Punkkia, teknoa ja kerrospukeutumista

Cheap Mondayn näytökset ovat aina Tukholman muotiviikkojen odotetuimpia. Stailaukset ovat mielenkiintoisia ja näytöspaikat sitäkin mielenkiintoisempia. Tällä kertaa ss15 muotinäytös järjestettiin Södermalmilla yleisessä uimahallissa. Kutsuvieraille annettiin siniset muoviset kenkäsuojat ja paperiviuhkat. Oli huvittavaa seurata, kuinka muotikerma asetteli arkiset muovisuojat stilettokorkokenkiensä päälle ja tepasteli omille paikoilleen uimahallin katsomoon. Allas oli somistettu vesileluilla: puhallettavilla palmuilla, apinoilla, dinosauruksilla ja flamingoilla.


 Näytöksen nimi oli Mindless Optimism, jonka tarkoitus oli juhlistaa teini-ikää ja kaikkea ihanan kamalaa, joka siihen liittyy. Lapsenomaiset vapaalla kädellä raapustellut printit yhdistyivät sporttivaikutteisiin ja pikkutyttömäisiin yksityiskohtiin. Punk-vaikutteet tulivat esille selvästi: flanelliruutupaitoja ja -hameita sekä ruudullista mustavalkoista denimiä. Haaleaksi vaalennettu revitty farkkukangas heitti ajatukset suoraan 90-luvulle. Yhdistettynä kirkkaaseen sähkönsiniseen ja vaaleanpunaiseen vaalea farkku näytti erittäin freesiltä. Aurinkolasit olivat Cheap Mondaylle tyypilliseen tapaan mahtavia. Pienet ja pyöreät lasit kiilasivat kevään hankintalistalle beigen reikähameen kanssa. Myös beigen ja valkoisen sävyiset vinyylinilkkurit olivat upeita.


 


 


 
 


Näytöksen stylisti Naomi Itkes teki loistavaa työtä. Asukokonaisuudet oli taitavasti kerrostettu ja lookeista sai paljon vinkkejä omaankin pukeutumiseen. Helppo vinkki, jota voi kokeilla vaikka heti on pukea ruutupaidan päälle ylisuuri t-paita. Kun kokonaisuuden kruunaa vielä korkokengillä tai nilkkureilla toimii asu mekkona.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 


 


Katso näytösvideo ja mahtava show-finale Cheap Mondayn sivuilta.


 


Kuvat: Karoliina Rasi