1. Suunnittele, suunnittele, suunnittele. 

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty? Valitettavasti tämä ei päde treenaamisen kohdalla. Sixpackia ei ole vielä kukaan onnistunut saamaan pelkällä suunnittelulla. Silti suunnitelmallisuus on treenaamisessa avainasemassa. Tavoitteeseen pääsy vaatii tahdonvoimaa. Kun töissä tai koulussa on kiire ja parilla ystävällä on kriisi, josta he soittelevat sinulle joka ilta, jätät todennäköisesti ensimmäisenä treenin väliin, jotta muuhun jää aikaa. Jotta pääset tavoitteeseesi, tee joka viikoksi suunnitelma siitä, miten, milloin ja missä ehdit treenaamaan riittävästi. Merkkaa treeniajat kalenteriin siinä missä palaveritkin. Jos sununtaina suunnittelet treenaavasi kolme kertaa seuraavan viikon aikana, huomaat todennäköisesti torstaina, ettet ole toteuttanut kerroista vielä ensimmäistäkään. Päätä siksi päivät ja kellonajat liikunnalle.

2. Sijoita unelmaasi.

Kun liityt jäseneksi salille, joka suoraveloittaa tililtäsi maksun joka kuukausi, treenaat todennäköisesti ahkerammin - jokainen vähätreeninen viikko kun tuntuu rahan haaskaamiselta. Säästä siis salijäsenyyteen, kymmenen kerran korttiin tai personal traineriin. Joillakin toimii myös seuraava: tehkää hyvän ystäväsi kanssa kumpikin itsellenne treeniohjelma ja sitoutukaa siihen, että pulitatte jokaisesta väliin jääneestä treenistä toiselle muutaman euron. Johan tulee lähdettyä yhdessä lenkille!

3. Hyvä minä!

Oli kyseessä sitten pienen voiton tai suuren tavoitteen saavuttaminen, juhlista sitä hankkimalla itsellesi jotain ihanaa. käy manikyyrissä, kun pystyt tekemään saliohjelmasi isommilla painoilla kuin ennen. Tai osta se haikailemasi laukku, kun jaksat ensimmäistä kertaa juosta kymmenen kilometrin lenkin. 

4. Seuraa edistymistäsi

Kaikille tulee treenaamisessa kyllästymisen kausia. Siksi on tärkeää, että näet edistymisesi. Muista iloita siitä, kun jaksat tehdä hauiskääntöjä 8 kilon painoilla 6 kilon punnusten sijaan. Yksi menneiden vuosien kuumimpia asusteita oli sykemittari. Trendikkäät urheiluvälineet hyödyntävät uusinta teknologiaa ja seuraavat otettuja askelia, kokonaismatkaa, poltettuja kaloreita ja jopa nukuttuja tunteja. Mittarit lisäävät tehoa treeniisi motivoimalla ja antamalla palautetta. Harjoittelu alkaa tuntua hauskalta peliltä. Tutkimukset osoittavat, että mittari ranteessa lisää päivittäisiä askeleitasi vähintään puolellatoista kilometrillä.

5. Deadline

Aseta aikaraha, mihin mennessä aiot saavuttaa tavoitteesi. "Haluan näyttää timmiltä" on kiva, mutta liian suuri ja epämääräinen tavoite. Hahmottele itsellesi sen sijaan konkreettisempi tavoite, jotta tiedät, mitä oikeastaan haluat. "Haluan oppia vetämään viiisi leukaa" tai "Haluan jaksaa juosta puolimaratonin" ovat hyvin muotoiltuja tavoitteita. Määrittele samalla, miksi sinun pitää päästä tavoitteeseen. 

6. Treenaa kaverin kanssa

Tutkimusten mukaan noudatamme todennäköisemmin suunnitelmiamme, kun olemme luvanneet liikkua ystävän kanssa. Et ikinä jättäisi ystävääsi yksin juhliin, miksi siis tekisit hänelle oharit aamukuuden lenkillä?

7. Unohda numerot

Mikään ei tukahduta kuntoiluintoasi varmemmi kuin paikalleen jumittunut vaaka. Punnitse itsesi keskiviikkoisin antaaksesi kehollesi aikaa toipua viikonlopun riennoista. 

8. Jaa suorituksesi

Onnistumisten jakaminen toimii kahdella tavalla. Se pitää sinut uskollisena tavoitteillesi ja luo ympärillesi tukijoukon, jonka kanssa voit vertailla kokemuksiasi. Ei, lenkkisi kilometrimäärää ja keskisykettä ei tarvitse jakaa joka päivä kaikille Facebook-kavereille. Kokoa porukka kavereita ryhmäksi, jossa raportoitte toisillenne onnistumisistanne ja hyvistä fiiliksistä. 

Katso myös:

Tone It Up: Ohje kahden viikon tehotreeniin

Tämän hetken parhaat treenisovellukset

Täydellinen aamutreeni - VIDEO

Kuva: iStock