimeisen mahdollisuuden tehdä vaikutus. Se kannatti.

Viikko 4: Ollakko vai eikö olla?

Olin viikonloppuna yötä Joonaksella. Aamupalapöydässä hän kysyi, mitä mieltä olen suhteestamme. Sanoin, etten mitään. Hän kertoi pelkäävänsä, että päädymme seurustelemaan, koska syömme brunssia ja luemme sunnuntain aamulehteä yhdessä. Vakuutin, ettei hänen tarvitse pelätä. En pidä säännöistä tai määritelmistä. Olisi typerää olla näkemättä vain siksi, että pelkää seurustelun vaanivan kulman takana.*

 Ymmärrän, ettei Joonas halua sitoutua, eikä se häiritse minua. Hän on eronnut vasta joitakin kuukausia sitten. En tunne itsekään olevani vielä valmis seurusteluun. En sure enää edellistä suhdettani, mutta viihdyn hyvin sinkkuna ja tapailen mielelläni erilaisia tyyppejä.

*ANTERO: Mies yrittää vihjata, että seurustelu voisi olla seuraava askel suhteessa. Tai sitten mies luulee naisen haluavan seurustella, mutta ei itse halua ja yrittää vihjata, ettei ole halukas sitoutumaan.

*TANELI: Mies varmistaa, että suhde tulee pysymään samanlaisena. Hän selvästi myös tarjoaa naiselle tilaisuuden puhua suunsa puhtaaksi.

Viikko 5: Ruma kaulakoru

Joonas ei ole viime aikoina ottanut yhteyttä. Hän on varmaan tavannut jonkun uuden. Suhteemme on valahtanut pisteeseen, jossa minä olen aina se, joka ehdottaa tapaamista. Hän kyllä suostuu, mutta ei tee itse aloitetta. Tapailu on alkanut ahdistaa, ja olen päättänyt luopua hänestä. Mietin pääni puhki, mitä sanoisin. Voiko suhdetta panna poikki, jos sitä ei ole koskaan ollutkaan? *

Tapasin kotibileissä kiinnostavan tyypin. Hän on veljeni tyttöystävän entinen poikaystävä Rami. Hän pyysi minua treffeille, ja minä suostuin. Miehessä voi olla todellista potentiaalia. Ainoa asia, joka hänessä häiritsee, on ruma kaulakoru, joka hänellä on jatkuvasti kaulassaan. On kuin se olisi liimattu häneen. **

*JUHA: Jos suhdetta ei edes ollut, ei ole syytä sanoa yhtään mitään. Jos miehestä ei kuulu, naisella on täysi oikeus laittaa radiohiljaisuus päälle ja unohtaa koko ukko.

** JUHA: Tutussa kumppanissa on puolensa, esimerkiksi yhteinen kaveripiiri. Ja hyvä että on yksi epäolennainen asia, kuten kaulakoru, jota miettiä. Se voi selventää, tykkääkö oikeasti toisesta niin paljon, että sietää jopa hänen mauttoman korunsa.

Viikko 6: Kutsu mökille

Tapasin Joonaksen ja minusta alkoi tuntua hyvältä, ettemme enää näe. Erosimme käymättä keskustelua aiheesta. Tunsimme varmasti molemmat, että tämä oli nyt tässä. Olen käynyt kaksilla treffeillä Ramin kanssa, mutta emme ole harrastaneet seksiä. Hän pyysi minua viikonlopuksi mökille. Se taitaa olla suora kutsu seksiin – mitä muuta tekemistä siellä muka on? ***

***JUHA: Seksi mielessä.

***ANTERO: Ilmiselvästi hän haluaa viettää aikaa kahden ilman ulkopuolisia häiriöitä ja tutustua paremmin. Panemaankin saattaa päästä.

Viikko 7: Ikävä iskee

Tajusin heti mökille päästyäni, ettei suhteesta tule mitään. Halusin koko ajan lähteä, ja minulle tuli Joonasta ikävä. Harrastimme Ramin kanssa seksiä, eikä se sujunut hyvin. Kipinä puuttui ja koko touhu tuntui kömpelöltä. Kaiken lisäksi Sebastian lähetti viestin, kun Ramin hiki vielä kuivui ihollani. Oli huono ajatus lähteä mökille. Kun pääsin kotiin, tekstasin Joonakselle ja pyysin häntä kanssani syömään. Hän sanoi olevansa kiireinen, eikä yrittänyt ehdottaa toista tapaamispäivää. Mitä tästä nyt pitäisi ajatella? *

* JUHA: Joonas ei halua tapailla ja koettaa käytöksellään väsyttää naisenkin kiinnostuksen. Hän haluaa ehkä jollakin tasolla säilyttää mahdollisuuden yhteydenpitoon, koska kuitenkin vastaa viestiin. Muussa tapauksessa hän ei vastaisi.

Viikko 8: Ghostaus kehiin

Tuntuu, ettei elämässäni tapahtu mitään. Ihan kuin en olisi edes elossa, jos minulla ei ole koko ajan sutinaa. Kaipaan vipinää, kiinnostavaa tyyppiä ja läheisyyttä, mutta Tinderkään ei enää jaksa kiinnostaa. Lähden viikonlopuksi Kööpenhaminaan, toivottavasti siellä on paremmat apajat. Olen yrittänyt ghostata Ramia, mutta hän ei tajua. Olen aina kiireinen ja vastaan viesteihin myöhässä. En halua tavata häntä enää. **

** ANTERO: Ei pidä olettaa, että ghostaamalla viesti menisi perille. Jotkut ovat oikeasti niin kiireisiä, etteivät ehdi vastata. 

** JUHA: Mies varmaan luulee, että hänelle esitetään vain vaikeasti tavoiteltavaa.

R: Mitä kuuluu?
Minä: Hyvää, kiirettä töissä.
R: Mitä teet viikonloppuna?
Minä: Mulla on jo suunnitelmia
R: Entä ensi viikolla?
Minä: Lähden työmatkalle
R: Entä ensi kuussa?
Minä: …

Viikko 9: Kumman kaa

Tapasin viikonloppuna Kööpenhaminassa lupaavan Tinder-tyypin, ja hän on varaamassa matkaa luokseni. Hänessä yhdistyvät kaikki: älykkyys, herkkyys, avoin maailmankatsomus ja mutkaton suhtautuminen elämään. Minulla on varma tunne hänestä.

Luulin, ettei Joonas enää halua tavata, mutta olin väärässä. Törmäsin häneen eräällä keikalla, ja hän suorastaan syöksyi luokseni juttelemaan. Seuraavana päivänä hän lähetti viestin ja kysyi, ehtisinkö nähdä häntä tällä viikolla. Olen ollut ehkä liian herkkä ja tulkinnut omassa epävarmuudessani väärin Joonaksen viestejä. Hän haluaa edelleen viettää aikaa kanssani. ***

*** ANTERO: Kööpenhaminan mies kuulostaa jännittävältä seikkailulta, mutta veikkaan, että luu jää käteen molemmista. Varsinkin, jos ei osaa päättää, kumpi tyyppi kiinnostaa enemmän.

*** TANELI: Ketään ei tulisi pitää hihnassa pienen hauskanpidon takia. Siinä saattaa jäädä kokonaan yksin.

On klassinen tilanne, että Joonas ottaa yhteyttä juuri silloin, kun Köpiksen tyyppi ilmestyy kuvioihin. Haluan katsoa Kööpenhaminan kortin, enkä koe tekeväni Joonaksen suhteen väärin. Aion tavata Joonaksen – mutta vain kaverina.

Kuusi viikkoa myöhemmin: Joonas, Rami ja Sebastian ovat kaikki poistuneet kuvioista, ja Aino tapailee Kööpenhaminassa asuvaa miestä. Suhdetta ei ole vielä määritelty, mutta Aino on onnellinen ja vakavissaan

Sinkku: Aino, 30
Miehet: Antero, 32, sinkku, Juha, 33, sinkku, Taneli, 25, seurustelee

Haastateltavien nimet on muutettu.

Kuva: MVPhotos

 

 

 

 

 

 

Pelimiehet ja naiset

Sinkkunainen piti deittailupäiväkirjaa yhdeksän viikon ajan – pyysimme kolmea miestä kommentoimaan suhdekiemuroita

Tulee vähän mieleen sinkkuelämää sarjan kaltaiset säätö-kuviot, mitkä kyllä usean nuoren elämään kylläkin kuuluvat. Ennustan että lopulta tämä "Aino" kyllä löytää sen tosirakkauden ja haluaa sitoutua. Huomionarvoista jutussa on, että tämä voisi olla kuin suoraan miesten maailmastakin paheksuttujen "pelimiesten" päiväkirjasta tai keskustelufoorumilta. Taas yksi todiste, että peliä pelaavat molemmat, sekä naiset että miehetkin.
Lue kommentti

Kolumnistimme Janni Hussi haluaisi tietää, miksi lapseton mies tuntuu edelleen olevan paljon hyväksyttävämpi asia kuin nainen, joka ei halua lapsia.

"Suurin virhe naisena on sortua ajattelemaan liikaa sitä, mitä meiltä odotetaan. Silloin kasaa itselleen kohtuuttomat paineet siitä, millainen pitäisi olla ja miten elämää kuuluisi elää.

Kun olin pitkässä parisuhteessa, minulta tivattiin jatkuvasti, milloin menemme naimisiin ja milloin meille tulee perheenlisäystä. Asuntokin olisi pitänyt valita sen mukaan, mikä on mahdollisimman turvallinen tuleville lapsille.

Öööö. Muistiko kukaan koskaan kysyä minun mielipidettäni? Kiinnostiko ketään, mitä mieltä minä olin lasten hankkimisesta?

Ihmiset olettavat yhä automaattisesti, että elämän kuuluu tapahtua tietyssä järjestyksessä. Ensin seurustellaan, sitten mennään naimisiin, sitten hankitaan lapset ja koira. Minä olen kuitenkin aina kyseenalaistanut tätä mallia. En ole esimerkiksi koskaan ollut vakuuttunut siitä, että haluan lapsia. En vain ole onnistunut löytämään itsestäni sellaista ”äidillistä” hahmoa, jota toisissa naisissa tuntuu olevan minunkin edestäni. Olen silti saanut kuulla monta kertaa, miten ”mieleni muuttuu vielä, kunhan vähän vanhenen tai tapaan sen oikean.” Ehkä, mutta olen jo 26, enkä ole kokenut vielä mitään ahaa-elämystä.

Kaveripiirissäni sen sijaan lisäännytään tällä hetkellä kiihtyvissä määrin, joten olen ravannut baby showereissa. On ihanaa, että elämässä juhlitaan kaikkia juhlimisen arvoisia asioita, mutta olen joka kerta tuntenut itseni todella ulkopuoliseksi vauvajuhlissa. Tehdään vaippaleikkejä, tutkaillaan vauvakirjoja, puhutaan omista lapsista. Kun muut jauhavat vaipanvaihdosta, heitän väliin tarinan koirani Harrin löysästä mahasta, kun se oli syönyt pihalta löytämänsä ranskiksen. Yritän epätoivoisesti olla mukana jutuissa, mutta liian usein keskustelut päättyvät kiusalliseen letkautukseeni, jota kukaan ei ymmärrä.

Välillä minulle tulee sellainen olo, että olen huono nainen, kun en tunne palavaa tarvetta tulla äidiksi. Olen myös todella huono vauvojen kanssa. Kun ystäväni pyysi minua pitelemään hetken vauvaansa, jähmetyin täysin. Pidin pikkuista sylissäni hartiat korvissa, lähes hengittämättä. Tuijotin vauvaa ja se minua. Yritin vain miettiä, mitä sen kanssa kuuluu tehdä, mitä sille kuuluu sanoa. Sitten muistin, miten kaikki aina puhuvat vauvan tuoksusta, siitä maailman ihanimmasta. Nuuhkaisin vauvaa, enkä voinut ymmärtää niitä ihmisiä. Vauvan naama alkoi kääntyä nyrpeäksi ja muuttua punaiseksi. Juuri kun paniikki meinasi ottaa minusta vallan, äiti palasi ja nappasi vauvansa takaisin. ”Teillähän meni tosi kivasti!”

Kokemus sai minut pohtimaan, puuttuuko minulta jokin äiti-geeni kokonaan? Olenko itsekäs, kun en tunne tarvetta lisääntyä? Vai olenko kenties saanut tarpeekseni ihmissuhteista, joissa olen joutunut huolehtimaan aikuisesta ihmisestä kuin lapsesta? Olen mielestäni hyvin empaattinen ihminen, rakastan elämää, luontoa ja eläimiä. Minut kuitenkin leimataan helposti kylmäksi tyypiksi, jota kiinnostaa vain oma napa ja oma ura. Ikään kuin lapseton nainen olisi automaattisesti kylmä tai itsekäs.

Onneksi asenteet ovat muuttumassa, vaikka vielä on paljon tehtävää, jotta asenne vanhemmuuteen olisi tasa-arvoinen. Lapseton mies kun tuntuu edelleen olevan paljon hyväksyttävämpi asia kuin nainen, joka ei halua lapsia."

Kuva: Juha Salminen

Kirjoittaja on media-alan sekatyöläinen, jolla ollut alle sata seksikumppania, mutta yli 40.

Muistan sen hetken edelleen kuin eilisen. Olin petipuuhissa uuden tuttavuuden kanssa, oli kesä, oli kuuma ja olimme tapailleet satunnaisesti muutaman kuukauden ajan. Yhtäkkiä mies ehdotti siirtymistä sängystä olohuoneen lattialle, asunnon viileämpään osaan. Hän istui lattialle, nojasi selkänsä sohvaan ja tarttui käsiini. Minä asetuin hänen päälleen hajareisin ja hetken päästä sain elämäni ensimmäisen orgasmin miehen kanssa. Kyllä vain, enkä ollut 19-vuotias tai 25-vuotias vaan varsin kokenut kolmekymppinen.

Tilannehan on tilastollisestikin se, ettei läheskään jokainen nainen saa orgasmia perinteisessä yhdynnässä. Eikä siinä mitään. Moni nainen sen sijaan saa orgasmin kumppaninsa kanssa muilla touhuilla: suuseksillä, leluilla, käsin, you name it. Itse kuuluin siihen joukkoon, joka varsin varhain huomasi osaavansa tyydyttää itsensä pätevästi, mutta jostain syystä se ei koskaan onnistunut toisen kanssa. Ehkä olin laiska ja miellyttämisenhaluinen tai ehkä en ollut kohdannut anatomisesti sopivaa yksilöä. Jotenkin en vain jaksanut yrittää tai kokeilla kaiken maailman vempaimia orgasmi kiikarissa. Fine, myönnetään: orgasmittomiin kausiin liittyi myös se, että teeskentelin tulevani. Tiedetään, iso virhe. Mutta kun aina ei vain jaksa sitä säätöä.

Joka tapauksessa tulemista seksikumppanin kanssa saattaa kuvata vain silmiä avaavaksi. Ensinnäkin: se ääni mikä naisesta lähtee, kun tämä tulee kovaa, ei ole ollenkaan sellainen kuin pornoelokuvissa. Unohda jo siis uu yeah, I’m coming -toistot tai rakkauselokuvista tuttu AH!-henkäisy orgasmin hetkellä. Kummallakaan ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Koska luonnehtisin itseäni feikkiorkkujen asiantuntijaksi, kumppanin kanssa hankitun orgasmin tunnistaa varmasti. Se tuntuu siltä kuin kallo aukeaisi mystisesti ja aivojen takaosa sulaisi osaksi universumia.

Orgasmin saamiseen vaikuttaa todistetusti moni asia. Omien havaintojeni perusteella kyse on:

1) anatomiasta. Jotkut ruumiinosat eivät yksinkertaisesti sovi yhteen. Kaikki vaginat ja penikset ovat erilaisia, ja on olemassa sopivampia ja epäsopivampia. Tämä ei ole silti täydellinen deal breaker, sillä monet diggaavat apuvälineistä, ja hyvä niin.

2) itsetuntemuksesta. Jos et itse tiedä miten tulla, ei kumppanisikaan tiedä. Tulemista ei voi täysin vierittää toisen vastuulle.

3) luottamuksesta. Tuleminen on mahdotonta, mikäli pelkäät, että kohta sattuu, jotain menee väkisin hanuriin tai tilanne muuttuu epämukavaksi. Ilman luottamusta ei voi rentoutua.

4) itseluottamuksesta. Okei, kukaan ei oikeasti ole seksin ylipapitar, mutta olisi mukavaa tuntea olonsa sellaiseksi. Mikäli haluat saada, et yksinkertaisesti voi miettiä, miten oudosti tissisi heiluvat, pyllysi hyllyy tai miksi kumppanillasi on silmät kiinni, saletisti ajattelee jotain mallia. Sillä hetkellä sinä olet maailman kaunein, seksikkäin ja upein nainen!

Jos oikein tuuri käy, kaikki yllämainitut asiat kolahtavat yhteen henkisen yhteensopivuuden kanssa ja alat uskoa vanhojen naisten höpinöitä Siitä Oikeasta.

Kuva: iStock

Katso myös

Kolumni: "Tuijotan usein kattoon ja odotan, että seksi poikaystäväni kanssa on ohi"

Työpaikallaan kiusattu kertoo: "Kontrolloiva pomo sai minut vihaamaan työtäni"

Suosittu vloggaaja arvosteli Rihannan Fenty Beauty -kosmetiikkasarjan – näin tuotteet todella toimivat