Orgiat ovat monen fantasia, mutta harva on sellaisiin osallistunut. Millaista on mennä ensimmäistä kertaa bileisiin, joissa harrastetaan avoimesti seksiä tuntemattomien ihmisten kanssa?

Hämärästi valaistussa olohuoneessa istuu vähäpukeisia miehiä ja naisia. Heillä on treenatut vartalot, merkkiboksereita ja pitsisiä alusasuja. Ihmiset juttelevat keskenään kohteliaasti, vaihtavat ujoja hymyjä ja silmäilevät uusia tulokkaita kiinnostuneesti. Yksi sellainen on Annika, 35, joka on seksibileissä ensimmäistä kertaa.

– Olen seksuaalisesti avoin, mutta en ollut ikinä fantasioinut osallistuvani orgioihin. Halusin kokeilla jotain uutta ja löytää kauan kadoksissa olleen seksuaalisuuteni uudelleen.

Seksibileet nousivat ajankohtaiseksi, kun kolme vuotta sinkkuna ollut Annika tutustui Tinderissä Iiroon, joka paljasti järjestävänsä yksityisiä seksibileitä ystävänsä kanssa kerran kuussa. Hän kertoi, että ne ovat kuin mitkä tahansa kotibileet, paitsi ilman päihteitä ja seksiä saa harrastaa, jos siltä tuntuu.

– En ollut aluksi vakuuttunut, mutta puhuttuani puhelimessa Iiron kanssa tiesin, että tämä on pakko kokea. Kaipasin elämääni enemmän seksiä, mutta en halunnut etsiä sänkyseuraa deittisovelluksista tai baareista. Päätökseeni vaikutti myös se, että Iirolla oli ystävänsä kanssa tarkka seula sille, ketä he kutsuivat bileisiinsä, Annika kertoo.

Ennen seksibileitä järjestettiin baarimiitti, jossa vieraat saivat tutustua toisiinsa. Tapaaminen toimi myös esikarsintana sille, kenet järjestäjät kelpuuttivat juhliinsa. Iiro oli kutsunut tapaamiseen ihmisiä Tinderistä, mutta myös Alastonsuomi.com-sivuston kautta.

Annikalle ihmisten kohtaaminen etukäteen oli helpotus.

– Minulla oli ennakkoluuloja siitä, millaista porukkaa seksibileissä käy, mutta ne osoittautuivat täysin vääriksi. Muut olivat aivan tavallisia, kivannäköisiä ja fiksuja ihmisiä. Tulin heidän kanssaan juttuun heti.

Pukukoodina alastomuus

Orgioita eli ryhmäseksijuhlia on järjestetty antiikin ajoista asti. Niiden tarkoitus oli saada hengellinen yhteys jumaliin, mutta nykyään seksijuhlia järjestetään maallisempien syiden takia. Erityisesti Keski-Euroopassa monen sadan ihmisen parinvaihto- ja seksibileet ovat suosittuja. Suomessa seksibileiden suosio on kasvamassa, ja suomalaisten asenteet seksiä ja seksuaalisuutta kohtaan ovat vapaamielisempiä kuin koskaan aiemmin.

Väestöliiton vuonna 2015 teettämästä FINSEX-tutkimuksesta selviää, että 18–44-vuotiaista tutkimukseen osallistuneista vain 33 prosenttia piti ryhmäseksiä ja parinvaihtoa sairaana tai perverssinä. Luku on huomattavasti pienempi kuin kymmenen vuotta sitten: tuolloin 42 prosenttia vastanneista suhtautui negatiivisesti ryhmäseksiin.

Iiron ja hänen ystävänsä seksibileet järjestettiin isossa omakotitalossa, syrjässä kaupungin hälinästä. Paikalla oli noin kolmekymmentä juhlijaa. Neljänkymmenen euron sisäänpääsymaksulla katettiin järjestelykustannukset, kuten talon vuokraus ja ruokatarjoilu.

– Bileisiin osallistuminen jännitti suunnattomasti. Mietin, mihin olen taas itseni työntänyt. Jännitykseni kuitenkin katosi, kun vieraiden positiivinen ilmapiiri ympäröi minut, Annika kertoo.

Seksibileiden pukukoodiin kuului vähäpukeinen vaatetus, joten Annika erottui ensikertalaiseksi: hän oli pukeutunut toppiin ja minihameeseen.

– Kotona pidin asuani seksikkäänä, mutta minulla olikin aivan liikaa vaatetta päälläni. Monet vieraista olivat täysin alasti.

Ennen kun bileet alkoivat, Iiro kierrätti ensikertalaisia talossa. Alakerrasta löytyi sauna, poreammeella varustettu kylpyhuone sekä kaksi isompaa ja neljä pienempää huonetta. Isommissa huoneissa oli valkoisia nahkasohvia, muutama parisänky sekä katosta roikkuva nahkainen seksikeinu. Pienemmät huoneet oli varattu yksityisempiin hetkiin.

– Seinällä roikkui piiskoja ja ruoskia, joita vieraat saivat vapaasti käyttää. Se oli kuin 50 Shades of Grey -elokuvasta!

Tänä yönä ei nukuta

Alkupuheessan Iiro muistutti vieraita yhteisistä pelisäännöistä: ketään ei saa koskea ilman lupaa, seksistä saa aina kieltäytyä ja kuvien ottaminen on ehdottomasti kielletty. Alkoholitarjoilua ei ollut, koska järjestäjät eivät halunneet, että vieraat olisivat humalassa.

– Minulla oli koko ajan turvallinen olo. Iiro piti vieraista hyvää huolta ja tuli usein illan aikana kysymään, onhan kaikki hyvin.

Bileissä Annika seurasi läheltä ryhmäseksiä ja kahden ihmisen välisiä akteja. Kun huoneessa oli ovi auki, se tarkoitti, että seuraan sai liittyä. Seksikeinu oli ahkerassa käytössä, samoin raippa.

– Seksin seuraaminen tuntui aluksi oudolta, mutta kiehtovalta. Yllätyin, miten nopeasti oli täysin luonnollista, että ympärilläni harrastettiin seksiä ja ihmiset hengailivat alasti.

Bileet kestivät seitsemän tuntia, ja sinä aikana Annikaa lähestyi useampi mies. Hän ei kuitenkaan päätynyt harrastamaan seksiä kenenkään kanssa.

– Se kävi kyllä mielessä, mutta en ollut valmis siihen. Hyppäys tuntui liian isolta, enkä halunnut pakottaa itseäni mihinkään.

Juhlissa Annika tutustui naisiin, jotka olivat käyneet seksibileissä vuosia. He kertoivat käyvänsä juhlissa enemmin hyvän seuran kuin seksin takia. Mahdollisuus harrastaa seksiä usean ihmisen kanssa saman illan aikana antaa vapauden toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan.

– Monille bileet ovat paikka toteuttaa fantasioitaan turvallisessa ympäristössä. Seksibileissä ei tarvitse pelätä, että saisi oudon pervon leiman otsaansa.

Vaikka Annika ei harrastanutkaan bileissä seksiä, kokemus oli silmiä avaava. Hän ei sulje pois mahdollisuutta, että osallistuisi bileisiin toistekin.

– Olen kokenut jotain, mihin vain harva pääsee osalliseksi. Seuraavalla kerralla tiedän paremmin, mitä odottaa, enkä enää jännitä niin paljoa. Uskon myös, että harrastan bileissä seksiä heti, kun mielenkiintoinen mies tulee vastaan.

Annikan ja Iiron nimet on muutettu.

Erityistason seksuaaliterapeutti Jonna Räisänen:

”Seksuaalisuus muuttuu koko elämän ajan ja aika ajoin on hyvä päivittää omia tarpeita, toiveita ja haluja. Jos ajatus seksibileistä kiinnostaa, sellaisiin kannattaa ehdottomasti osallistua. Etukäteen kannattaa ottaa selville, että bileiden järjestäjä on luotettava. Sääntöjen täytyy olla selvät kaikille vieraille. Tärkeää on myös muistaa, että aina voi sanoa ei – mutta aina voi sanoa myös kyllä. Uusia asioita on hyvä kokeilla rohkeasti, mutta on tärkeää olla tietoinen omista rajoistaan. Jos seksibileisiin menee oman kumppaninsa kanssa, asiasta kannattaa keskustella etukäteen ja käydä läpi molempien halut ja toiveet. Ensimmäisellä kerralla ei tarvitse välttämättä tehdä mitään – voi vaikka mennä vain nauttimaan tunnelmasta. Seksibileisiin kannattaa suhtautua avoimin mielin, sillä ne voivat parhaassa tapauksessa piristää seksielämää hyvinkin paljon.”

Kuva: iStock

 

 

Maikkinen

Ensimmäistä kertaa seksibileissä ollut kertoo:"Seinällä roikkui piiskoja ja ruoskia, joita vieraat saivat vapaasti käyttää"

Ne joita monen kiinnostaa, niin kannattaa käydä jasun bileissä hakemassa se kuuluisa ensikokemus. Ihmiset ovat todella välittömiä ja kaikki on luontevaa kuten tuossa jutussakin kommentoitiin. Se erotuksena tuohon aiempaan, että noissa Jasun bileissä on tavallisia ihmisiä eikä siellä määritellä ihmsiä merkkiboksereiden kautta... tai sixpackin. Toki niitä kauniita ihmisiä sielläkin on, mutta ns. aidosti tavallista porukkaa. Ei snobeilua. Olin mukana miespuolisen kaverini kanssa, mutta jälkikäteen...
Lue kommentti
Vierailija

Ensimmäistä kertaa seksibileissä ollut kertoo:"Seinällä roikkui piiskoja ja ruoskia, joita vieraat saivat vapaasti käyttää"

Oon ollut samoissa bileissä kolmesti ja on kyl kivaa porukkaa. Mutta mul se erikoinen juttu että en oo ikinä harrastanut siellä erotiikkaa. Bileiden jälkeen kylläkin siellä kohtaamieni tyyppien kanssa mut siis bileissä en. Ensskerralla sit voin ehkä uskaltaakin.
Lue kommentti

Ylikelaaja on Cosmopolitanin uusi kolumnisti, joka opettelee deittailua pitkän parisuhteen jälkeen. Neuvo Ylikelaajaa – arvomme kaikkien kommentoijien kesken 100 euron arvoisen kosmetiikkapaketin, ja parhaat kommentit nostetaan seuraavan kuun lehteen.

"Onpas elämä hankalaa. Erosin seitsemän vuoden suhteesta neljä kuukautta sitten, lusin alta pois pakollisen minä-kauden (selitän kohta), ja nyt olisi aika palata sinkkumarkkinoille.

Siihen liittyy kuitenkin paljon vaikeita strategisia valintoja ja kysymyksiä. Baarista, Tinderistä, töistä, koulusta vai kavereiden kautta? Oman ikäistä, vanhempaa vai nuorempaa? Tyttöystävämateriaalia heti pöytään vai hulluttelijaa ensin?

Ensin tosin pitäisi varmaan tietää, mitä hakee. Kaveriporukassani on kahta koulukuntaa. Toisten mukaan pitkän suhteen jälkeen pitäisi harrastaa mahdollisimman paljon seksiä, saada kokemuksia pankkiin ja pitää hauskaa – ettei sitten myöhemmin vakiintuessa harmita, koska siitähän se pettäminen alkaa. Toisten kavereiden mielestä nyt pitäisi laittaa seksi kakkossijalle elämässä ja käydä mahdollisimman monilla oikeilla treffeillä. Sillä tavalla kuulemma oppii, minkälaisista naisista tykkää ja minkälaisista ei. Kaverini isä, vanhan liiton herrasmies, itse asiassa ohjeisti aikoinaan ylioppilasjuhlissa, että ennen naimisiinmenoa pitää olla kokemusta vähintään 12 naisesta. Onkohan se niin?

Herrasmiesisän neuvo oli siis sama kuin kavereillani: pitkän suhteen jälkeen pitää kokea, ja siinä volyymi on se pointti. Ongelma vain on, että jos on tärkeää tavata mahdollisimman monia naisia, niin silloinhan ei saisi tavata ketään oikeasti varteenotettavaa? Sillä jos tapaan jonkun upean tyypin, alkava suhde pitää automaattisesti heittää roskiin, koska kokemuskortti ei ole vielä leimattu täyteen. Eli pitäisikö siis etsiä ikään kuin tarpeeksi ookoo, mutta ei liian hyviä naisia? Siis täysin keskinkertaisia naisia. Mistä sellaisia löytää?

Voisinhan toki valita vaikkapa maailman pinnallisimmasta appista Tinderistä sellaisen naisen, jonka ulkonäöstä en ihan täysin syty. Kyllähän keskustelu treffeillä silti onnistuu. Varmasti seksikin. Mutta siinä on se riski, että nainen onkin pienestä ulkonäkövajavaisuudestaan huolimatta olla maailman hauskin tyyppi, jonka jutut pyörii mielessä päivin, öin ja Tinder-treffeillä joidenkin tylsimysten kanssa. Sitten rakastun tähän huumorityttöön, mennään naimisiin, ollaan onnellisia ja kaikki on pilalla. Kaverit sättisi: “Miksi mogasit hyvän suunnitelman?”

Niin en voi tehdä. Kyllä mun vain pitää yrittää valita sellaisia naisia, joiden kanssa on satavarmaa, että suhteesta ei ikinä tule mitään. Miten löydän sellaisia tarvittavat 12 kappaletta? Onko joku baari, jossa kaikki pian pysyvästi ulkomaille muuttavat käyvät? Ja kannattaako hakea nimenomaan treffi- vai seksikokemuksia?

Arvostaisin, jos saisin näihin ongelmiin neuvoja nimenomaan naisilta. Muuten on riski, että homma menee pipariksi. Tai siis ei mene, vaan pieleen. Sen verran on aikaa viime treffeistä. Eikä tv-sarjoista ole apua. Olen oppinut vain, että naiset todella todella todella haluavat rinnalleen kusipään. Mutta kun en ole sellainen. Pystyisinköhän feikkaamaan kusipäätä? Sitten mentäisiin naimisiin ja häämatkalla hirveä pettymys, kun olenkin todella mukava ja kunnioittava, ja kaikki on pilalla. Fail. 

Ainiin, se pakollinen minä-kausi eron jälkeen. Avaan sitä myöhemmin lisää. Nyt pitää tutkia, mitä ihmettä saan enemmän, jos otan maksullinen version Tinderistä – kaikki apu kelpaa. Mutta sanottakoon, etten ikinä alkaisi seurustella vakavasti naisen kanssa, joka ei ole pitänyt eron jälkeen kunnollista minä-kautta.

Ja sanoinhan, että elämä on hankalaa."

 

AUTA YLIKELAAJAA! Oletko samaa mieltä Ylikelaajan kelailusta? Mitä neuvoja antaisit hänelle? Kommentoi 27.3. mennessä ja kerro kommentin yhteydessä sähköpostiosoitteesi. Arvomme kaikkien kommentoijien kesken 100 euron arvoisen kosmetiikkapaketin ja esittelemme parhaat kommentit seuraavan kuukauden Cosmopolitanissa. 

Happy in ..

Paluu sinkkuelämään: mistä löydän tarpeeksi keskinkertaisia naisia?

Happy in Someways... kirjoitti: Siis jos ei myöskään miehiä tapaile,-, ei todella voi tietää mitä oikeesti kannattaa arvostaa, kusipäät on liian nopeita valintoja ainoastaan eli vikatikkejä , ( nopeeseen kokeiluun ainoastaan kokemuksen vuoksi ) joista sit joutuu hankkiutuu eroon- kun vois viettää laatuaikaa muualla, ugh! Ja mä siis puhun naisena omasta kulmasta , mut voi toki soveltaa haluamaansa sukupuoleen :)
Lue kommentti

Perhe on paras – tai pahin. Miltä elämä tuntuu, kun oma perhe suosii toista lasta ja hylkii toista? Alisa, 34, kertoo tarinansa.

”Murrosikä oli minulle vaikeaa aikaa. Äiti ei koskaan puhunut minulle kasvamiseen liittyvistä hämmentävistä tunteista. Kun rintani alkoivat kehittyä, lähdin yksin liiviostoksille. Kun pikkusiskoni tuli murrosikään, äiti oli kuin eri ihminen. He kävivät hyvissä ajoin yhdessä ’tyttöjen ostoksilla’ ja juttelivat intiimeistäkin asioista.

Tämä on vain yksi esimerkki niistä lukuisista tapauksista, joissa olen jäänyt siskoni varjoon. Hän on ollut aina se lapsi, jota perheessämme on palvottu. Vanhempiemme tapa suhtautua meihin on näkynyt esimerkiksi vaatetuksessamme. Minun vaatteeni ostettiin pääsääntöisesti kirpputorilta ja niitä oli todella vähän. Pikkusiskoni taas sai kulkea teininä uusissa muotivetimissä ja näppäillä kallista puhelinta.

 

”Olen oppinut, että ystävät voivat olla yhtä tärkeitä kuin verisukulaiset. He ovat se perhe, jonka itse valitsemme.”

 


Hyljeksitty ja iltatähti

Kuusivuotiaana vaistosin, että vanhemmillani oli ongelmia. Isän firmalla alkoi mennä huonosti 90-luvun lamassa. Sen seurauksena vanhempieni avioliitto rakoili, ja mukaan tuli pettämistä. Kumpikaan vanhemmistani ei ole koskaan ollut varsinaisesti alkoholisti, mutta viiniä alkoi kulua tavallista enemmän.

Aloin oireilla tukalien kotiolojen takia. Minusta tuli kiukutteleva ja hankala lapsi, joka vetäytyi syrjään ikätovereistaan. Pulskistuin, koska lohdutin itseäni napostelemalla. Samoihin aikoihin minulle syntyi pikkusisko.

Kaikki ihastelivat eksoottisen näköistä mustatukkaista pienokaista, jolla oli kauniit mantelinmuotoiset silmät. Minäkin hullaannuin siskostani. Autoin paljon hänen hoitamisessaan, vaikka olin vasta kuuden vanha.

Huomasin nopeasti, että siskoni oli perheessämme suosittu iltatähti, kun minä taas olin läski ja ärsyttävä kakara. Aloin oireilla yhä voimakkaammin. Sain raivokohtauksia ja psykosomaattisia oireita, kuten outoja ihottumia. Muistan ikuisesti sen, kuinka eräs perhetuttumme sanoi minulle kerran, että on surullista nähdä, kuinka olen perheemme hyljeksitty lapsi. Se tuntui järkyttävältä, mutta toisaalta helpotti. Ajattelin, etten olekaan hullu ja kuvittele kaikkea.

Kun menin yläasteelle, minun ja pikkusiskoni välit vaihtuivat kyräilevästä kateudestani ilmiriidoiksi. Otimme välillä rajusti yhteen ja revimme toisiltamme hiustuppoja päästä. Vanhemmat käänsivät tappelun aina niin päin, että minä vanhempana tein pahaa pienemmälle.

Neutraalit välit riittävät

Nykyään olemme molemmat aikuisia. Elämämme ovat menneet eri suuntiin. Minä olen akateemisesti koulutettu perheenäiti, ja pikkusisko ravintola-alan pätkätyöntekijä. Meillä on hyvin erilaiset tavoitteet. Siinä missä minä olen suorittanut kaksi maisterintutkintoa, siskoni ei ole saanut vietyä loppuun edes autokoulua.

Erilaiset luonteemme vaikuttavat siihen, että välimme ovat nykyään lähinnä muodolliset. Suurimpana syynä etäisyyteen pidän kuitenkin vanhempiamme. Uskon, että ilman lapsuudenkodista lähtenyttä epätasa-arvoista asetelmaa voisimme olla siskoni kanssa nyt aikuisina läheisempiä.

Olen yrittänyt muutamia kertoja keskustella menneisyydestämme. Se on ollut turhaa, sillä siskoni ei myönnä tai näe perheemme ongelmia.

Minä olen käynyt vuosia terapiassa selvittelemässä lapsuudenkokemuksiani. Siskoni taas ei koe tarvetta kaivella vanhoja asioita. Koska suhtaudumme asioihin niin eri tavoin, en usko, että välimme tulevat koskaan läheisiksi. En sure sitä enää. Neutraalit välit riittävät minulle. Olen päättänyt jättää menneisyyden taakseni ja keskittyä omaan perheeseeni. Haluan tehdä kaikkeni sen eteen, että tyttärelläni on toisenlainen lapsuus.

En ole varma, haluanko koskaan toista lasta. Lapselleni voi olla jopa pelastus, että hän saa olla ainokainen. Monien pakkomielle vähintään kahdesta lapsesta on mielestäni käsittämätön. Olen oppinut, ettei sisarussuhde tee automaattisesti ketään onnelliseksi.”

Haastateltavan nimi on muutettu.

Kuvat MIKKO HANNULA