Haluaisitko nauttia seksistä enemmän? Se onnistuu miestä vaihtamatta, kun kerrot mitä haluat ja opastat hänet alkuun.

Pikaista suutelua, nopeaa hyväilyä ja sitten vain suoraa toimintaa? Jos seksinne noudattaa aina samaa epätyydyttävää kaavaa, pane sille piste. Aloita päättämällä, että nyt on sinun vuorosi nauttia. Kerro miehellesi avoimesti mieltymyksistäsi. Jos aiheen ottaminen puheeksi tuntuu vaikealta, voit pyytää häntä lukemaan tämän jutun. Jokainen voi oppia paremmaksi rakastajaksi, kun tietää miten se tapahtuu. Älä siis laita miestäsi vaihtoon  – vaan tekemään sinut tyytyväiseksi!

Käynnisty rauhassa

”En nauti seksistä niin paljon kuin haluaisin. Pääsen vauhtiin vasta, kun mieheni on jo lopettelemassa hommia. Haluan nauttia seksistä enemmän mutta en tiedä miten. En juuri koskaan ehdi saada orgasmia.”

Naiset ja miehet syttyvät eri tavalla. Miehelle voi riittää muutama suukko sinne tänne, mutta naisen kiihottuminen saattaa viedä jopa 45 minuuttia.
Välillä pikapano on ihana, mutta seksistä voi nauttia myös pitkään ja antaumuksella. Käyttäkää siis esileikkiin reilusti aikaa. Aloittakaa lämmittely jo päivällä. Lähettäkää toisillenne kuumia tekstiviestejä työpäivän aikana. Kun pääsette kotiin, olette jo virittäytyneet tunnelmaan.

Miehet innostuvat siitä, mitä näkevät, naiset puolestaan siitä, mitä kuulevat. Kerro miehellesi, miten hyvältä hänen kehunsa makuuhuoneessa tuntuvat.
Tunnelmallakin on väliä. Sytyttäkää kynttilöitä, laittakaa musiikki soimaan ja himmentäkää valaistus.

Muistuta miehellesi, että nautit muustakin kuin vain rintojen ja klitoriksen hyväilystä. Pyydä häntä suutelemaan sinua esimerkiksi solisluiden alapuolelta, reisien sisäpinnoilta, niskasta ja alaselästä. Näiden niin sanottujen erogeenisten alueiden koskettelu tuottaa seksuaalista mielihyvää. Anna miehesi seuraavaksi hyväillä  rintojasi kiusoitellen. Aluksi hän voi piirtää sormellaan ympyrää nänniesi ympärillä – kuitenkaan vielä koskettamatta niitä. Härnääminen saa sinut värisemään kiihkosta ja odotuksesta.
Kehota häntä sitten hipaisemaan nännejäsi kevyesti. Nuolaise hänen sormeaan ja ohjaa se nautinnollisimpaan kohtaan. Pyydä häntä vetämään, hieromaan, painamaan, nipistämään ja hankaamaan nännejäsi välillä kovemmin ja välillä hellemmin. Tällainen hidas esileikki vie sinut sängyssä uusiin sfääreihin.

Keskity suutelemiseen

”Mieheni käsi on heti housuissani, vaikka vasta aloittelemme esileikkiä. Kaipaan hiukan lämmittelyä ennen kuin haluan ketään alakertaani.”

Hidas ja harras suuteleminen on varmin tapa herättää halut. Miksi muuten Kamasutrassa (intialainen lemmenopas) esiteltäisiin 18 erilaista tapaa suudella?
Käyttäkää ennen seksiä reilusti aikaa suutelemiseen. Keskittykää toistenne huulten hellimiseen esimerkiksi 20 minuutiksi. Intensiivinen suuteleminen saa sinut syttymään ilmiliekkeihin.

Jos miehesi ei tahdo jaksaa keskittyä puuhaan, kuiskaa hänen korvaansa, kuinka kuumaksi suuteleminen hänen kanssaan sinut saa. Pian hän keskittää kaiken huomionsa sinun nautintosi maksimoimiseen. Kehota kultaasi suukottelemaan hitaasti myös niskaasi, korviasi, kaulaasi, rintojasi ja sisäreisiäsi.
Kerro hänelle, miksi nautit niin paljon suutelemisesta: hindulaisten seksioppien mukaan ylähuulestasi kulkee suora hermo klitorikseen. Ei siis ihme, että voit tuntea intohimoisen suukon koko vartalossasi. Jos miehesi tekniikka on hakusessa, ohjaa hänen suuteluaan. Anna hänelle sellaisia suudelmia, joita toivot itsekin saavasi.

Harjoita sorminäppäryyttä

”Mieheni ei tiedä, mitä hän tekee. Olen kyllästynyt esittämään, että epätoivoinen räpellys sytyttää minut. Esileikkimme tuntuu välillä kidutukselta.”

Tiedätkö itse, mistä pidät? Tutustu omaan kehoosi, ennen kuin odotat mieheltäsi sorminäppäryyttä. Selvitä, mikä saa sinut laukeamaan. Tutkiskele klitoristasi ja kokeile, mikä tuntuu hyvältä. Hiero peukalolla ja etusormella klitorista. Vaihtele kosketuksen voimakkuutta. Liu’uta sormiasi edestakaisin, jotta tunnet klitoriksen kärjen muodon sormiesi alla. Hiero sitä ja sen ympäristöä pyörivin liikkein edestakaisin  ja ylös alas, kunnes huomaat, mistä nautit eniten.

Kun tiedät, mikä toimii, osaat kertoa siitä myös miehellesi. Jos asiasta puhuminen tuntuu vaikealta, näytä hänelle. Voit masturboida hänen edessään, mikä toimii myös esileikkinä.
Näytä miehellesi, millä tavalla ja miten voimakkaasti kosketat itseäsi. Jos haluat antaa hänen hoitaa hommat jo tässä vaiheessa, opeta kädestä pitäen. Vie hänen kätensä jalkoväliisi, ohjaa sitä ja osoita, mistä pidät. Opeta hänet kiusoittelemaan sinua. Anna hänen löytää herkin kohtasi eli klitoriksen huippu. Pyydä häntä koskettelemaan sitä niin kauan, että kiihotut äärimmillesi etkä enää kestä enempää!

Varoita häntä kuitenkin hieromasta  klitoristasi liian voimakkaasti, liian nopeasti tai liian pitkään, sillä alue saattaa mennä tunnottomaksi. Neuvo häntä siis olemaan hellä ja härnäävä mutta pitämään välillä myös taukoja. Opettele sanomaan miehellesi heti, mikä tuntuu hyvältä. Kun hän osuu oikeaan, kehota jatkamaan samalla tavalla. Vaikka miehelläsi olisi ollut aiemmin lukuisia kumppaneita, hän ei tiedä, mistä juuri sinä pidät. Jokainen nainen nauttii eri asioista.

Lähteet: Lisää orgasmeja tie naisen nautintoon, Ylva Franzén; Naisen orgasmi, Kari Heusala; Ihana orgasmi, Nicci Talbot.

 

Katso myös:

Näitä flirttailumokia jokaisen tulisi välttää

8 asiaa, jotka tapahtuvat, kun kundi muuttaa luoksesi

Ratkaisut yleisimpiin deittailupulmiin

Kun kolumnistimme Janni Hussi  ihastuu, hän antaa itselleen luvan huumaantua ja nauttia tunteesta täysillä. 

Iltojen pimetessä alkaa jännästi kaivata lämpöä eri tavalla kuin valoisina kesäiltoina. Ja lämmöllä tarkoitan ihmiskontaktia, sitä lämmintä kainaloa, joka nappaa syleilyyn viltin alla kynttilöiden valossa.

Olen nyt ollut sinkkuna reilun vuoden. Olen nauttinut vapaudesta mennä ja tulla miten itseäni huvittaa. Siitä, ettei minun tarvitse ilmoittaa kenellekään tyttöjen illan viivästymisestä tai kysyä mielipidettä tulevalle Espanjan-matkalle. Nyt alan kuitenkin ensimmäistä kertaa huomata ajattelutapani muuttuvan. Ehkäpä se lämmin kainalo ei olisikaan yhtään hullumpi juttu.

Sen sijaan, että haluaisin vain jonkun, jonka kanssa viettää aikaa, kaipaan jotain syvempää. Olen käynyt vuoden aikana treffeillä, tutustunut uusiin ihmisiin, deittaillut ja jopa ihastunutkin. Vaikka ihastuminen on aivan ihana ja huumaava tunne, joka valtaa koko kehon ja mielen, olen myös huomannut, että ihastua voi monella tavalla. Esimerkiksi ihmisestä tai jostain hänen piirteestään voi viehättyä niin paljon, että sitä kuvittelee olevansa ihastunut. Onneksi todelliset tunteet tulevat hyvin nopeasti pintaan, kunhan muistaa kuunnella syvintä ääntään. Mikä sitten on sellaista ihastumista, että tyyppiin kannattaa tarttua kiinni ja luopua sinkkuuden tuomista vapauksista?

Olen kerran ihastunut ajatukseen olla yhdessä jonkun kanssa. Paperilla minä ja eräs deittini olimme täydellinen match, joten halusin suhteen onnistuvan. Siihen ei kuitenkaan riittänyt pelkkä halu tai tahto, sillä hommasta puuttui se jokin: intohimo. Meillä oli hauskaa yhdessä, hän kohteli minua hyvin ja kunnioittavasti, mutta tapailu ei oikein koskaan lähtenyt lentoon. Alkuihastuksen jälkeen huomasin, että olin ihastunut ajatukseen meistä, en itse ihmiseen. Tapailu päättyi, mutta sain uuden ystävän.

Minulle on usein käynyt niin, että tapailu on päättynyt ystävyyteen. Tiedän kuitenkin myös heitä, jotka ihastuvat hyvin maltillisesti ja ihastuminen menee käänteisessä järjestyksessä. Esimerkiksi parhaan ystäväni parisuhde (nykyinen avioliitto) sai alkunsa kaveripohjalta. Itse en edes voisi kuvitella ihastuvani poikapuoliseen kaveriini. Olen aina ollut vähän poikatyttö ja ”yksi kundeista”. Niinpä minun on vaikea katsella ystäviäni sillä silmällä.

Aiemmissa suhteissani (joita on ollut kaksi) olen ihastunut ihmiseen, niin että tanner on tärissyt. Pelkästään toisen ajatteleminen on saanut sydämeni hakkaamaan. Onko sellaista tunnetta mahdollista kokea vielä uudelleen? Haluan ainakin uskoa niin. Ja niin kauan kun joku ei saa minussa sellaista tunnetta aikaan, en pysty heittäytymään suhteeseen täysillä. 

Kuva: Juha Salminen

Orgiat ovat monen fantasia, mutta harva on sellaisiin osallistunut. Millaista on mennä ensimmäistä kertaa bileisiin, joissa harrastetaan avoimesti seksiä tuntemattomien ihmisten kanssa?

Hämärästi valaistussa olohuoneessa istuu vähäpukeisia miehiä ja naisia. Heillä on treenatut vartalot, merkkiboksereita ja pitsisiä alusasuja. Ihmiset juttelevat keskenään kohteliaasti, vaihtavat ujoja hymyjä ja silmäilevät uusia tulokkaita kiinnostuneesti. Yksi sellainen on Annika, 35, joka on seksibileissä ensimmäistä kertaa.

– Olen seksuaalisesti avoin, mutta en ollut ikinä fantasioinut osallistuvani orgioihin. Halusin kokeilla jotain uutta ja löytää kauan kadoksissa olleen seksuaalisuuteni uudelleen.

Seksibileet nousivat ajankohtaiseksi, kun kolme vuotta sinkkuna ollut Annika tutustui Tinderissä Iiroon, joka paljasti järjestävänsä yksityisiä seksibileitä ystävänsä kanssa kerran kuussa. Hän kertoi, että ne ovat kuin mitkä tahansa kotibileet, paitsi ilman päihteitä ja seksiä saa harrastaa, jos siltä tuntuu.

– En ollut aluksi vakuuttunut, mutta puhuttuani puhelimessa Iiron kanssa tiesin, että tämä on pakko kokea. Kaipasin elämääni enemmän seksiä, mutta en halunnut etsiä sänkyseuraa deittisovelluksista tai baareista. Päätökseeni vaikutti myös se, että Iirolla oli ystävänsä kanssa tarkka seula sille, ketä he kutsuivat bileisiinsä, Annika kertoo.

Ennen seksibileitä järjestettiin baarimiitti, jossa vieraat saivat tutustua toisiinsa. Tapaaminen toimi myös esikarsintana sille, kenet järjestäjät kelpuuttivat juhliinsa. Iiro oli kutsunut tapaamiseen ihmisiä Tinderistä, mutta myös Alastonsuomi.com-sivuston kautta.

Annikalle ihmisten kohtaaminen etukäteen oli helpotus.

– Minulla oli ennakkoluuloja siitä, millaista porukkaa seksibileissä käy, mutta ne osoittautuivat täysin vääriksi. Muut olivat aivan tavallisia, kivannäköisiä ja fiksuja ihmisiä. Tulin heidän kanssaan juttuun heti.

Pukukoodina alastomuus

Orgioita eli ryhmäseksijuhlia on järjestetty antiikin ajoista asti. Niiden tarkoitus oli saada hengellinen yhteys jumaliin, mutta nykyään seksijuhlia järjestetään maallisempien syiden takia. Erityisesti Keski-Euroopassa monen sadan ihmisen parinvaihto- ja seksibileet ovat suosittuja. Suomessa seksibileiden suosio on kasvamassa, ja suomalaisten asenteet seksiä ja seksuaalisuutta kohtaan ovat vapaamielisempiä kuin koskaan aiemmin.

Väestöliiton vuonna 2015 teettämästä FINSEX-tutkimuksesta selviää, että 18–44-vuotiaista tutkimukseen osallistuneista vain 33 prosenttia piti ryhmäseksiä ja parinvaihtoa sairaana tai perverssinä. Luku on huomattavasti pienempi kuin kymmenen vuotta sitten: tuolloin 42 prosenttia vastanneista suhtautui negatiivisesti ryhmäseksiin.

Iiron ja hänen ystävänsä seksibileet järjestettiin isossa omakotitalossa, syrjässä kaupungin hälinästä. Paikalla oli noin kolmekymmentä juhlijaa. Neljänkymmenen euron sisäänpääsymaksulla katettiin järjestelykustannukset, kuten talon vuokraus ja ruokatarjoilu.

– Bileisiin osallistuminen jännitti suunnattomasti. Mietin, mihin olen taas itseni työntänyt. Jännitykseni kuitenkin katosi, kun vieraiden positiivinen ilmapiiri ympäröi minut, Annika kertoo.

Seksibileiden pukukoodiin kuului vähäpukeinen vaatetus, joten Annika erottui ensikertalaiseksi: hän oli pukeutunut toppiin ja minihameeseen.

– Kotona pidin asuani seksikkäänä, mutta minulla olikin aivan liikaa vaatetta päälläni. Monet vieraista olivat täysin alasti.

Ennen kun bileet alkoivat, Iiro kierrätti ensikertalaisia talossa. Alakerrasta löytyi sauna, poreammeella varustettu kylpyhuone sekä kaksi isompaa ja neljä pienempää huonetta. Isommissa huoneissa oli valkoisia nahkasohvia, muutama parisänky sekä katosta roikkuva nahkainen seksikeinu. Pienemmät huoneet oli varattu yksityisempiin hetkiin.

– Seinällä roikkui piiskoja ja ruoskia, joita vieraat saivat vapaasti käyttää. Se oli kuin 50 Shades of Grey -elokuvasta!

Tänä yönä ei nukuta

Alkupuheessan Iiro muistutti vieraita yhteisistä pelisäännöistä: ketään ei saa koskea ilman lupaa, seksistä saa aina kieltäytyä ja kuvien ottaminen on ehdottomasti kielletty. Alkoholitarjoilua ei ollut, koska järjestäjät eivät halunneet, että vieraat olisivat humalassa.

– Minulla oli koko ajan turvallinen olo. Iiro piti vieraista hyvää huolta ja tuli usein illan aikana kysymään, onhan kaikki hyvin.

Bileissä Annika seurasi läheltä ryhmäseksiä ja kahden ihmisen välisiä akteja. Kun huoneessa oli ovi auki, se tarkoitti, että seuraan sai liittyä. Seksikeinu oli ahkerassa käytössä, samoin raippa.

– Seksin seuraaminen tuntui aluksi oudolta, mutta kiehtovalta. Yllätyin, miten nopeasti oli täysin luonnollista, että ympärilläni harrastettiin seksiä ja ihmiset hengailivat alasti.

Bileet kestivät seitsemän tuntia, ja sinä aikana Annikaa lähestyi useampi mies. Hän ei kuitenkaan päätynyt harrastamaan seksiä kenenkään kanssa.

– Se kävi kyllä mielessä, mutta en ollut valmis siihen. Hyppäys tuntui liian isolta, enkä halunnut pakottaa itseäni mihinkään.

Juhlissa Annika tutustui naisiin, jotka olivat käyneet seksibileissä vuosia. He kertoivat käyvänsä juhlissa enemmin hyvän seuran kuin seksin takia. Mahdollisuus harrastaa seksiä usean ihmisen kanssa saman illan aikana antaa vapauden toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan.

– Monille bileet ovat paikka toteuttaa fantasioitaan turvallisessa ympäristössä. Seksibileissä ei tarvitse pelätä, että saisi oudon pervon leiman otsaansa.

Vaikka Annika ei harrastanutkaan bileissä seksiä, kokemus oli silmiä avaava. Hän ei sulje pois mahdollisuutta, että osallistuisi bileisiin toistekin.

– Olen kokenut jotain, mihin vain harva pääsee osalliseksi. Seuraavalla kerralla tiedän paremmin, mitä odottaa, enkä enää jännitä niin paljoa. Uskon myös, että harrastan bileissä seksiä heti, kun mielenkiintoinen mies tulee vastaan.

Annikan ja Iiron nimet on muutettu.

Erityistason seksuaaliterapeutti Jonna Räisänen:

”Seksuaalisuus muuttuu koko elämän ajan ja aika ajoin on hyvä päivittää omia tarpeita, toiveita ja haluja. Jos ajatus seksibileistä kiinnostaa, sellaisiin kannattaa ehdottomasti osallistua. Etukäteen kannattaa ottaa selville, että bileiden järjestäjä on luotettava. Sääntöjen täytyy olla selvät kaikille vieraille. Tärkeää on myös muistaa, että aina voi sanoa ei – mutta aina voi sanoa myös kyllä. Uusia asioita on hyvä kokeilla rohkeasti, mutta on tärkeää olla tietoinen omista rajoistaan. Jos seksibileisiin menee oman kumppaninsa kanssa, asiasta kannattaa keskustella etukäteen ja käydä läpi molempien halut ja toiveet. Ensimmäisellä kerralla ei tarvitse välttämättä tehdä mitään – voi vaikka mennä vain nauttimaan tunnelmasta. Seksibileisiin kannattaa suhtautua avoimin mielin, sillä ne voivat parhaassa tapauksessa piristää seksielämää hyvinkin paljon.”

Kuva: iStock