Kulttuurieroja Suomen ja Usan välillä.

Suomessa on yleisesti ajatuksena; miksi maksaa jollekulle jos voin tehdä saman asian itse. Täällä taas on ajatus; miksi en maksaisi jollekulle jos saan vähennettyä omaa työtaakkaa.

  

Amerikkalainen tapa suhtautua palveluihin on aivan toistaluokkaa kuin Suomessa. Täällä ihmiset rakastavat sitä että löytävät hyvän ruohonleikkaajan, kakun tekijän, jalkahoitopaikan, lähiravintolan, juhlasuunnittelijan, sisustajan jne. Täällä nautitaan siitä että työn voi antaa toiselle ja itse voi hengähtää hetkeksi. Ei tarvitse osata tehdä kaikkea ja olla kaikessa hyvä. 

 

kuva

 

Usein näin kadunvarressa lasten pitämiä mehukojuja, alkuun ajattelin miksi ihmeessä pysähtyisin, tuhlaisi aikaa johonkin "turhaan" jos kotona minua odottaa avaamaton tuoremehu. Miehen kautta olen alkanut sisäistää ajatusta, miksi en antaisi muutamaa kolikkoa lapsille, nauttisi itse jotain virkistävää matkan varrella  ja tukisi samalla pienen bisneksen toimintaa. :)

 

Tosiaan, täällä toimii vaikka minkälaista yrittäjää, kaikkia rohkaistaan eteenpäin ja pienetkin ideat kasvavat välillä suuriksi. Negatiisivuus ei auta asioissa eteenpäin vaan rohkeus ja yritteliäisyys. 

 

 

HH

Niitä pieniä eroja

Kukaan ei varmaan tullut ajatelleeksi että kaikilla ihmisillä ei ole varaa hankkia kaiken maailman lastenhoitajia ja ruohonleikkaajia. Silloin on itse tehtävä kaikki työt, vaikka ei niitä ennen olisi tehnytkään eikä tietäisi miten esim. tapetoiminen tapahtuu oikea oppisesti.
Lue kommentti
Marre

Niitä pieniä eroja

Mikä sen ihanampaa kun joku muu siivoasi ja tekisi ruokaa ym. Mulle kyllä sopisi, ja puutarhurikin kävisi :) Muualla maailamssa se on aika tavaalista varmaan, Singaporessa kaikilla on maid, eli joko kodinhoitaja/lastenhoitja, siivooja. Meillä käy siellä viikkosiivooja eli ei ole tarvinnut siellä päässä koskea imuriin, mutta täällä Suomen päässä jossa oikeasti siivoojaa tarvitsisin ( 200 neliötä) niin sitä ei ole.. :(
Lue kommentti