Muotitoimittaja arvioi Oscareiden 15 upeinta pukua.

 

Oscar-gaalan punaisella matolla nähtiin muun muassa kimalletta, superpitkiä helmoja ja kevään trendivärejä.

Cosmon muoti- ja kauneustoimittaja Emma valitsi puvuista 15 parasta.

 

"Jalokivivärit olivat edelleen ajankohtaisia. Louise Roen smaragdinvihreässä toispuoleisessa iltapuvussa oli antiikin ajan tunnelmaa yhdistettynä 20-30 -lukujen Hollywood-glamouriin. Kultaiset asusteet kruunasivat kokonaisuuden."

Mekko: Pronovias

 


"Jennifer Lawrencen punainen puku oli varmasti yksi illan kuvatuimpia. Upea luomus oli hyvin Diormainen ja epäilemättä trés chic. Puvun juju oli näyttävä väri ja lantiolle asettuva siron tyttömäinen peplum."

Mekko: Dior

 

"Musta mekko korosti tukkansa tummaksi värjänneen Margot Robbien uutta lookkia."

Mekko: Saint Laurent"Jada Pinkett Smithin raikkaan helmenvaaleanpunainen iltapuku koostui näyttävistä drapeerauksista ja halkiosta. Mielenkiintoinen solmudrapeerattu pääntie teki puvusta modernin. Huomaa kultainen rannerengas, joka on pujotettu 1990-luvun hengessä ranteen sijasta käsivarteen."

Mekko: Versace

 

"Myös Camilla Alves pukeutui vaaleanpunaiseen asuun. Kolmiulotteisuuden ja epäsymmetrisyyden ansiosta kokonaisuus ei kuitenkaan ollut tyttömäinen. Olkapäältä alkava viitamainen yksityikohta laskeutui jännittäväksi, näyttäväksi hihaksi ja jatkui upeana laahuksena."

Mekko: Gabriela Cadena"Kate Hudson luotti valkoiseen vanhanajan Hollywood-glamouriin. Versacen olkapäitä korostava vaalea puku vei ajatukset 30-luvulle. Vintage-henkisen puvun kruunasi näyttävä laahus."

Mekko: Versace

 "Cate Blanchett luotti niin ikään vaaleaan glamouriin. Armani Priven mielettömän kaunis puku oli kolmiulotteinen. Vaaleaan harsomaiseen pukuun oli aplikoitu valkoisia kukanterälehtimäisiä koristeluita. Tältä Hollywood-glamourin tuleekin näyttää vuonna 2014."

Mekko: Armani Prive"Anne Hathaway luotti mustaan ja kultaan. Hänen puvussaan oli jotakin artdecomaista. Miehusta koostui näyttävästä kolmikulmaisista metallilaatoista koostuvasta verkosta, joka vei ajatukset 1970-luvun Baco Rabannen metallimekkoihin. Tyylikäs ja elegantti valinta Annelta."

Mekko: Gucci"Vaaleat kermanväriset asut olivat illan suosikkeja. Jenna Dewan Tatumin näyttävän puvun vaaleilla korukivillä vuorattu yläosa jatkui veikeästi harsomaisilla frillakerroksilla työstettynä alaosana."

Mekko: Reem Acra


"Sandra Bullock pukeutui yönsiniseen yksinkertaiseen, mutta sitäkin upeampaan silkkisatiiniseen iltapukuun. Puvun juju oli rinnalta vyötärölle valuva drapeeraus. Toispuoleinen kiharakampaus tasapainotti epäsymmetristä kokonaisuutta. Kuparinen smokyeye-meikki imartelee Sandran ruskeita silmiä."

Mekko: Alexander McQueen

 "Aina tyylikäs Emma Watson luotti yksinkertaiseen grafiitinharmaaseen asuun, joka perustui materiaalin kiiltoon ja läpinäkyvään mustaan helmaan, joka paljasti kiiltävän alushameen. Hauska rouhea kampaus rikkoi juhlavan lookin glamourvaikutelmaa."

Mekko: Vera Wang"Lady Gaga luotti tietenkin luottosuunnittelijansa Donatella Versacen kädenjälkeen. Veistoksellinen vaalea korsettimaisen puku imarteli supertähden kurveja. Symmetrisen puvun kuvioinnissa oli artdecomaista fiilistä ja viittamainen huivi vei ajatukset 1930-luvulle."

Mekko: Donatella Versace

 "Angelina Jolie hehkui valovoimaisena kultaisessa puvussaan, jossa oli myös jotakin vintagehenkistä. Nudeen verkkomaiseen pohjaan oli työstetty säteittäin kultaisia paljetteja. Myös pitkät hihat korostivat vanhanajan glamouria, mutta paikoin paljastava puku oli silti tyylikkään viettelevä."

Mekko: Elie Saab"Kelly Osbournen Badgley Mischkan puku oli kuin suoraan 30-luvun Hollywood-elokuvista. Valkoisen iltapuvun juju oli kultakirjailtu verkkopitsimäinen keeppi yläosa. Tähden vaaleanlilat hiukset antoivat romanttiselle lookille hauskan twistin."

Mekko: Badgley Mischka

 "Naissivuosa-Oscarin napannut Lupita Nyong'on Pradan asu oli varmasti illan odotetuin. Pistämättömällä tyylitajullaan muotikerman hurmannut näyttelijätär pukeutui upean raikkaaseen vaaleansiniseen silkki-iltapukuun. Pliseeraus on kevätmuodin ykköstrendejä ja tulee varmasti näkymään myös kesän hää- ja juhlamuodissa. Sirot jalokiviasusteet ja -panta antoivat kokonaisuudelle suloisen tyttömäisen vivahteen."

Mekko: Prada

 

Kuvat: Mvphotos