1. MILEY CYRUS JA LIAM HEMSWORTH

Teiniromanssi muuttui kihlaukseksi, kihlaus pian pitkäksi ja kivuliaaksi eroprosessiksi. Kunnes seuraavaksi koiravauvan adoptio toi kaksikon jälleen yhteen. Pari tapasi alunperin Last Song -leffan kuvauksissa vuonna 2009. Alkoi suhde, joka kesti vuoden. Miley ja Liam erosivat elokuussa 2010 vain palatakseen yhteen saman vuoden marraskuussa. He kertoivat kihlautuvansa kesällä 2013, mutta erosivat samana syksynä. Eron syyksi spekuloitiin Liamin uskottomuutta. Mutta koska tosirakkaus on ikuista, bongattiin pari viettämässä viime uutta vuotta yhdessä Australiassa. Mileyn sormessa välkkyi vieläpä samainen sormus, jota hän esitteli ensimmäisen kerran kolme vuotta aikaisemmin. 

2. PRINSSI WILLIAM JA KATE MIDDLETON

Kate ja William iskivät silmänsä toisiinsa yliopiston hyväntekeväisyysmuotinäytöksessä, jossa Kate oli mallina. Pari ehti seurustella muutaman vuoden, kunnes erosivat maaliskuussa 2007. Huhujen mukaan kuningatar Elizabeth olisi runnuttanut Williamia suurista seurusteluun liittyvistä paineista: voidakseen olla Katen kanssa oli prinssin oltava valinnastaan takuuvarma. Will-parka ilmeisesti panikoitui ja jätti Katen. Kate otti eron raskaasti:  hänet nähtiin muun muassa sekoilemassa Lontoon yössä rullaluistimet jaloissaan. Rakkaus kuitenkin voitti lopulta, sillä kaksikko palasi yhteen kesäkuussa 2009. Will kosi Katea safarilla lokakuussa 2010.

3. JUSTIN BIEBER JA SELENA GOMEZ

Tämän vuosituhannen Ross ja Rachel (o-ou) eli Selena ja Biebs ovat pitkittäneet "we're on a break” -säätöään vähän liian pitkään. Koska emme voi varmuudella julistaa heidän suhteensa statusta, keskitymme kuuntelemaan lyriikoita. Justin sanoo: ”My mama don’t like you and she likes everyone”, kun taas Selena on ”so sick of that same old love”. *mielenkiintoista* Viime aikona Justin on näyttänyt viihtyvän itseään huomattavasti vanhemman Kourtney Kardashianin seurassa. Noh, pääasia että Biebsillä riittää vientiä uudesta, kammottavasta otsatukasta huolimatta. 

4. KOURTNEY KARDASHIAN JA SCOTT DISICK

Vuosia kestäneiden uhkailujen ja tyhjänpäiväisten lupailujen  jälkeen näyttäisi siltä, että Kourtey on saanut temppuilusta tarpeekseen. Kukaan ei voi ainakaan syyttää mimmiä joustamattomuudesta – Scottin villit biletysyöt, pettämishuhut, katoamistemput ja muu superärsyttävä annettiin anteeksi kerta toisensa jälkeen. Scottin viimeisin temppu oli Kourtneylle vikatikki: kundi  lomaili toisen naisen kanssa Euroopassa. Nyt Kourtney on jo iskenyt akryylikyntensä Bieberiin, mutta onhan yhteenpaluu Hollywoodissa aina mahdollista. Mama-Kris pitää Scottia kuitenkin jo perheenjäsenenä.

5. JOHN MAYER JA KATY PERRY

John Mayerille done-and-over-with suhteet ovat selkeästi harvinaisuus. Tyyppi on nimittäin harrastanut on/off-suhteita myös Jessica Simpsonin ja Jennifer Anistonin kanssa. Uusin lisäys listalla on Katy Perry. Pari on yrittänyt pitää suhteensa mahdollisimaan yksityisenä, mutta keksimme ilman tarkempaa infoakin heti monta yhdistävää tekijää: täydelliset mustat hiukset, massiivisen menestyksekäs muusikonura ja pistävät twiittaustaidot. 

6. JENNIFER LAWRENCE JA NICHOLAS HOULT

Meidän on edelleenkin vaikea ymmärtää, että Katniss ja Poika-elokuvan päätähti (josta muuten tuli lopulta ihan normaali) ovat seukanneet. Pari tapasi X-Men First Class -elokuvan kuvauksissa, joka tunnetaan myös aikana, jolloin Jenniferillä ei ollut Oscaria ja Nicholas oli vielä se suloinen pikkutyyppi. Unelmapari erosi tammikussa 2013. Uusimman X-Men: Days of Future Past -elokuvan aikana liekki syttyi kuitenkin uudestaan, tosin vain hetkeksi. Nyt Jenniferillä on jotain meneillään Coldplayn Chris Martinin. WTF, meidän oli tarkoitus kihlautua Chrisin kanssa!!!!!!!

7. RIHANNA JA CHRIS BROWN

Rihannan ja Chris Brownin suhde koki pelottavan käänteen vuonna 2009, kun Chris pahoinpiteli Ri-Rin ja media sai käsiinsä kuvat kärsineestä mimmistä. Idari-Chris sai syytteen pahoinpitelystä ja vuoden ehdollista vankeutta. Rihanna ei silti luovuttanut: pari seurusteli satunnaisesti vuosina 2012 ja 2013.

8. JENNIFER LOPEZ JA CASPER SMART

Casper Smart ei ole ole ensimmäinen taustatanssija, joka on saanut ylennyksen J-Lo:n poikaystäväksi (muistatko Cris Juddin? Ei se mitään, emme mekään) Pari tanssi ja tapaili aina syksystä 2011 kesäkuuhun 2014 asti. Casper osoittautui kuitenkin megapetturiksi, joka vehtaili lukemattomien muiden naisten kanssa ja ahdisteli heitä avoimesti jopa Instassa. Nykyään Jennifer ja Casper ovat tuttu kaksikko punaisella matolla, mutta suhteen oikeasta tilasta ei ole varmaa tietoa. 

9. RACHEL MCADAMS JA RYAN GOSLING

Kun Rachel ja Ryan tapasivat The Notebook-elokuvan kuvauksissa,  eivät he kuulemma voineet siettää toisiaan. Rakkaus kuitenkin syttyi  yllättäen kuvausten jälkeen, ja kaksikko seukkasi vuosina 2004-2007. Pari yritti saada romanssiaan toimimaan vielä vuonna 2008 viettämällä laatuaikaa yhteisessä asunnossa Torontossa, mutta sydämet – niin heidän kuin meidänkin – särkyivät vielä viimeisen kerran. Olimme silti toiveikkaita yhteenpaluusta kunnes Ryan avioitui Eva Mendesin kanssa. Blah.

Katso myös:

Miehet paljastavat: Tämä on pitkän parisuhteen salaisuus

Mihin sinkkumiehet ovat kadonneet?

Apua, en kestä poikaystäväni kavereita!

Kuvat: MVPhotos

Kun kolumnistimme Janni Hussi  ihastuu, hän antaa itselleen luvan huumaantua ja nauttia tunteesta täysillä. 

Iltojen pimetessä alkaa jännästi kaivata lämpöä eri tavalla kuin valoisina kesäiltoina. Ja lämmöllä tarkoitan ihmiskontaktia, sitä lämmintä kainaloa, joka nappaa syleilyyn viltin alla kynttilöiden valossa.

Olen nyt ollut sinkkuna reilun vuoden. Olen nauttinut vapaudesta mennä ja tulla miten itseäni huvittaa. Siitä, ettei minun tarvitse ilmoittaa kenellekään tyttöjen illan viivästymisestä tai kysyä mielipidettä tulevalle Espanjan-matkalle. Nyt alan kuitenkin ensimmäistä kertaa huomata ajattelutapani muuttuvan. Ehkäpä se lämmin kainalo ei olisikaan yhtään hullumpi juttu.

Sen sijaan, että haluaisin vain jonkun, jonka kanssa viettää aikaa, kaipaan jotain syvempää. Olen käynyt vuoden aikana treffeillä, tutustunut uusiin ihmisiin, deittaillut ja jopa ihastunutkin. Vaikka ihastuminen on aivan ihana ja huumaava tunne, joka valtaa koko kehon ja mielen, olen myös huomannut, että ihastua voi monella tavalla. Esimerkiksi ihmisestä tai jostain hänen piirteestään voi viehättyä niin paljon, että sitä kuvittelee olevansa ihastunut. Onneksi todelliset tunteet tulevat hyvin nopeasti pintaan, kunhan muistaa kuunnella syvintä ääntään. Mikä sitten on sellaista ihastumista, että tyyppiin kannattaa tarttua kiinni ja luopua sinkkuuden tuomista vapauksista?

Olen kerran ihastunut ajatukseen olla yhdessä jonkun kanssa. Paperilla minä ja eräs deittini olimme täydellinen match, joten halusin suhteen onnistuvan. Siihen ei kuitenkaan riittänyt pelkkä halu tai tahto, sillä hommasta puuttui se jokin: intohimo. Meillä oli hauskaa yhdessä, hän kohteli minua hyvin ja kunnioittavasti, mutta tapailu ei oikein koskaan lähtenyt lentoon. Alkuihastuksen jälkeen huomasin, että olin ihastunut ajatukseen meistä, en itse ihmiseen. Tapailu päättyi, mutta sain uuden ystävän.

Minulle on usein käynyt niin, että tapailu on päättynyt ystävyyteen. Tiedän kuitenkin myös heitä, jotka ihastuvat hyvin maltillisesti ja ihastuminen menee käänteisessä järjestyksessä. Esimerkiksi parhaan ystäväni parisuhde (nykyinen avioliitto) sai alkunsa kaveripohjalta. Itse en edes voisi kuvitella ihastuvani poikapuoliseen kaveriini. Olen aina ollut vähän poikatyttö ja ”yksi kundeista”. Niinpä minun on vaikea katsella ystäviäni sillä silmällä.

Aiemmissa suhteissani (joita on ollut kaksi) olen ihastunut ihmiseen, niin että tanner on tärissyt. Pelkästään toisen ajatteleminen on saanut sydämeni hakkaamaan. Onko sellaista tunnetta mahdollista kokea vielä uudelleen? Haluan ainakin uskoa niin. Ja niin kauan kun joku ei saa minussa sellaista tunnetta aikaan, en pysty heittäytymään suhteeseen täysillä. 

Kuva: Juha Salminen

Orgiat ovat monen fantasia, mutta harva on sellaisiin osallistunut. Millaista on mennä ensimmäistä kertaa bileisiin, joissa harrastetaan avoimesti seksiä tuntemattomien ihmisten kanssa?

Hämärästi valaistussa olohuoneessa istuu vähäpukeisia miehiä ja naisia. Heillä on treenatut vartalot, merkkiboksereita ja pitsisiä alusasuja. Ihmiset juttelevat keskenään kohteliaasti, vaihtavat ujoja hymyjä ja silmäilevät uusia tulokkaita kiinnostuneesti. Yksi sellainen on Annika, 35, joka on seksibileissä ensimmäistä kertaa.

– Olen seksuaalisesti avoin, mutta en ollut ikinä fantasioinut osallistuvani orgioihin. Halusin kokeilla jotain uutta ja löytää kauan kadoksissa olleen seksuaalisuuteni uudelleen.

Seksibileet nousivat ajankohtaiseksi, kun kolme vuotta sinkkuna ollut Annika tutustui Tinderissä Iiroon, joka paljasti järjestävänsä yksityisiä seksibileitä ystävänsä kanssa kerran kuussa. Hän kertoi, että ne ovat kuin mitkä tahansa kotibileet, paitsi ilman päihteitä ja seksiä saa harrastaa, jos siltä tuntuu.

– En ollut aluksi vakuuttunut, mutta puhuttuani puhelimessa Iiron kanssa tiesin, että tämä on pakko kokea. Kaipasin elämääni enemmän seksiä, mutta en halunnut etsiä sänkyseuraa deittisovelluksista tai baareista. Päätökseeni vaikutti myös se, että Iirolla oli ystävänsä kanssa tarkka seula sille, ketä he kutsuivat bileisiinsä, Annika kertoo.

Ennen seksibileitä järjestettiin baarimiitti, jossa vieraat saivat tutustua toisiinsa. Tapaaminen toimi myös esikarsintana sille, kenet järjestäjät kelpuuttivat juhliinsa. Iiro oli kutsunut tapaamiseen ihmisiä Tinderistä, mutta myös Alastonsuomi.com-sivuston kautta.

Annikalle ihmisten kohtaaminen etukäteen oli helpotus.

– Minulla oli ennakkoluuloja siitä, millaista porukkaa seksibileissä käy, mutta ne osoittautuivat täysin vääriksi. Muut olivat aivan tavallisia, kivannäköisiä ja fiksuja ihmisiä. Tulin heidän kanssaan juttuun heti.

Pukukoodina alastomuus

Orgioita eli ryhmäseksijuhlia on järjestetty antiikin ajoista asti. Niiden tarkoitus oli saada hengellinen yhteys jumaliin, mutta nykyään seksijuhlia järjestetään maallisempien syiden takia. Erityisesti Keski-Euroopassa monen sadan ihmisen parinvaihto- ja seksibileet ovat suosittuja. Suomessa seksibileiden suosio on kasvamassa, ja suomalaisten asenteet seksiä ja seksuaalisuutta kohtaan ovat vapaamielisempiä kuin koskaan aiemmin.

Väestöliiton vuonna 2015 teettämästä FINSEX-tutkimuksesta selviää, että 18–44-vuotiaista tutkimukseen osallistuneista vain 33 prosenttia piti ryhmäseksiä ja parinvaihtoa sairaana tai perverssinä. Luku on huomattavasti pienempi kuin kymmenen vuotta sitten: tuolloin 42 prosenttia vastanneista suhtautui negatiivisesti ryhmäseksiin.

Iiron ja hänen ystävänsä seksibileet järjestettiin isossa omakotitalossa, syrjässä kaupungin hälinästä. Paikalla oli noin kolmekymmentä juhlijaa. Neljänkymmenen euron sisäänpääsymaksulla katettiin järjestelykustannukset, kuten talon vuokraus ja ruokatarjoilu.

– Bileisiin osallistuminen jännitti suunnattomasti. Mietin, mihin olen taas itseni työntänyt. Jännitykseni kuitenkin katosi, kun vieraiden positiivinen ilmapiiri ympäröi minut, Annika kertoo.

Seksibileiden pukukoodiin kuului vähäpukeinen vaatetus, joten Annika erottui ensikertalaiseksi: hän oli pukeutunut toppiin ja minihameeseen.

– Kotona pidin asuani seksikkäänä, mutta minulla olikin aivan liikaa vaatetta päälläni. Monet vieraista olivat täysin alasti.

Ennen kun bileet alkoivat, Iiro kierrätti ensikertalaisia talossa. Alakerrasta löytyi sauna, poreammeella varustettu kylpyhuone sekä kaksi isompaa ja neljä pienempää huonetta. Isommissa huoneissa oli valkoisia nahkasohvia, muutama parisänky sekä katosta roikkuva nahkainen seksikeinu. Pienemmät huoneet oli varattu yksityisempiin hetkiin.

– Seinällä roikkui piiskoja ja ruoskia, joita vieraat saivat vapaasti käyttää. Se oli kuin 50 Shades of Grey -elokuvasta!

Tänä yönä ei nukuta

Alkupuheessan Iiro muistutti vieraita yhteisistä pelisäännöistä: ketään ei saa koskea ilman lupaa, seksistä saa aina kieltäytyä ja kuvien ottaminen on ehdottomasti kielletty. Alkoholitarjoilua ei ollut, koska järjestäjät eivät halunneet, että vieraat olisivat humalassa.

– Minulla oli koko ajan turvallinen olo. Iiro piti vieraista hyvää huolta ja tuli usein illan aikana kysymään, onhan kaikki hyvin.

Bileissä Annika seurasi läheltä ryhmäseksiä ja kahden ihmisen välisiä akteja. Kun huoneessa oli ovi auki, se tarkoitti, että seuraan sai liittyä. Seksikeinu oli ahkerassa käytössä, samoin raippa.

– Seksin seuraaminen tuntui aluksi oudolta, mutta kiehtovalta. Yllätyin, miten nopeasti oli täysin luonnollista, että ympärilläni harrastettiin seksiä ja ihmiset hengailivat alasti.

Bileet kestivät seitsemän tuntia, ja sinä aikana Annikaa lähestyi useampi mies. Hän ei kuitenkaan päätynyt harrastamaan seksiä kenenkään kanssa.

– Se kävi kyllä mielessä, mutta en ollut valmis siihen. Hyppäys tuntui liian isolta, enkä halunnut pakottaa itseäni mihinkään.

Juhlissa Annika tutustui naisiin, jotka olivat käyneet seksibileissä vuosia. He kertoivat käyvänsä juhlissa enemmin hyvän seuran kuin seksin takia. Mahdollisuus harrastaa seksiä usean ihmisen kanssa saman illan aikana antaa vapauden toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan.

– Monille bileet ovat paikka toteuttaa fantasioitaan turvallisessa ympäristössä. Seksibileissä ei tarvitse pelätä, että saisi oudon pervon leiman otsaansa.

Vaikka Annika ei harrastanutkaan bileissä seksiä, kokemus oli silmiä avaava. Hän ei sulje pois mahdollisuutta, että osallistuisi bileisiin toistekin.

– Olen kokenut jotain, mihin vain harva pääsee osalliseksi. Seuraavalla kerralla tiedän paremmin, mitä odottaa, enkä enää jännitä niin paljoa. Uskon myös, että harrastan bileissä seksiä heti, kun mielenkiintoinen mies tulee vastaan.

Annikan ja Iiron nimet on muutettu.

Erityistason seksuaaliterapeutti Jonna Räisänen:

”Seksuaalisuus muuttuu koko elämän ajan ja aika ajoin on hyvä päivittää omia tarpeita, toiveita ja haluja. Jos ajatus seksibileistä kiinnostaa, sellaisiin kannattaa ehdottomasti osallistua. Etukäteen kannattaa ottaa selville, että bileiden järjestäjä on luotettava. Sääntöjen täytyy olla selvät kaikille vieraille. Tärkeää on myös muistaa, että aina voi sanoa ei – mutta aina voi sanoa myös kyllä. Uusia asioita on hyvä kokeilla rohkeasti, mutta on tärkeää olla tietoinen omista rajoistaan. Jos seksibileisiin menee oman kumppaninsa kanssa, asiasta kannattaa keskustella etukäteen ja käydä läpi molempien halut ja toiveet. Ensimmäisellä kerralla ei tarvitse välttämättä tehdä mitään – voi vaikka mennä vain nauttimaan tunnelmasta. Seksibileisiin kannattaa suhtautua avoimin mielin, sillä ne voivat parhaassa tapauksessa piristää seksielämää hyvinkin paljon.”

Kuva: iStock