Rakkaus ei tunne rajoja, mutta millaista on elää suhteessa, jossa toinen osapuoli on kotoisin jostain kaukaa?

Kenialainen David, 28, ihastui Suviin, 27, näyteikkunen takaa. Pariskunnan ystävät eivät olleet aluksi vakuuttuneita suhteesta. 

Suomeen kokiksi opiskelemaan tullut David käveli ostoskeskuksessa ystävänsä kanssa, kun iloinen myyjätyttö kiinnitti hänen huomionsa. 

- Olin kävellyt kaupan ohi jo useamman kerran ja miettinyt, että haluaisin puhua naiselle. Kaverini sanoi, ettei kannata mennä. Hänen mielestään minulla ei ollut mitään mahdollisuuksia, David kertoo.

David oli kuitenkin eri mieltä. Muutaman viikon kuluttua hän marssi sisälle liikkeeseen. David ja Suvi päätyivät juttelemaan niin innokkaasti, että jatkoivat vielä Suvin työvuoron jälkeen.

- David vaikutti aidolta ja oli rehellisesti oma itsensä. Lopulta minä olin se, joka ehdotti treffejä, Suvi kertoo.

Suhde syveni pikavauhtia seurusteluksi, ja pari muutti yhteen ilman sen kummempia neuvotteluja. Nyt David ja Suvi ovat olleet yhdessä suunilleen neljä ja puoli vuotta. 

- Kaikki tuntui heti luonnolliselta. Välillämme ei ollut aiemmista suhteista tuttua pelailua, kuten koska voi tekstata toiselle tai mitä voi sanoa, ettei toinne pelästy, pari muistelee.

Davidin ja Suvin ystävät eivät ennustaneet suhteelle pitkää ikää. Kummankin tutut olivat kuulleet tarunoita, joissa suomalaisen ja ulkomaalaisen suhde oli päättynyt ikävissä merkeissä.

- Muutama ystäväni sanoi, ettei minun kannata luottaa Davidiin. Heidän mielestään hän oli vain oleskeluluvan tai rahan perässä. Pahimmassa tapauksessa hän kuulemma hankkisi kanssani lapsen ja lähtisi sitten lätkimään, Suvi kertoo.

- Minun ystäväni taas varoittelivat, että Suvi voisi aamuna minä hyvänsä soittaa poliisit ja potkia minut pellolle asunnostaan, David naureskelee.

Pariskunnan tapa viettää aikaa yhdessä poikkeaa paljon Davidin kenialaistuttujen ja heidän puolisoidensa tavoista. Yleensä miehet ja naiset viettävät aikaa omissa porukoissaan. Naiset viihtyvät keskenään ja kotona lasten kanssa, miehet tykkäävät käydä harrastuksissa, urheilupeleissä ja bilettämässä. Yhdessä liikkuva, lapseton pari ei aina istu kenialaiskavereiden ajatusmaailmaan.

- Jos tapaan kavereitani, eikä Suvi ole paikalla, he kysyvät, olenko vieläkin saman naisen kanssa. 

Muutama vuosi sitten David vei Suvin kotimaahansa Keniaan tapaamaan perhettään. Siellä heitä kohdeltiin kuin avioparia. Maassa riittää, että pari asuu yhdessä kuukauden, sen jälkeen he ovat toisten silmissä mies ja vaimo. Virallisilla papereilla ei ole niin suurta painoarvoa. Kun häät sitten joskus vietetään, pari aikoo pitää juhlat molempien kotimaissa.

- Keniassa juhliin ei kutsuta virallisesti ketään, vaan ihmiset vain saapuvat paikalle. Häät ovat yksi iso syömistapahtuma, David kertoo. 

Perhekäsitys on Keniassa muutenkin huomattavasti laajempi, ja perheenjäsenten kanssa ollaan tiiviisti tekemisissä. 

- Yhteydenpito on erilaista: David on enemmän yhteydessä äitiini kuin minä. Hänen perheensä saattaa pitää minua töykeänä, koska en kysele päivittäin heidän kuulumisiaan, Suvi miettii.

Rasismista pari ei ole juurikaan huolissaan. Muutamaa ala-arvoista vitsiä lukuun ottamatta he eivät ole kohdanneet tuijottelua tai syrjintää. Tulevat lapset pariskunta haluaa kasvattaa Suomessa. 

- Älyttömyyksien laukominen sosiaalisessa mediassa ja tiettyjen puolueiden naurettavuuteen asti viety maahanmuuttokriittisyys tietysti ärsyttää ja turhauttaa. Ehkä se myös vähän pakottaa seuraamaan tilannetta ja tapahtumia valppaammin. En silti sanoisi, että kumpaakaan meitä pelottaa. Kaikki tapahtunut on onneksi nostattanut aika ison suvaitsevaisuuden vastaliikeen, Suvi pohtii.

"Suomalaiset antavat kaikille mahdollisuuden"

Yhdysvalloista kotoisin oleva Alice, 27, halusi muuttaa Suomeen jo ennen kuin tapasi Silaksen, 35.

Ensin voi rakastua kaupunkiin, sitten vasta mieheen. Ympäri Eurooppaa reissannut yhdysvaltalainen Alice ihastui neljän vierailun jälkeen Suomeen ja Helsinkiin niin, että halusi muuttaa kaupunkiin asumaan.

- Jostain syystä viranomaisten on ollut vaikea uskoa, että haluan oikeasti asua täällä ja tehdä töitä täällä. Sain aluksi työsopimuksesta huolimatta oleskeluluvan vain vuodeksi kerrallaan, nyt neljä vuotta Suomessa asunut Alice kertoo.

Silakseen Alice tutustui työn kautta, sillä he työskentelevät molemmat samassa ravintola kompleksissa. Pari on seurustellut kaksi vuotta. Hiljaisina pidettyjen suomalaisten ja taukoamatta höpöttävien amerikkalaisten joukosta pari kokee löytäneensa itselleen juuri täydellisen puolison.

- Olen suomalaiseksi hyvin sosiaalinen, ja Alice on jenkiksi hiljainen, vaikka hän keskeyttää minut jatkuvasti. Kun tapasin hänen perheensä ensimmäisen kerran, tajusin mistä tapa tulee. Kovaäänisin voittaa, Silas keroo.

New Jerseystä kotoisin olevan Alicen äiti on juuriltaan kiinalainen ja lapsuudenkodin tavat tulivat kiinalaisesta kulttuurista. Kun Alice esitteli Silaksen äidilleen ensimmäistä kertaa, tämä ei ollut innoissaan vävyehdokkaasta.

- Äitini on hyvin vanhanaikainen. Kun otin ensimmäisen tatuointini, luulin, että hän pyörtyy. Tatuoitu ja pitkätukkainen Silas ei istu hänen ajatuksiinsa ihannemiehestä. Äitini katsoi Silasta kerran, eikä vaivautunut edes puhumaan hänelle, Alice kertoo. Silas on kuitenkin ymmärtäväinen anoppia kohtaan.

- Jokaisella vanhemmalla on ajatus siitä, mitä lapselleen haluaa. Minä en sovi siihen muottiin. Olemme hyvissä väleissä Alicen isän kanssa, Silas sanoo.

Suomessa Alice on kohdannut ilkeitä kommentteja ulkomaalaisuudestaan vain muutaman kerran, kun asiakkaas ovat sanoneet, että suomessa työskentelevän pitäisi puhua suomea. - Muuten minut on aina otettu vastaan erittäin hyvin. Suomalaiset eivät tuomitse avoimesti ketään ensivilkaisulla. Jokaiselle annetaan mahdollisuus.

Pari on seurannut tiiviisti mediassa käytävää keskustelua maahanmuutosta. Itse he eivät ole törmänneet räikeään rasismiin.  - Kukaan ei ole ikinä huudellut peräämme tai kommentoinut minulle Alicen ulkonäköä. Se ei silti tarkoita, etteikö Suomessa olisi rasismia. Aivan sataprosenttisen varmasti on, ja se pitää saada kitkettyä pois, Silas sanoo.

Parin ystävä Niina:

''Alicen ja Silaksen suhteessa on ollut ehdottomasti etuna se, että Silas puhuu hyvää englantia. Muuten ongelmia olisi varmasti tullut kielimuurin takia. Suhteen alussa molempien piti tehdä kompromisseja, mutta se kuuluu jokaiseen parisuhteeseen. Kulttuurisia yhteentörmäyksiä helpotti varmasti myös se, että Alice oli asunut Suomessa jo ennen tapaamista eikä hypännyt Silaksen kelkkaan suoraan Yhdysvalloista.

''Minun ei tarvinnut muuttaa itseänia tai tapojani Samirin takia''

Anne, 34, ja egyptiläinen Samir, 38, asettuivat Suomeen Egyptin levottomuuksian takia. Ongelmia on aiheuttanut vain kielimuuri.

Matkatoimistossa työskennellyt Anne tapasi alun perin Samirin työkuvioissa Egyptin Hurghadassa. Ravintolaketjun markkinointipuolella työskennellyt Samir etsi yritykselle lisää asiakkaita, ja firmat alkoivat tehdä yhteistyötä.  Kun Anne taas kaipasi apua asumisjärjestelyissään, hän kääntyi Samirin puoleen.

- Isäni ja siskoni olivat tulossa lomalle Hurghadaan, ja tarvitsin isomman asunnon. Samir tiesi sopivan kämpän ja päädyimme siivoamaan sitä yhdessä ennen muuttoani. Pian muutimmekin jo saman katon alle, Anne nauraa.

Tilanne Egyptissä muuttui kuitenkin pian levottomaksi. Matkatoimistojen ulkomaalaiset työntekijät siirrettiin muihin kohteisiin nopealla aikataululla. Anne ei suostunut lähtemään, sillä Egypti oli alkanut tuntumaan kodilta. Kun pariskunta puolen vuoden seurustelu jälkeen alkoi odottaa lasta, tulevaisuuden suhteen piti tehdä perustavanlaatuisia päätöksiä. Lopputuloksena Anne ja Samir pakkasivat laukkuns ja suuntasivat Suomeen. Onneksi töitä löytyi. Samir pääsi ammattikouluun opiskelemaan suomea, ja myöhemmin kiinteistönhoitajaksi.

Varsinaista syrjintää pari kokee kohdanneensa kerran, kun Samir irtisanottiin kesätyöpaikastaan vain kahden viikon jälkeen. Syyksi kerrottiin kollegojen valitukset, joille ei miehen mielestä kuitenkaan ollut pohjaa.

- Lapsen kohdalla mietimme, miten kiusaamista käsitellään, mutta pääkaupunkiseudulla on onneksi paljon muitakin ulkomaalaisia. Meillä on kova luotto siihen, että seuraavalle sukupolvelle monikulttuurisuus on arkipäivää, Anne kertoo.

Viisi vuotta yhdessä ollut pari kokee, että kahden kulttuurin yhteensulautuminen on sujunut hämmästyttävän mutkattomasti. - Minun ei tarvinnut muuttaa itseäni tai tapojani Samirin takia. Egyptiläinen kulttuuri oli minulle tuttu, koska olin asunut maassa. Samir taas oli työnsä ja sukulaistensa ansioista hyvin eurooppalaistunut eikä erityisen uskonnollinen, Anne kertoo.

Alkukankeutta on aiheuttanut vain Samirin ja Annen perheen välinen kielimuuri. - Aluksi he eivät pitäneet minusta. Erityisesti Annen äiti ei pitänyt ajatuksesta, etten puhunut suomea, Samir muistelee. Vuosien mittaan tilanne on kuitenkin muuttunut, kun Samir on oppinut kielen.

- Nyt he voivat jo riidellä keskenään suomeksi, siihen äiti on tyytyväinen, Anne nauraa.

Parin ystävä Liisa:

''Tapasin Samirin ensimmäisen kerran, kun menimme Annen luokse lomalle Egyptiin. He olivat aivan rakastuneita, ja olin niin onnellinen Annen puolesta. Nyt heillä on lapsi ja he ovat tasapainoinen pariskunta, jonka seurassa on ihana viettää aikaa. Vaikka Samir tulee erilaisesta kulttuurista, minusta on hassua, että en koskaan ajattele sitä. Samppa on kuin yksi meistä. Samir on suomalaistunut todella nopeasti, mitä kielen oppiminen on varmasti edesauttanut.''

Parien vinkit monikulttuuriseen suhteeseen

1. Kuunnelkaa toisianne

Jos toisella on jotain sydämellään, kuuntele ja ota se vakavasti, vaikka asia tuntuu omasta mielestä vähäpätöiseltä. Varsinkin vieraassa maassa asuvalle puolisolle pienetkin erilaiset jutut voivat tuntua isoilta.

2. Puhukaa

Jos jokin asia vaivaa, se pitää sanoa samantien ääneen. Kaikki asiat voi ratkaista, kun niistä puhuu tarpeeksi ajoissa.

3. Olkaa valmiita kompromisseihin

Kohdalle osuu varmasti asioita, joista olette erimieltä. Molempien pitää olla valmiita kohtaamaan toisensa puolimatkassa.

4. Sydämen mukaan

Vaikka ystävät tai läheiset ennustaisivat suhteellenne lyhyttä loppua, he saattavat olla täysin väärässä. Mitään ei saa, jos ei kokeile. Luottakaa tunteisiinne.

Katso myös:

Maryan Abdulkarim: "Minun vastuullani on rikkoa normeja"

Kirje, joka jokaisen nuoren naisen on luettava

5 asiaa, jotka tekevät ihmisestä mielenkiintoisen

Kuva: Imaxtree
Teksti: Siina Leppä

Kun kolumnistimme Janni Hussi  ihastuu, hän antaa itselleen luvan huumaantua ja nauttia tunteesta täysillä. 

Iltojen pimetessä alkaa jännästi kaivata lämpöä eri tavalla kuin valoisina kesäiltoina. Ja lämmöllä tarkoitan ihmiskontaktia, sitä lämmintä kainaloa, joka nappaa syleilyyn viltin alla kynttilöiden valossa.

Olen nyt ollut sinkkuna reilun vuoden. Olen nauttinut vapaudesta mennä ja tulla miten itseäni huvittaa. Siitä, ettei minun tarvitse ilmoittaa kenellekään tyttöjen illan viivästymisestä tai kysyä mielipidettä tulevalle Espanjan-matkalle. Nyt alan kuitenkin ensimmäistä kertaa huomata ajattelutapani muuttuvan. Ehkäpä se lämmin kainalo ei olisikaan yhtään hullumpi juttu.

Sen sijaan, että haluaisin vain jonkun, jonka kanssa viettää aikaa, kaipaan jotain syvempää. Olen käynyt vuoden aikana treffeillä, tutustunut uusiin ihmisiin, deittaillut ja jopa ihastunutkin. Vaikka ihastuminen on aivan ihana ja huumaava tunne, joka valtaa koko kehon ja mielen, olen myös huomannut, että ihastua voi monella tavalla. Esimerkiksi ihmisestä tai jostain hänen piirteestään voi viehättyä niin paljon, että sitä kuvittelee olevansa ihastunut. Onneksi todelliset tunteet tulevat hyvin nopeasti pintaan, kunhan muistaa kuunnella syvintä ääntään. Mikä sitten on sellaista ihastumista, että tyyppiin kannattaa tarttua kiinni ja luopua sinkkuuden tuomista vapauksista?

Olen kerran ihastunut ajatukseen olla yhdessä jonkun kanssa. Paperilla minä ja eräs deittini olimme täydellinen match, joten halusin suhteen onnistuvan. Siihen ei kuitenkaan riittänyt pelkkä halu tai tahto, sillä hommasta puuttui se jokin: intohimo. Meillä oli hauskaa yhdessä, hän kohteli minua hyvin ja kunnioittavasti, mutta tapailu ei oikein koskaan lähtenyt lentoon. Alkuihastuksen jälkeen huomasin, että olin ihastunut ajatukseen meistä, en itse ihmiseen. Tapailu päättyi, mutta sain uuden ystävän.

Minulle on usein käynyt niin, että tapailu on päättynyt ystävyyteen. Tiedän kuitenkin myös heitä, jotka ihastuvat hyvin maltillisesti ja ihastuminen menee käänteisessä järjestyksessä. Esimerkiksi parhaan ystäväni parisuhde (nykyinen avioliitto) sai alkunsa kaveripohjalta. Itse en edes voisi kuvitella ihastuvani poikapuoliseen kaveriini. Olen aina ollut vähän poikatyttö ja ”yksi kundeista”. Niinpä minun on vaikea katsella ystäviäni sillä silmällä.

Aiemmissa suhteissani (joita on ollut kaksi) olen ihastunut ihmiseen, niin että tanner on tärissyt. Pelkästään toisen ajatteleminen on saanut sydämeni hakkaamaan. Onko sellaista tunnetta mahdollista kokea vielä uudelleen? Haluan ainakin uskoa niin. Ja niin kauan kun joku ei saa minussa sellaista tunnetta aikaan, en pysty heittäytymään suhteeseen täysillä. 

Kuva: Juha Salminen

Orgiat ovat monen fantasia, mutta harva on sellaisiin osallistunut. Millaista on mennä ensimmäistä kertaa bileisiin, joissa harrastetaan avoimesti seksiä tuntemattomien ihmisten kanssa?

Hämärästi valaistussa olohuoneessa istuu vähäpukeisia miehiä ja naisia. Heillä on treenatut vartalot, merkkiboksereita ja pitsisiä alusasuja. Ihmiset juttelevat keskenään kohteliaasti, vaihtavat ujoja hymyjä ja silmäilevät uusia tulokkaita kiinnostuneesti. Yksi sellainen on Annika, 35, joka on seksibileissä ensimmäistä kertaa.

– Olen seksuaalisesti avoin, mutta en ollut ikinä fantasioinut osallistuvani orgioihin. Halusin kokeilla jotain uutta ja löytää kauan kadoksissa olleen seksuaalisuuteni uudelleen.

Seksibileet nousivat ajankohtaiseksi, kun kolme vuotta sinkkuna ollut Annika tutustui Tinderissä Iiroon, joka paljasti järjestävänsä yksityisiä seksibileitä ystävänsä kanssa kerran kuussa. Hän kertoi, että ne ovat kuin mitkä tahansa kotibileet, paitsi ilman päihteitä ja seksiä saa harrastaa, jos siltä tuntuu.

– En ollut aluksi vakuuttunut, mutta puhuttuani puhelimessa Iiron kanssa tiesin, että tämä on pakko kokea. Kaipasin elämääni enemmän seksiä, mutta en halunnut etsiä sänkyseuraa deittisovelluksista tai baareista. Päätökseeni vaikutti myös se, että Iirolla oli ystävänsä kanssa tarkka seula sille, ketä he kutsuivat bileisiinsä, Annika kertoo.

Ennen seksibileitä järjestettiin baarimiitti, jossa vieraat saivat tutustua toisiinsa. Tapaaminen toimi myös esikarsintana sille, kenet järjestäjät kelpuuttivat juhliinsa. Iiro oli kutsunut tapaamiseen ihmisiä Tinderistä, mutta myös Alastonsuomi.com-sivuston kautta.

Annikalle ihmisten kohtaaminen etukäteen oli helpotus.

– Minulla oli ennakkoluuloja siitä, millaista porukkaa seksibileissä käy, mutta ne osoittautuivat täysin vääriksi. Muut olivat aivan tavallisia, kivannäköisiä ja fiksuja ihmisiä. Tulin heidän kanssaan juttuun heti.

Pukukoodina alastomuus

Orgioita eli ryhmäseksijuhlia on järjestetty antiikin ajoista asti. Niiden tarkoitus oli saada hengellinen yhteys jumaliin, mutta nykyään seksijuhlia järjestetään maallisempien syiden takia. Erityisesti Keski-Euroopassa monen sadan ihmisen parinvaihto- ja seksibileet ovat suosittuja. Suomessa seksibileiden suosio on kasvamassa, ja suomalaisten asenteet seksiä ja seksuaalisuutta kohtaan ovat vapaamielisempiä kuin koskaan aiemmin.

Väestöliiton vuonna 2015 teettämästä FINSEX-tutkimuksesta selviää, että 18–44-vuotiaista tutkimukseen osallistuneista vain 33 prosenttia piti ryhmäseksiä ja parinvaihtoa sairaana tai perverssinä. Luku on huomattavasti pienempi kuin kymmenen vuotta sitten: tuolloin 42 prosenttia vastanneista suhtautui negatiivisesti ryhmäseksiin.

Iiron ja hänen ystävänsä seksibileet järjestettiin isossa omakotitalossa, syrjässä kaupungin hälinästä. Paikalla oli noin kolmekymmentä juhlijaa. Neljänkymmenen euron sisäänpääsymaksulla katettiin järjestelykustannukset, kuten talon vuokraus ja ruokatarjoilu.

– Bileisiin osallistuminen jännitti suunnattomasti. Mietin, mihin olen taas itseni työntänyt. Jännitykseni kuitenkin katosi, kun vieraiden positiivinen ilmapiiri ympäröi minut, Annika kertoo.

Seksibileiden pukukoodiin kuului vähäpukeinen vaatetus, joten Annika erottui ensikertalaiseksi: hän oli pukeutunut toppiin ja minihameeseen.

– Kotona pidin asuani seksikkäänä, mutta minulla olikin aivan liikaa vaatetta päälläni. Monet vieraista olivat täysin alasti.

Ennen kun bileet alkoivat, Iiro kierrätti ensikertalaisia talossa. Alakerrasta löytyi sauna, poreammeella varustettu kylpyhuone sekä kaksi isompaa ja neljä pienempää huonetta. Isommissa huoneissa oli valkoisia nahkasohvia, muutama parisänky sekä katosta roikkuva nahkainen seksikeinu. Pienemmät huoneet oli varattu yksityisempiin hetkiin.

– Seinällä roikkui piiskoja ja ruoskia, joita vieraat saivat vapaasti käyttää. Se oli kuin 50 Shades of Grey -elokuvasta!

Tänä yönä ei nukuta

Alkupuheessan Iiro muistutti vieraita yhteisistä pelisäännöistä: ketään ei saa koskea ilman lupaa, seksistä saa aina kieltäytyä ja kuvien ottaminen on ehdottomasti kielletty. Alkoholitarjoilua ei ollut, koska järjestäjät eivät halunneet, että vieraat olisivat humalassa.

– Minulla oli koko ajan turvallinen olo. Iiro piti vieraista hyvää huolta ja tuli usein illan aikana kysymään, onhan kaikki hyvin.

Bileissä Annika seurasi läheltä ryhmäseksiä ja kahden ihmisen välisiä akteja. Kun huoneessa oli ovi auki, se tarkoitti, että seuraan sai liittyä. Seksikeinu oli ahkerassa käytössä, samoin raippa.

– Seksin seuraaminen tuntui aluksi oudolta, mutta kiehtovalta. Yllätyin, miten nopeasti oli täysin luonnollista, että ympärilläni harrastettiin seksiä ja ihmiset hengailivat alasti.

Bileet kestivät seitsemän tuntia, ja sinä aikana Annikaa lähestyi useampi mies. Hän ei kuitenkaan päätynyt harrastamaan seksiä kenenkään kanssa.

– Se kävi kyllä mielessä, mutta en ollut valmis siihen. Hyppäys tuntui liian isolta, enkä halunnut pakottaa itseäni mihinkään.

Juhlissa Annika tutustui naisiin, jotka olivat käyneet seksibileissä vuosia. He kertoivat käyvänsä juhlissa enemmin hyvän seuran kuin seksin takia. Mahdollisuus harrastaa seksiä usean ihmisen kanssa saman illan aikana antaa vapauden toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan.

– Monille bileet ovat paikka toteuttaa fantasioitaan turvallisessa ympäristössä. Seksibileissä ei tarvitse pelätä, että saisi oudon pervon leiman otsaansa.

Vaikka Annika ei harrastanutkaan bileissä seksiä, kokemus oli silmiä avaava. Hän ei sulje pois mahdollisuutta, että osallistuisi bileisiin toistekin.

– Olen kokenut jotain, mihin vain harva pääsee osalliseksi. Seuraavalla kerralla tiedän paremmin, mitä odottaa, enkä enää jännitä niin paljoa. Uskon myös, että harrastan bileissä seksiä heti, kun mielenkiintoinen mies tulee vastaan.

Annikan ja Iiron nimet on muutettu.

Erityistason seksuaaliterapeutti Jonna Räisänen:

”Seksuaalisuus muuttuu koko elämän ajan ja aika ajoin on hyvä päivittää omia tarpeita, toiveita ja haluja. Jos ajatus seksibileistä kiinnostaa, sellaisiin kannattaa ehdottomasti osallistua. Etukäteen kannattaa ottaa selville, että bileiden järjestäjä on luotettava. Sääntöjen täytyy olla selvät kaikille vieraille. Tärkeää on myös muistaa, että aina voi sanoa ei – mutta aina voi sanoa myös kyllä. Uusia asioita on hyvä kokeilla rohkeasti, mutta on tärkeää olla tietoinen omista rajoistaan. Jos seksibileisiin menee oman kumppaninsa kanssa, asiasta kannattaa keskustella etukäteen ja käydä läpi molempien halut ja toiveet. Ensimmäisellä kerralla ei tarvitse välttämättä tehdä mitään – voi vaikka mennä vain nauttimaan tunnelmasta. Seksibileisiin kannattaa suhtautua avoimin mielin, sillä ne voivat parhaassa tapauksessa piristää seksielämää hyvinkin paljon.”

Kuva: iStock