Tekosyinä terassikelit, grillibileet ja festariputki? Näin et anna kesän pilata treenejäsi!

Tykkään nostella painoja, mutta kesällä ikkunattomalla kuntosalilla hikoilu ei innosta. Haluan olla mieluummin ulkona.

Jaksota kesälle kevyempi treenikausi. Voit ylläpitää lihaskuntoasi, vaikka et kävisikään salilla. Ota trx-nauhat tai kahvakuula mukaan puistoon ja siirrä treenisi sinne. Oman kehon painolla tehtävillä liikkeillä saat taatusti tehokkaan treenin missä tahansa. Muista kuitenkin, että kyykkytulokset paranevat ainoastaan kyykkäämällä, ja hauista on vaikea kasvattaa ilman riittävän suurta vastusta. Jos haluat ottaa kesällä rennommin, varaudu siihen, että kehitystä tapahtuu vasta syksyllä. Muista myös, että kesällä kuntosaleilla on usein mukavan rauhallista, kun suurin osa kuntoilijoista pakenee mökille.

Festarit venähtivät viiden päivän rillutteluksi. Kuinka palaudun vähäunisesta syömis- ja juomismaratonista?

Kroppasi on kokenut melkoisen myllerryksen. Huolehdi riittävästä unensaannista, sillä juhlaputken jälkeen keho kaipaa lepoa. Pyri palaamaan normaalitilanteeseen mahdollisimman nopeasti. Säännölliset ruoka-ajat, terveellinen ravinto, runsas vedenjuonti ja liikunta auttavat palautumaan tehokkaammin kuin pikapaasto ja puhdistuskuuri. Muista syödä, sillä kroppasi kaipaa ravinteita. Aloita urheileminen kevyesti ja suosi aluksi rauhallista, matalasykkeistä liikuntaa.

Olen menossa illalla terassille, grillijuhliin ja vielä kaverin synttäreille. Karsin syömisiäni koko päivän ja ennen juhlia käyn tekemässä tiukan treenin. Näin säästän tehokkaasti kaloreita. Ovelaa, vai mitä?

Eipä oikeastaan, jos energian karsiminen haittaa treenejäsi. Ilman riittävää polttoainetta et saa treenistä kunnolla tehoja irti. Lisäksi treenin jälkeinen palautumisprosessi ei käynnisty kunnolla ilman riittäviä proteiineja ja hiilihydraatteja. Treeni menee siis käytännössä hukkaan, ja lihakset ovat seuraavana päivänä erittäin kipeät. Älä siis skippaa tai kevennä liikaa treeniä ympäröiviä aterioitasi. Jos haluat karsia jostain, jätä pois höttöhiilarit ja sokeri.

Lue heinäkuun Cosmosta lisää vinkkejä siihen, kuinka pysyt kunnossa kesälläkin!

Katso myös:

Tämän hetken parhaat treenisovellukset

Kuinka saada unelmakroppa? 4 vinkkiä

5 syytä lähteä tänään lenkille

Kuva: Minna Somero