Toimituksessa on tällä viikolla hurahdettu aivan täysillä uuteen applikaatioon, Periscopeen. Maaliskuussa startannut sovellus perustuu käyttäjien kuvaamiin livevideoihin, joita jokainen rekisteröitynyt voi seurata reaaliajassa.

Käyttäjät ympäri maailmaa jakavat hetkiä arjestaan, henkeäsalpaavia maisemia, sykähdyttäviä tapahtumia - tai vaikka omia musiikkiesityksiään. You name it! Applikaation hienous piileekin siinä, ettei koskaan voi tietää, mitä tulee vastaan. Applikaation luojien inspiraationa on ollut luoda sovellus, joka antaa käyttäjille illuusion teleportista.

Parasta antia Periscopessa on sen tarjoama pieni pako arjesta. Raitiovaunumatkalla voi tsekata mitä Pariisissa tapahtuu juuri nyt, tai miltä auringonlasku Australian rannikolla tänään näyttää. Videoiden katselijat voivat myös lähettää käyttäjille sydämiä tykkäyksen merkiksi, seurata suosikkikäyttäjiään, sekä kommentoida videoita reaaliaikaisesti. Videoiden kommenttiosio päivittyy myös reaaliajassa, ja pienen hetken maailma tuntuu pikkuruiselta, kun Lontoon aamuruuhkaa kommentoi kanssasi samanaikaisesti ihmisiä kaikista maailman kolkista. WAU!

Ilmainen appi on saatavissa sekä iPhonelle että Androidille.

 

Katso myös:

10 puhelimesi akkusyöppöä, joista et ehkä tiennyt

5 sovellusta, joita kannattaa kokeilla juuri nyt

Näin saat lisää seuraajia Instassa - 8 vinkkiä