1. Sovi vartin konsultaatio ennen varsinaista kampaaja-aikaa.

Näin voit rauhassa kertoa, minkälaisia muutoksia lookiisi toivot. Tällöin annat myös kampaajallesi aikaa valmistautua ja pohtia, mitä tekniikoita hän haluaa käyttää. 

2. Mieti, kuinka usein olet valmis käymään kampaajalla.

Kerro kampaajallesi suoraan, jos et ole halukas värjäämään tyvikasvuasi kolmen viikon välein. Näin voitte yhdessä pohtia, mitkä värit näyttävät hyviltä pidemmilläkin huoltoväleillä.

3. Oikean kampaajan löytäminen.

Suosittelemme stalkkaamaan kampaajia Instassa - sieltä löydät myös asikkaiden postaamia kuvia. Muista kysellä vinkkejä myös ystäviltäsi. 

4. Näytä kuvia.

Näytä kampaajallesi rohkeasti kuvaa unelmahiuksistasi. Jollet ole aivan varma siitä mitä tahdot, voit näyttää kuvan hiustyylistä jota et ainakaan halua.

5. Valmistaudu maksamaan.

Hiusten leikkaus ja värjäys ovat kallista puuhaa. Puhumattakaan monisävyvärjäyksestä! Hintaan vaikuttaa myös se, onko lyhyet vai pitkät hiukset. Tee siis myös hintavertailua kampaamoa valitessa.

6. Harkitse tarkkaan.

Muista, ettei esimerkiksi mustasta blondiin siirtyminen käy ihan sormia napsauttamalla. Mieti siis tarkkaan, kuinka paljon aikaa ja rahaa olet valmis laittamaan uuteen lookiisi. 

Katso myös:

Näiden syiden takia kannattaa leikata lyhyt tukka

10 keinoa saada hyvinvoivat hiukset

5 harhaluuloa hiustenpesusta