Alennusmyynnit alkavat myös netissä! Muista kuitenkin nämä, ennen kuin klikkaat itsesi ostoksille. 

Milloin maksetaan tullista?

Kun ostat EU-maista, maksat tuotteen lisäksi vain postikulut. Kun tilaat EU:n ulkopuolelta, maksat lisäksi tullimaksun ja arvonlisäveron.

Kuinka tullimaksu hoidetaan?

Tullauksen voi hoitaa nykyään Suomen tullin verkkopalvelussa, nettipankkitunnuksilla. Saat ensin postista tai kuljetuspalvelusta sähköpostiiti saapumisilmoituksen, minkä jälkeen voit hoitaa maksun. Sen jälkeen tavara toimitetaan kotiisi tai lähipostiiti. Monet kaupat lisäävät kustannukset jo etukäteen loppusummaan, jolloin paketti tuodaan suoraan kotiisi.

Millä kannattaa maksaa? 

Yleisimpiä maksuvälineitä ovat luottokortti ja Visa Electron. Jos kortin numeron antaminen epäilyttää, osta sellaisesta kaupasta, josta saat laskun tai käytä PayPalia. Paypal toimii siten, että rekisteröideyt palvelun käyttäjäksi ja ilmoitat maksukorttisi numeron. Kun maksat palvelun kautta, myyjä ei saa haltuunsa korttisi numeroa.

Onko tuotteiden palautus painajainen?

Palautus on usein helppo prosessi. Joillain kaupoilla se on jopa maksutonta. Palautusohjeet kannatta lukea tarkasti nettikaupan sivuilta, sillä joskus mukaan täytyy täyttää palautuslomake. Sen jälkeen pakerri viedään takaisin lähimpään postitoimistoon ja rahat palautuvat samaa kautta kuin maksu on tehty. Yleensä palautusaikaa on muutama viikko. Huomioi, että uimapukuja, alusvaatteita ja koruja voi olla vaikeampi palauttaa hygieniasyistä. Muista säilyttää hintalaput ja hygieniasinetit ja palauttaa tavarat alkuperäisessä pakkauksessaan. Jotkut nettikaupat, esimerkiksi Mango, antavat mahdollisuuden palauttaa tavarat saman merkin kivijalkamyymälään.

Ovathan nämä nettioutletit sinulle jo tuttuja?

The Outnet.com

Klassikkoverkkokauppa Net-a-Porterin outlet-sivusto. Designer-tuotteita hyvillä alennuksilla. 

Dress-for-less.com

Muun muassa Filippa K:n, French Connectionin ja Marc Jacobsin tuotteita. Jtbeautyoutlet.fi Suomalainen kosmetiikka-outlet. Myös tuotteita, joita ei saa Suomessa kaupoista. 

6pm.com

Runsas valikoima vaatteita ja kenkiä.

Overstock.com

Kaikkea huonekaluista vaatteisiin ja elektroniikkaan. 

Ooolala.fi

Nettishoppailuklubi, jonka jäsenet voivat ostaa luksus ja high street -merkkien tuotteita roimilla alennuksilla. Uusia alekampanjoita alkaa päivittäin. Luksusbrändien tuotteet ovat second handia.

PSSSSST! Net-a-Porterin odotettu ale alkoi TÄNÄÄN!

Katso myös:

Anine Bing: Instagram teki mallistostani supersuositun

Cosmo selvitti: Näin luot uran Milanossa

Äänestä suosikkilookiasi ja voita kuvan meikit