Yllätys leivänpaahtimessa

"Pidin teininä salaa kotibileet, kun vanhempani lähtivät viikonlopuksi mökille. Kutsuin vain muutaman ihmisen, mutta paikalle tulikin melkein koko koulu. Seuraavana aamuna yritin siivota ja puunata talon putipuhtaaksi, jotta vanhempani eivät osaisi epäillä mitään. Naapurimme kuitenkin vihjasi vanhemmilleni, että talossamme oli juhlittu edellisyönä, mutta puolustauduin sanomalla naapurin liioittelevan. Koko totuus paljastui lopulta maanantaiaamuna, kun isäni teki itselleen paahtoleipää. Paahtimesta pompahti leivän mukana tupakantumppi." -Sara

Eau de liköörikarkki

"Minä ja kaverini joimme kerran salaa isäni viinoja, kun olimme lähdössä 16-vuotiaina kaupungille. Lirutimme vielä pulloihin vettä täytteeksi, jotta isä ei olisi huomannut mitään. Hengityksemme kuitenkin haisi niin paljon alkoholilta, että vanhempani kiinnittivät siihen huomiota. Päädyin keksimään ”hyviä” selityksiä liköörikarkeista lähtien, mutta ei mennyt läpi. Sain jäätävät huudot." -Henna

Kun ei millään malta odottaa

"Kävin leffateatterissa katsomassa elokuvan, jonka olin luvannut mennä katsomaan puolisoni kanssa. Hän tietenkin löysi leffalipun laukustani." -Tiia-Maria

Hupparivaras

"Lainasin usein salaa siskoni vaatteita ja hän vihasi sitä. Kerran pakkasin hänen uuden suosikkihupparinsa reppuuni ja vaihdoin sen ylleni vasta koulun vessassa. En muistanut kuitenkaan palauttaa hupparia siskolleni ajoissa, joten kun hän alkoi etsiä sitä ja syyttää minua sen nappaamisesta, valehtelin. En muka ollut nähnytkään sitä. Kun siskoni oli aikansa raivonnut ja luullut kadottaneensa hupparinsa itse, piilotin sen hänen vaatekaappinsa perälle. Siskoni arvasi heti minun olleen asialla – viimeistään siinä vaiheessa, kun hän huomasi, että joku oli purrut rikki hupparin kiristysnauhat." -Lotta

Lörppösuu

"Jäin poikaystävälleni kiinni vuoden takaisesta salasuhteestani, kun kerroin siitä hänelle vahingossa – päihtyneenä. Se oli hirvein ilta ikinä." -Tiina

Kuva: MVPhotos

Kirjoittaja on media-alan sekatyöläinen, jolla ollut alle sata seksikumppania, mutta yli 40.

Muistan sen hetken edelleen kuin eilisen. Olin petipuuhissa uuden tuttavuuden kanssa, oli kesä, oli kuuma ja olimme tapailleet satunnaisesti muutaman kuukauden ajan. Yhtäkkiä mies ehdotti siirtymistä sängystä olohuoneen lattialle, asunnon viileämpään osaan. Hän istui lattialle, nojasi selkänsä sohvaan ja tarttui käsiini. Minä asetuin hänen päälleen hajareisin ja hetken päästä sain elämäni ensimmäisen orgasmin miehen kanssa. Kyllä vain, enkä ollut 19-vuotias tai 25-vuotias vaan varsin kokenut kolmekymppinen.

Tilannehan on tilastollisestikin se, ettei läheskään jokainen nainen saa orgasmia perinteisessä yhdynnässä. Eikä siinä mitään. Moni nainen sen sijaan saa orgasmin kumppaninsa kanssa muilla touhuilla: suuseksillä, leluilla, käsin, you name it. Itse kuuluin siihen joukkoon, joka varsin varhain huomasi osaavansa tyydyttää itsensä pätevästi, mutta jostain syystä se ei koskaan onnistunut toisen kanssa. Ehkä olin laiska ja miellyttämisenhaluinen tai ehkä en ollut kohdannut anatomisesti sopivaa yksilöä. Jotenkin en vain jaksanut yrittää tai kokeilla kaiken maailman vempaimia orgasmi kiikarissa. Fine, myönnetään: orgasmittomiin kausiin liittyi myös se, että teeskentelin tulevani. Tiedetään, iso virhe. Mutta kun aina ei vain jaksa sitä säätöä.

Joka tapauksessa tulemista seksikumppanin kanssa saattaa kuvata vain silmiä avaavaksi. Ensinnäkin: se ääni mikä naisesta lähtee, kun tämä tulee kovaa, ei ole ollenkaan sellainen kuin pornoelokuvissa. Unohda jo siis uu yeah, I’m coming -toistot tai rakkauselokuvista tuttu AH!-henkäisy orgasmin hetkellä. Kummallakaan ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Koska luonnehtisin itseäni feikkiorkkujen asiantuntijaksi, kumppanin kanssa hankitun orgasmin tunnistaa varmasti. Se tuntuu siltä kuin kallo aukeaisi mystisesti ja aivojen takaosa sulaisi osaksi universumia.

Orgasmin saamiseen vaikuttaa todistetusti moni asia. Omien havaintojeni perusteella kyse on:

1) anatomiasta. Jotkut ruumiinosat eivät yksinkertaisesti sovi yhteen. Kaikki vaginat ja penikset ovat erilaisia, ja on olemassa sopivampia ja epäsopivampia. Tämä ei ole silti täydellinen deal breaker, sillä monet diggaavat apuvälineistä, ja hyvä niin.

2) itsetuntemuksesta. Jos et itse tiedä miten tulla, ei kumppanisikaan tiedä. Tulemista ei voi täysin vierittää toisen vastuulle.

3) luottamuksesta. Tuleminen on mahdotonta, mikäli pelkäät, että kohta sattuu, jotain menee väkisin hanuriin tai tilanne muuttuu epämukavaksi. Ilman luottamusta ei voi rentoutua.

4) itseluottamuksesta. Okei, kukaan ei oikeasti ole seksin ylipapitar, mutta olisi mukavaa tuntea olonsa sellaiseksi. Mikäli haluat saada, et yksinkertaisesti voi miettiä, miten oudosti tissisi heiluvat, pyllysi hyllyy tai miksi kumppanillasi on silmät kiinni, saletisti ajattelee jotain mallia. Sillä hetkellä sinä olet maailman kaunein, seksikkäin ja upein nainen!

Jos oikein tuuri käy, kaikki yllämainitut asiat kolahtavat yhteen henkisen yhteensopivuuden kanssa ja alat uskoa vanhojen naisten höpinöitä Siitä Oikeasta.

Kuva: iStock

Katso myös

Kolumni: "Tuijotan usein kattoon ja odotan, että seksi poikaystäväni kanssa on ohi"

Työpaikallaan kiusattu kertoo: "Kontrolloiva pomo sai minut vihaamaan työtäni"

Suosittu vloggaaja arvosteli Rihannan Fenty Beauty -kosmetiikkasarjan – näin tuotteet todella toimivat

Miltä työpaikkakiusaaminen tuntuu? Kaksi kiusattua kertoi meille kokemuksistaan.

”Välillä kommentit sattuivat niin, että kävin työpaikan vessassa itkemässä”

Työskentelin noin vuoden ajan neljän henkilön työyhteisössä suurlähetystössä. Olin organisaation ainoa suomalainen työntekijä ja työpaikan hierarkiassa alin. Pomoni oli loistava tyyppi ja tulin hyvin juttuun myös toisen työntekijän kanssa. Kolmannen kollegan kanssa välimme tulehtuivat aika nopeasti. Hän vähätteli osaamistani. Olin valmistunut filosofian maisteriksi suurlähetystön kieli pääaineenani, ja silti hän väitti, etten osaa puhua kieltä enkä muutenkaan tehdä mitään oikein.

Työkaveri ei uskonut tai luottanut mihinkään mitä sanoin, vaan saattoi pakottaa minut soittamaan eri paikkoihin ja selvittämään itsestäänselvyyksiä. Hän myös syytti minua asioista, joita en ollut tehnyt. Aloin vältellä kontaktia kyseisen työntekijän kanssa. Välillä hänen sanomisensa sattuivat niin, että kävin työpäivän aikana vessassa itkemässä. En ottanut asiaa puheeksi esimieheni kanssa, koska en halunnut aiheuttaa kinaa pieneen työyhteisöön ”valittamalla” pomolle. Tiesin myös, ettei ministeriön nimeämisiä voisi noin vain muuttaa, eikä kyseisestä ihmisestä luultavasti pääsisi eroon. Vaikutti myös siltä, että kiusaajalla oli lisäksi oikeita psykologisia ongelmia, jotka eivät selviäisi puhuttelulla. Pääsin ongelmasta eroon vasta, kun sain opiskelupaikan ja irtisanouduin.

Sanna, 30

”Esimies siirsi työpisteeni omansa taakse, jotta voisi tarkkailla tekemisiäni”

Aloitin työt uudessa tiimissä. Tiimin esimies suhtautui minuun ensimmäisestä päivästä asti epäilevästi. Hän halusi kontrolloida jokaista työvaihetta, vaikka minulla oli vastaavista tehtävistä jo viiden vuoden kokemus ja olin tottunut työskentelemään itsenäisesti.

Vaikutti siltä, että koko olemukseni jotenkin ärsytti häntä, mutta en saanut selville miksi. Yhtenä päivänä luin koneelta artikkelia, jonka aihe liittyi projektiini. Esimieheni ilmestyi taakseni seisomaan ja tenttasi vihaisena, miksi surffailen netissä työajalla. Selitin hämmentyneenä ja yllättyneenä, että lukemani juttu liittyy työhön ja että osaan kyllä huolehtia, että sovitut tehtävät valmistuvat määräajassa. Esimies siirsi saman tien työpisteeni omansa taakse, jotta voisi jatkuvasti tarkkailla tekemisiäni.

Esimies puhui minulle alentavasti koko työsuhteen ajan. Tein työt huolellisesti ja jopa etuajassa, mutta hän löysi kaikesta vain moitittavaa. En uskaltanut puhua asiasta kollegoilleni. Se harmittaa, koska yksin oli vaikea arvioida, oliko kyseessä minuun henkilökohtaisesti kohdistuva kiusaaminen, vai olinko vain joutunut tekemisiin poikkeuksellisen hankalan ihmisen kanssa. Kiusaamiselta se kuitenkin tuntui. Aloin nopeasti pelätä kaikkea kanssakäymistä esimieheni kanssa ja inhota työtä, josta olin ennen pitänyt. Työsuhde oli määräaikainen, joten päätin vain sinnitellä sen loppuun. Jatkoa en hakenut.

Jonna, 31

Katso syyskuun Cosmosta lisää kokemuksia työpaikkakiusaamisesta ja lue asiantuntijan vinkit siitä, miten oman työpaikan ilmapiiriä voi parantaa.

Katso myös: 

Meneekö ystävälläsi sinua paremmin? Asiantuntija neuvoo, miten voit oppia hyötymään kateuden tunteesta

Amy Poehler, Demi Lovato ja muut julkkisnaiset kertovat, miksi naisten pitäisi lopettaa toistensa kadehtiminen

Kerro meille, mitä mieltä olet uudesta Cosmosta! Voita kosmetiikkaa