Haluatko sinäkin alkaa bloggaamaan Cosmopolitanin uudelle sivustolle? Tee näin.

1. Rekisteröityminen

Rekisteröitymään pääset vasemmassa yläpalkissa olevaa ihmishahmoa klikkaamalla. Palvelu luo sinulle automaattisesti tunnukseksi sana- ja numeroyhdistelmän (kuten Käyttäjä1234), mutta voit vaihtaa sen haluamaasi muotoon.

2. Kirjautuminen sivutolle

Kirjaudu sitten sivustolle ja valitse Luo blogi -toiminto. Siirrä esivalmisteluissa kokoamasi aineisto niille kuuluviin paikkoihin. Tallenna. Blogisi on nyt luotu, mutta julkiseksi se tulee vasta kun teet ja julkaiset ensimmäisen postauksen.

1. Keksi blogillesi nimi.

2. Tee blogiisi kansikuva. Se näkyy kaikkien blogisivujen ylälaidassa, ja sen koon pitää olla vähintään 1230 x 150 pikseliä.

3. Valitse blogillesi profiilikuva. Se näkyy oikeassa sivupalstassa ja erilaisissa listauksissa. Profiilikuva voi olla esimerkiksi kasvokuvasi.

4. Kirjoita lyhyt kuvaus blogin sisällöstä. Se näkyy oikeassa sivupalstassa.

Voit tehdä kaikkiin kohtiin myöhemmin muutoksia blogisi asetuksista.

3. Postauksen kirjoittaminen

Klikkaa oikeassa sivupalstassa näkyvää Lisää blogimerkintä -kuvaketta. Saat näkyviin postauslomakkeen. 

  • Kirjoita Otsikko-kenttään postauksesi otsikko.
  • Lisää postaukseen pääkuva Media-ruudusta. Paina Selaa-näppäintä ja eteesi avautuu laatikko, johon voit joko raahata kuvan tai etsiä sen selaamalla (Add files). Muista lopuksi tallentaa!

Jos lisäät pääkuvaksi monta kuvaa, ne muodostavat kuvakarusellin (tästä voit katsoa, miltä se näyttää). Parhaan tuloksen saat, kun lataat vain samankokoisia ja -muotoisia kuvia.
Jos haluat, että kuva näkyy vain erilaisissa listoissa, mutta ei postauksessa, klikkaa Piilota pääkuva bloginäkymässä -ruutua.

Kirjoita postaus Sisältö-kenttään. Kentän yläpalkista löydät yleisimmät tekstinkäsittelytoiminnot. Sieltä voit myös lisätä tekstin sekaan kuvia tai videon.

Lisää jokaiseen postaukseesi yksi tai kaksi avainsanaa eli tagia (esimerkiksi ootd, muoti, lifestyle). Erota avainsanat pilkulla. Avainsanalista näkyy blogisi oikeassa sivupalstassa ja auttaa lukijoitasi löytämään heitä kiinnostavaa sisältöä

Julkaise postauksesi heti tai ajasta se ilmestymään haluamanasi aikana. Tallenna.

Onnea, olet bloggaaja! :)

Mikäli sinulle tulee mitä tahansa kysyttävää bloggaamiseen liittyen, voit ottaa yhteyttää Cosmopolitanin Community Manageriin Mariaan osoitteessa maria.lieto@sanoma.com

Muiden blogeja pääset lukemaan täältä. Tervetuloa mukaan! 

P.S. Mitä mieltä olet uudesta sivustostamme? Annathan toimitukselle palautetta täällä.

Kuva: Minna Somero