Ongelma 1: Vain vibraattori osaa sen

Vibraattorisi tärinä antaa sinulle täydellisen orgasmin joka kerta. Kukaan elämäsi miehistä ei ole pystynyt samaan. Itseasiassa jos olet rehellinen, puuhastelet mieluummin sauvasi kuin poikaystäväsi kanssa. Orgasmin saaminen miehen kanssa tuntuu nykyään vaikealta, joten turvaudut vibraattoriisi yhä useammin.

Ratkaisu: 

Muistutus: Taikasauvasi ei voi repiä vaatteita päältäsi, katsoa silmiin ja rakastella tunteella. Opettele saamaan orgasmi ilman vibraattoria ensin masturboimalla. Varaa aikaa, sillä sormesi eivät pysty kolmessa minuutissa samaan kuin sauvasi. Kun opit itse, mitkä liikkeet saavat sinut syttymään, sinun on helpompi ohjata miestä antamaan sinulle nautintoa. Kokeilkaa myös värisevää penisrengasta, niin pääsette yhdessä seksilelujen makuun.

Ongelma 2: Seksi ei tunnu miltään

Kumppanisi huohottaa päälläsi nautinnon kourissa, kun sinä makaat paikallasi ja mietit, muistitko antaa koiralle ruokaa. Kipinä välillänne on alkanut himmentyä, ja seksi tuntuu suorittamiselta. Alta pois, jotta voit keskittyä taas olennaisiin asioihin, kuten Netflixin katseluun.

Ratkaisu:

Rutiinit voivat koitua kiihkeän seksin kohtaloksi, joten laajenna reviiriä sängyn ulkopuolelle. Mikään ei ole helpompi kikka tehdä seksistä kiihkeämpää kuin kiivetä keittiönpöydälle tai mennä yhdessä suihkuun sen sijaan, että harrastaisitte seksiä aina sängyssä ennen nukkumaanmenoa. Piristäkää bile- tai ravintolailtaa pujahtamalla yhdessä salaa vessaan. Jos teillä on tapana kruunata deitti-ilta seksillä, yllätä poikaystäväsi vaihteeksi ennen treffejä. Älä myöskään aliarvioi tuhmia juttuja: miehen on vaikeaa olla syttymättä, kun kerrot, kuinka paljon haluat häntä juuri nyt.

Ongelma 3: Homma loppuu liian nopeasti

Tuoreen ihastuksen huumassa hommat etenevät nopeassa tahdissa. Revitte toistenne päältä vaatteet kiihkon sokaisemina, hän sujahtaa sisääsi ja... se oli siinä.

Ratkaisu: Kun puuhiin heittäytyy äkkinäisen himon vallassa, saattaa toiminta saada päätöksen yhtä nopeasti kuin se alkoikin. Muistele Leonardo DiCaprion yhden työnnön taktiikkaa Wolf of Wall Street -leffassa. Kokeilkaa pitkää esileikkiä. Kiusoittelu ja hyväily viivyttävät nautintoa hänen kohdallaan ja vauhdittavat sinun orgasmiasi ennen varsinaista yhdyntää. Voit ottaa avuksesi myös vibraattorin. Pyydä kumppaniltasi suuseksiä tai käsileikkiä ennen varsinaista yhdyntää. Kun hän näkee, että saat nautinnon jo  ennen yhdyntää, itse aktiin ei kohdistu niin paljon paineita. 

Ongelma 4: Seksi sattuu

Hyvän seksin jälkeen olo tuntuu siltä kuin olisi ihan liekeissä. Valitettavasti liekeissä voi olla myös toisella tapaa: ajatuskin seksistä muuttuu karmivaksi jos jälkeenpäin sattuu ja alapäätä kuumottaa.

Ratkaisu:

Ahdistuneisuus, hormonitasapainon heittelyt ja infektiot, kuten virtsatientulehdus aiheuttavat helposti kivuliaita oireita yhdynnässä. Syy piilee usein myös liian vähäisessä liukastuksessa. Voi olla, ettet ole tarpeeksi kiihottunut tai syöt lääkkeitä, joiden sivuvaikutuksena intiimialueet kuivuvat (jotkut mielialalääkkeet ja hormonaaliset ehkäisypillerit saattavat aiheuttaa kuivumista). Vesipohjainen liukastusvoide saattaa vähentää kitkaa ja helpottaa hankaavaa tunnetta. Jos liukkarista ei ole apua, ja varsinkin, jos oireisiin liittyy verenvuotoa, runsasta valkovuotoa tai limakalvoilla on rakkuloita, varaa aika gynekologille.

Ongelma 5: Otteet kuin katuporalla

Vaikka tykkäisitte samoista asennoista ja jutuista, homma menee pieleen, jos ette löydä yhteistä rytmiä. Uuden kumppanin kanssa on hankala tietää, pitääkö hän nopeasta ja kiihkeästä aktista vai hitaasta nautiskelusta. Mies saattaa innostuessaan ryhtyä tikkaamaan tahdissa, joka muistuttaa työmaan katuporaa. Pahimmillaan tämä saattaa tuntuakin siltä, kuin olisi tarkoitus saada asfaltti murtumaan. Älä anna miehen jatkaa, jotta miellyttäisit häntä. Muista, että sitä nopeammin seksistä tulee täydellistä, mitä nopeammin teet selväksi, mistä pidät.

Ratkaisu: Hidasta Herra Iskuporan tahtia kapuamalla hänen päälleen. Pyöritä lanteitasi hitaasti ja näytä mallia molempia miellyttävistä otteista. Viesti menee taatusti perille, kun kuiskaat miehelle, miten hyvältä sinusta tuntuu. Jos rusikointi tapahtuu seksin loppuvaiheessa kyse voi olla siitä, että mies tarvitsee lisästimulaatioita. Mies tarvitsee orgasmia varten sopivan yhdistelmän painetta ja kitkaa peniksen ympärille.

Kuva: iStock

Kun kolumnistimme Janni Hussi  ihastuu, hän antaa itselleen luvan huumaantua ja nauttia tunteesta täysillä. 

Iltojen pimetessä alkaa jännästi kaivata lämpöä eri tavalla kuin valoisina kesäiltoina. Ja lämmöllä tarkoitan ihmiskontaktia, sitä lämmintä kainaloa, joka nappaa syleilyyn viltin alla kynttilöiden valossa.

Olen nyt ollut sinkkuna reilun vuoden. Olen nauttinut vapaudesta mennä ja tulla miten itseäni huvittaa. Siitä, ettei minun tarvitse ilmoittaa kenellekään tyttöjen illan viivästymisestä tai kysyä mielipidettä tulevalle Espanjan-matkalle. Nyt alan kuitenkin ensimmäistä kertaa huomata ajattelutapani muuttuvan. Ehkäpä se lämmin kainalo ei olisikaan yhtään hullumpi juttu.

Sen sijaan, että haluaisin vain jonkun, jonka kanssa viettää aikaa, kaipaan jotain syvempää. Olen käynyt vuoden aikana treffeillä, tutustunut uusiin ihmisiin, deittaillut ja jopa ihastunutkin. Vaikka ihastuminen on aivan ihana ja huumaava tunne, joka valtaa koko kehon ja mielen, olen myös huomannut, että ihastua voi monella tavalla. Esimerkiksi ihmisestä tai jostain hänen piirteestään voi viehättyä niin paljon, että sitä kuvittelee olevansa ihastunut. Onneksi todelliset tunteet tulevat hyvin nopeasti pintaan, kunhan muistaa kuunnella syvintä ääntään. Mikä sitten on sellaista ihastumista, että tyyppiin kannattaa tarttua kiinni ja luopua sinkkuuden tuomista vapauksista?

Olen kerran ihastunut ajatukseen olla yhdessä jonkun kanssa. Paperilla minä ja eräs deittini olimme täydellinen match, joten halusin suhteen onnistuvan. Siihen ei kuitenkaan riittänyt pelkkä halu tai tahto, sillä hommasta puuttui se jokin: intohimo. Meillä oli hauskaa yhdessä, hän kohteli minua hyvin ja kunnioittavasti, mutta tapailu ei oikein koskaan lähtenyt lentoon. Alkuihastuksen jälkeen huomasin, että olin ihastunut ajatukseen meistä, en itse ihmiseen. Tapailu päättyi, mutta sain uuden ystävän.

Minulle on usein käynyt niin, että tapailu on päättynyt ystävyyteen. Tiedän kuitenkin myös heitä, jotka ihastuvat hyvin maltillisesti ja ihastuminen menee käänteisessä järjestyksessä. Esimerkiksi parhaan ystäväni parisuhde (nykyinen avioliitto) sai alkunsa kaveripohjalta. Itse en edes voisi kuvitella ihastuvani poikapuoliseen kaveriini. Olen aina ollut vähän poikatyttö ja ”yksi kundeista”. Niinpä minun on vaikea katsella ystäviäni sillä silmällä.

Aiemmissa suhteissani (joita on ollut kaksi) olen ihastunut ihmiseen, niin että tanner on tärissyt. Pelkästään toisen ajatteleminen on saanut sydämeni hakkaamaan. Onko sellaista tunnetta mahdollista kokea vielä uudelleen? Haluan ainakin uskoa niin. Ja niin kauan kun joku ei saa minussa sellaista tunnetta aikaan, en pysty heittäytymään suhteeseen täysillä. 

Kuva: Juha Salminen

Orgiat ovat monen fantasia, mutta harva on sellaisiin osallistunut. Millaista on mennä ensimmäistä kertaa bileisiin, joissa harrastetaan avoimesti seksiä tuntemattomien ihmisten kanssa?

Hämärästi valaistussa olohuoneessa istuu vähäpukeisia miehiä ja naisia. Heillä on treenatut vartalot, merkkiboksereita ja pitsisiä alusasuja. Ihmiset juttelevat keskenään kohteliaasti, vaihtavat ujoja hymyjä ja silmäilevät uusia tulokkaita kiinnostuneesti. Yksi sellainen on Annika, 35, joka on seksibileissä ensimmäistä kertaa.

– Olen seksuaalisesti avoin, mutta en ollut ikinä fantasioinut osallistuvani orgioihin. Halusin kokeilla jotain uutta ja löytää kauan kadoksissa olleen seksuaalisuuteni uudelleen.

Seksibileet nousivat ajankohtaiseksi, kun kolme vuotta sinkkuna ollut Annika tutustui Tinderissä Iiroon, joka paljasti järjestävänsä yksityisiä seksibileitä ystävänsä kanssa kerran kuussa. Hän kertoi, että ne ovat kuin mitkä tahansa kotibileet, paitsi ilman päihteitä ja seksiä saa harrastaa, jos siltä tuntuu.

– En ollut aluksi vakuuttunut, mutta puhuttuani puhelimessa Iiron kanssa tiesin, että tämä on pakko kokea. Kaipasin elämääni enemmän seksiä, mutta en halunnut etsiä sänkyseuraa deittisovelluksista tai baareista. Päätökseeni vaikutti myös se, että Iirolla oli ystävänsä kanssa tarkka seula sille, ketä he kutsuivat bileisiinsä, Annika kertoo.

Ennen seksibileitä järjestettiin baarimiitti, jossa vieraat saivat tutustua toisiinsa. Tapaaminen toimi myös esikarsintana sille, kenet järjestäjät kelpuuttivat juhliinsa. Iiro oli kutsunut tapaamiseen ihmisiä Tinderistä, mutta myös Alastonsuomi.com-sivuston kautta.

Annikalle ihmisten kohtaaminen etukäteen oli helpotus.

– Minulla oli ennakkoluuloja siitä, millaista porukkaa seksibileissä käy, mutta ne osoittautuivat täysin vääriksi. Muut olivat aivan tavallisia, kivannäköisiä ja fiksuja ihmisiä. Tulin heidän kanssaan juttuun heti.

Pukukoodina alastomuus

Orgioita eli ryhmäseksijuhlia on järjestetty antiikin ajoista asti. Niiden tarkoitus oli saada hengellinen yhteys jumaliin, mutta nykyään seksijuhlia järjestetään maallisempien syiden takia. Erityisesti Keski-Euroopassa monen sadan ihmisen parinvaihto- ja seksibileet ovat suosittuja. Suomessa seksibileiden suosio on kasvamassa, ja suomalaisten asenteet seksiä ja seksuaalisuutta kohtaan ovat vapaamielisempiä kuin koskaan aiemmin.

Väestöliiton vuonna 2015 teettämästä FINSEX-tutkimuksesta selviää, että 18–44-vuotiaista tutkimukseen osallistuneista vain 33 prosenttia piti ryhmäseksiä ja parinvaihtoa sairaana tai perverssinä. Luku on huomattavasti pienempi kuin kymmenen vuotta sitten: tuolloin 42 prosenttia vastanneista suhtautui negatiivisesti ryhmäseksiin.

Iiron ja hänen ystävänsä seksibileet järjestettiin isossa omakotitalossa, syrjässä kaupungin hälinästä. Paikalla oli noin kolmekymmentä juhlijaa. Neljänkymmenen euron sisäänpääsymaksulla katettiin järjestelykustannukset, kuten talon vuokraus ja ruokatarjoilu.

– Bileisiin osallistuminen jännitti suunnattomasti. Mietin, mihin olen taas itseni työntänyt. Jännitykseni kuitenkin katosi, kun vieraiden positiivinen ilmapiiri ympäröi minut, Annika kertoo.

Seksibileiden pukukoodiin kuului vähäpukeinen vaatetus, joten Annika erottui ensikertalaiseksi: hän oli pukeutunut toppiin ja minihameeseen.

– Kotona pidin asuani seksikkäänä, mutta minulla olikin aivan liikaa vaatetta päälläni. Monet vieraista olivat täysin alasti.

Ennen kun bileet alkoivat, Iiro kierrätti ensikertalaisia talossa. Alakerrasta löytyi sauna, poreammeella varustettu kylpyhuone sekä kaksi isompaa ja neljä pienempää huonetta. Isommissa huoneissa oli valkoisia nahkasohvia, muutama parisänky sekä katosta roikkuva nahkainen seksikeinu. Pienemmät huoneet oli varattu yksityisempiin hetkiin.

– Seinällä roikkui piiskoja ja ruoskia, joita vieraat saivat vapaasti käyttää. Se oli kuin 50 Shades of Grey -elokuvasta!

Tänä yönä ei nukuta

Alkupuheessan Iiro muistutti vieraita yhteisistä pelisäännöistä: ketään ei saa koskea ilman lupaa, seksistä saa aina kieltäytyä ja kuvien ottaminen on ehdottomasti kielletty. Alkoholitarjoilua ei ollut, koska järjestäjät eivät halunneet, että vieraat olisivat humalassa.

– Minulla oli koko ajan turvallinen olo. Iiro piti vieraista hyvää huolta ja tuli usein illan aikana kysymään, onhan kaikki hyvin.

Bileissä Annika seurasi läheltä ryhmäseksiä ja kahden ihmisen välisiä akteja. Kun huoneessa oli ovi auki, se tarkoitti, että seuraan sai liittyä. Seksikeinu oli ahkerassa käytössä, samoin raippa.

– Seksin seuraaminen tuntui aluksi oudolta, mutta kiehtovalta. Yllätyin, miten nopeasti oli täysin luonnollista, että ympärilläni harrastettiin seksiä ja ihmiset hengailivat alasti.

Bileet kestivät seitsemän tuntia, ja sinä aikana Annikaa lähestyi useampi mies. Hän ei kuitenkaan päätynyt harrastamaan seksiä kenenkään kanssa.

– Se kävi kyllä mielessä, mutta en ollut valmis siihen. Hyppäys tuntui liian isolta, enkä halunnut pakottaa itseäni mihinkään.

Juhlissa Annika tutustui naisiin, jotka olivat käyneet seksibileissä vuosia. He kertoivat käyvänsä juhlissa enemmin hyvän seuran kuin seksin takia. Mahdollisuus harrastaa seksiä usean ihmisen kanssa saman illan aikana antaa vapauden toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan.

– Monille bileet ovat paikka toteuttaa fantasioitaan turvallisessa ympäristössä. Seksibileissä ei tarvitse pelätä, että saisi oudon pervon leiman otsaansa.

Vaikka Annika ei harrastanutkaan bileissä seksiä, kokemus oli silmiä avaava. Hän ei sulje pois mahdollisuutta, että osallistuisi bileisiin toistekin.

– Olen kokenut jotain, mihin vain harva pääsee osalliseksi. Seuraavalla kerralla tiedän paremmin, mitä odottaa, enkä enää jännitä niin paljoa. Uskon myös, että harrastan bileissä seksiä heti, kun mielenkiintoinen mies tulee vastaan.

Annikan ja Iiron nimet on muutettu.

Erityistason seksuaaliterapeutti Jonna Räisänen:

”Seksuaalisuus muuttuu koko elämän ajan ja aika ajoin on hyvä päivittää omia tarpeita, toiveita ja haluja. Jos ajatus seksibileistä kiinnostaa, sellaisiin kannattaa ehdottomasti osallistua. Etukäteen kannattaa ottaa selville, että bileiden järjestäjä on luotettava. Sääntöjen täytyy olla selvät kaikille vieraille. Tärkeää on myös muistaa, että aina voi sanoa ei – mutta aina voi sanoa myös kyllä. Uusia asioita on hyvä kokeilla rohkeasti, mutta on tärkeää olla tietoinen omista rajoistaan. Jos seksibileisiin menee oman kumppaninsa kanssa, asiasta kannattaa keskustella etukäteen ja käydä läpi molempien halut ja toiveet. Ensimmäisellä kerralla ei tarvitse välttämättä tehdä mitään – voi vaikka mennä vain nauttimaan tunnelmasta. Seksibileisiin kannattaa suhtautua avoimin mielin, sillä ne voivat parhaassa tapauksessa piristää seksielämää hyvinkin paljon.”

Kuva: iStock