Tuntuuko sinusta, että kaikki hehkuttavat uskomattomia, shamppanjantäyteisiä vappusuunnitelmiaan ja vertailevat piknik-koriensa mielettömiä herkkuja? Kaikilla meillä ei ole pankkitilillä ekstraa, mutta jokaisella on oikeus kivaan vappuun. Keräsimme sinulle vinkkejä, joiden avulla selviät vapusta pienemmälläkin budjetilla. 

1. Kutsu kaverit luoksesi.

Vappua ei ole pakko viettää kaupungin kalleimmassa ravintolassa. Kutsu sen sijaan kaverisi kylään nyyttärimeiningillä, jolloin sinä tarjoat paikan ja muut tuovat mukanaan ruoat. Tehkää yhdessä drinkkejä, niin voit jättää baarissa kalliit juomat ostamatta.

2. Piknik-eväiden ei tarvitse maksaa maltaita.

Koristasi ei tarvitse löytyä kalleinta skumppaa ja fiineimpiä ruokia. Herkulliset eväät saa loihdittua itse vähemmälläkin rahalla ja mielikuvitusta käyttäen. Saatat myös löytää ihan uusia suosikkeja. Katso täältä vinkit alle 5 euron piknik-eväisiin.

3. Jos lähdet baariin, valitse tarkkaan. 

Mieti kumpi on tärkeämpää, kaupungin halutuimmat vappubileet vai hauskanpito hyvällä porukalla? Mitä, jos suuntaisitte läheiseen karaokebaariin ylikalliin trendiabaarin sijasta? Monien paikkojen sisäänpääsymaksut ovat vappuna taivaissa.

4. Lähde ulos fiilistelemään vapputunnelmaa.

Koleasta säästä huolimatta voit fiilistellä vappua ulkona, kunhan vain muistat pukeutua lämpimästi. Nappaa kaverit mukaan ja menkää sinne, missä on eniten porukkaa. Vappuna jopa suomalaiset ovat usein iloisella päällä, ja saatatte löytää huippuhauskaa seuraa.

5. Kääriydy sohvalle peiton ja hyvän leffan kanssa.

Muista, että vappua ei ole pakko juhlia. Jos siltä tuntuu, myös peiton alle kääriytyminen herkkujen ja Netflixin parissa on täysin ok. Lupaamme, että kiität itseäsi aamulla. 

Katso myös:

Tee testi ja löydä täydellinen vappukuohari

Löydä vappuheila Tinderistä

Valmiina vappuun?

Kuva: MVPhotos