Usko tai älä – supertähtienkin suhdekuvioista voi ottaa oppia.

Superstarojen suhdekoukerot ovat parhaimmillaan kuin mielikuvituksellisimmasta saippuasarjasta. Vihainen eksä siellä, liian nuori deitti täällä, tuolla lähestymiskielto ja salasuhde lastenhoitajan kanssa. Pahimmat draamat ovat parasta viihdettä, ja seuraamme kieli pitkällä, kuinka tähtösten rakkauselämässä käy.

Jos kuitenkin unohdetaan megadraamat ja räikeimmät sekoilut, ovat julkkisten ihmissuhteet hyvin samanlaisia kuin meidänkin. Rakastuminen, erehtyminen tai sydämen särkyminen eivät katso pankkitilin saldoa tai Snapchat-seuraajien määrää. Ja mikä parasta, voimme ottaa julkkiksilta mallia.

Vaikka monikaan meistä ei varmaan ole kirjoittanut eksästään levyllistä biisejä, voimme silti oppia Taylor Swiftin erokäyttäytymisestä jotain. Syvimpien tuntojen purkaminen on etenkin eron jälkeen tärkeää. Eksäsi tosin varmasti arvostaa, jos kirjoitat ajatuksesi hänestä päiväkirjaasi sen sijaan, että tehtailet niistä radiohittejä.

Brad Pitt ja Angelina Jolie sen sijaan ovat opettaneet meille, ettei työpaikkaromanssi aina tarkoita pelkkää seksiä tai kopiohuoneessa salaa vaihdettuja suukkoja. Tyyppi, jonka kohtaat työpaikalla, ymmärtää todennäköisesti työtäsi paremmin kuin joku muu. Eikä sitä koskaan tiedä, vaikka hänen kanssaan päätyisi adoptoimaan liudan muksuja.

Varoittavia esimerkkejä

Joiltain pareilta olemme oppineet, etteivät rikkaus, kauneus tai kuuluisuus takaa välttämättä onnea. Uskottomuusepäilyistä ovat kärsineet niin Beyoncé kuin Kourtney Kardashiankin, ja vaikkei pettäminen ole koskaan hyvä juttu, on helpottavaa tietää, että sitä sattuu paremmissakin piireissä. Kardashianin klaanin vanhin sisko toimii myös esimerkillisenä vanhempana pitäen huolen siitä, että parisuhteen myrskyistä huolimatta perheen pienimmillä on kaikki hyvin.

Toisaalta julkkispiirit ovat täynnä varoittavia esimerkkejä. Lindsay Lohanin kihlatun Egor Tarabasovin on huhuttu pettäneen morsiotaan ja kohdelleen tätä väkivaltaisesti. Anteeksianto on hyvästä, mutta mikäli väitteet pitävät paikkansa, ei ukkoa saa päästää pälkähästä. Ehkä LiLonkin pitäisi ottaa mallia muista julkimoista. Neuvoja voisi tarjoilla vaikka Rihanna, joka on puhunut avoimesti suhteestaan Chris Browniin. Brown pahoinpiteli tyttöystävänsä riidan yhteydessä, ja pari palasi hetkeksi yhteen selkkauksen jälkeen.

Ja sitten ovat tietenkin ne julkkikset, joille olemme oppineet olemaan lähinnä kateellisia. Jokainen meistä tuntee pariskunnan, joka on ollut uskomattoman pitkään yhdessä. Yleensä nämä tyypit ovat ärsyttävän onnellisia ja menestyneitä ja he saavat lahjakkaita, suloisia lapsia. Starapiireissä tällaisia ovat Victoria ja David Beckham sekä Will Smith ja Jada Pinkett-Smith. Jos he eivät olisi niin ällöttävän söpöjä, voisimme varmasti oppia myös heiltä jotain.

Mutta palataanpa vielä hetkeksi Taylor Swiftiin. Hän on nainen, joka elää ihmissuhteista. Vaihtuvat poikaystävät ovat hänelle suurin musiikillinen inspiraatio, ja hän on sanonut kirjoittaneensa jokaisesta ainakin yhden kappaleen. Nuori nainen on saanut maineen melkoisena sarjadeittailijana, mutta ei siinä ole mitään vikaa, jos hoitaa homman Taylorin tapaan tyylikkäästi. Sitä paitsi tosielämässä tuskin tarvitsee pelätä, että Wikipediaan ilmestyisi alati kasvava lista entisistä heiloista. 

Kuva: MVPhotos

Kirjoittaja on media-alan sekatyöläinen, jolla ollut alle sata seksikumppania, mutta yli 40.

Muistan sen hetken edelleen kuin eilisen. Olin petipuuhissa uuden tuttavuuden kanssa, oli kesä, oli kuuma ja olimme tapailleet satunnaisesti muutaman kuukauden ajan. Yhtäkkiä mies ehdotti siirtymistä sängystä olohuoneen lattialle, asunnon viileämpään osaan. Hän istui lattialle, nojasi selkänsä sohvaan ja tarttui käsiini. Minä asetuin hänen päälleen hajareisin ja hetken päästä sain elämäni ensimmäisen orgasmin miehen kanssa. Kyllä vain, enkä ollut 19-vuotias tai 25-vuotias vaan varsin kokenut kolmekymppinen.

Tilannehan on tilastollisestikin se, ettei läheskään jokainen nainen saa orgasmia perinteisessä yhdynnässä. Eikä siinä mitään. Moni nainen sen sijaan saa orgasmin kumppaninsa kanssa muilla touhuilla: suuseksillä, leluilla, käsin, you name it. Itse kuuluin siihen joukkoon, joka varsin varhain huomasi osaavansa tyydyttää itsensä pätevästi, mutta jostain syystä se ei koskaan onnistunut toisen kanssa. Ehkä olin laiska ja miellyttämisenhaluinen tai ehkä en ollut kohdannut anatomisesti sopivaa yksilöä. Jotenkin en vain jaksanut yrittää tai kokeilla kaiken maailman vempaimia orgasmi kiikarissa. Fine, myönnetään: orgasmittomiin kausiin liittyi myös se, että teeskentelin tulevani. Tiedetään, iso virhe. Mutta kun aina ei vain jaksa sitä säätöä.

Joka tapauksessa tulemista seksikumppanin kanssa saattaa kuvata vain silmiä avaavaksi. Ensinnäkin: se ääni mikä naisesta lähtee, kun tämä tulee kovaa, ei ole ollenkaan sellainen kuin pornoelokuvissa. Unohda jo siis uu yeah, I’m coming -toistot tai rakkauselokuvista tuttu AH!-henkäisy orgasmin hetkellä. Kummallakaan ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Koska luonnehtisin itseäni feikkiorkkujen asiantuntijaksi, kumppanin kanssa hankitun orgasmin tunnistaa varmasti. Se tuntuu siltä kuin kallo aukeaisi mystisesti ja aivojen takaosa sulaisi osaksi universumia.

Orgasmin saamiseen vaikuttaa todistetusti moni asia. Omien havaintojeni perusteella kyse on:

1) anatomiasta. Jotkut ruumiinosat eivät yksinkertaisesti sovi yhteen. Kaikki vaginat ja penikset ovat erilaisia, ja on olemassa sopivampia ja epäsopivampia. Tämä ei ole silti täydellinen deal breaker, sillä monet diggaavat apuvälineistä, ja hyvä niin.

2) itsetuntemuksesta. Jos et itse tiedä miten tulla, ei kumppanisikaan tiedä. Tulemista ei voi täysin vierittää toisen vastuulle.

3) luottamuksesta. Tuleminen on mahdotonta, mikäli pelkäät, että kohta sattuu, jotain menee väkisin hanuriin tai tilanne muuttuu epämukavaksi. Ilman luottamusta ei voi rentoutua.

4) itseluottamuksesta. Okei, kukaan ei oikeasti ole seksin ylipapitar, mutta olisi mukavaa tuntea olonsa sellaiseksi. Mikäli haluat saada, et yksinkertaisesti voi miettiä, miten oudosti tissisi heiluvat, pyllysi hyllyy tai miksi kumppanillasi on silmät kiinni, saletisti ajattelee jotain mallia. Sillä hetkellä sinä olet maailman kaunein, seksikkäin ja upein nainen!

Jos oikein tuuri käy, kaikki yllämainitut asiat kolahtavat yhteen henkisen yhteensopivuuden kanssa ja alat uskoa vanhojen naisten höpinöitä Siitä Oikeasta.

Kuva: iStock

Katso myös

Kolumni: "Tuijotan usein kattoon ja odotan, että seksi poikaystäväni kanssa on ohi"

Työpaikallaan kiusattu kertoo: "Kontrolloiva pomo sai minut vihaamaan työtäni"

Suosittu vloggaaja arvosteli Rihannan Fenty Beauty -kosmetiikkasarjan – näin tuotteet todella toimivat

Miltä työpaikkakiusaaminen tuntuu? Kaksi kiusattua kertoi meille kokemuksistaan.

”Välillä kommentit sattuivat niin, että kävin työpaikan vessassa itkemässä”

Työskentelin noin vuoden ajan neljän henkilön työyhteisössä suurlähetystössä. Olin organisaation ainoa suomalainen työntekijä ja työpaikan hierarkiassa alin. Pomoni oli loistava tyyppi ja tulin hyvin juttuun myös toisen työntekijän kanssa. Kolmannen kollegan kanssa välimme tulehtuivat aika nopeasti. Hän vähätteli osaamistani. Olin valmistunut filosofian maisteriksi suurlähetystön kieli pääaineenani, ja silti hän väitti, etten osaa puhua kieltä enkä muutenkaan tehdä mitään oikein.

Työkaveri ei uskonut tai luottanut mihinkään mitä sanoin, vaan saattoi pakottaa minut soittamaan eri paikkoihin ja selvittämään itsestäänselvyyksiä. Hän myös syytti minua asioista, joita en ollut tehnyt. Aloin vältellä kontaktia kyseisen työntekijän kanssa. Välillä hänen sanomisensa sattuivat niin, että kävin työpäivän aikana vessassa itkemässä. En ottanut asiaa puheeksi esimieheni kanssa, koska en halunnut aiheuttaa kinaa pieneen työyhteisöön ”valittamalla” pomolle. Tiesin myös, ettei ministeriön nimeämisiä voisi noin vain muuttaa, eikä kyseisestä ihmisestä luultavasti pääsisi eroon. Vaikutti myös siltä, että kiusaajalla oli lisäksi oikeita psykologisia ongelmia, jotka eivät selviäisi puhuttelulla. Pääsin ongelmasta eroon vasta, kun sain opiskelupaikan ja irtisanouduin.

Sanna, 30

”Esimies siirsi työpisteeni omansa taakse, jotta voisi tarkkailla tekemisiäni”

Aloitin työt uudessa tiimissä. Tiimin esimies suhtautui minuun ensimmäisestä päivästä asti epäilevästi. Hän halusi kontrolloida jokaista työvaihetta, vaikka minulla oli vastaavista tehtävistä jo viiden vuoden kokemus ja olin tottunut työskentelemään itsenäisesti.

Vaikutti siltä, että koko olemukseni jotenkin ärsytti häntä, mutta en saanut selville miksi. Yhtenä päivänä luin koneelta artikkelia, jonka aihe liittyi projektiini. Esimieheni ilmestyi taakseni seisomaan ja tenttasi vihaisena, miksi surffailen netissä työajalla. Selitin hämmentyneenä ja yllättyneenä, että lukemani juttu liittyy työhön ja että osaan kyllä huolehtia, että sovitut tehtävät valmistuvat määräajassa. Esimies siirsi saman tien työpisteeni omansa taakse, jotta voisi jatkuvasti tarkkailla tekemisiäni.

Esimies puhui minulle alentavasti koko työsuhteen ajan. Tein työt huolellisesti ja jopa etuajassa, mutta hän löysi kaikesta vain moitittavaa. En uskaltanut puhua asiasta kollegoilleni. Se harmittaa, koska yksin oli vaikea arvioida, oliko kyseessä minuun henkilökohtaisesti kohdistuva kiusaaminen, vai olinko vain joutunut tekemisiin poikkeuksellisen hankalan ihmisen kanssa. Kiusaamiselta se kuitenkin tuntui. Aloin nopeasti pelätä kaikkea kanssakäymistä esimieheni kanssa ja inhota työtä, josta olin ennen pitänyt. Työsuhde oli määräaikainen, joten päätin vain sinnitellä sen loppuun. Jatkoa en hakenut.

Jonna, 31

Katso syyskuun Cosmosta lisää kokemuksia työpaikkakiusaamisesta ja lue asiantuntijan vinkit siitä, miten oman työpaikan ilmapiiriä voi parantaa.

Katso myös: 

Meneekö ystävälläsi sinua paremmin? Asiantuntija neuvoo, miten voit oppia hyötymään kateuden tunteesta

Amy Poehler, Demi Lovato ja muut julkkisnaiset kertovat, miksi naisten pitäisi lopettaa toistensa kadehtiminen

Kerro meille, mitä mieltä olet uudesta Cosmosta! Voita kosmetiikkaa