Cosmon helmikuun numerossa: SUURI URAEKSTRA!

 

Löysit sen. Ilmoituksen täydellisestä työpaikasta. Mutta miten varmistat, että juuri sinä saat paikan?

Cosmon helmikuun numeron suuressa uraekstrassa rekrytoinnin asiantuntijat kertovat vinkkinsä onnistuneeseen työnhakuun. Listasimme alle muutaman lehdestä poimitun neuvon. Katso lisää uusimmasta Cosmosta ja lue myös, mitä mokia tunnetut supernaiset ovat tehneet työelämässä!

Kysymyksiimme vastasivat: Psycon Oy:n rekrytointikonsultti Maria Calonius, Stockmann-tavaratalojen rekrytoinnin tiimiesimies Heidi Hellsten ja Fujitsun rekrytointiasiantuntija Anna Kuivalainen.

 

Olen kiinnostunut tietystä yrityksestä, mutta siellä ei ole vapaita paikkoja. Kannattaako minun silti hakea yritykseen töihin?

Maria: Suosittelen soittamaan esimerkiksi yrityksen rekrytointivastaavalle tai suoraan sen yksikön tai tiimin esimiehelle, jossa haluaisit työskennellä. Tunnustelevalla yhteydenotolla osoitat olevasi aktiivinen ja kiinnostunut. Lisäksi kuulet suoraan, kannattaako hakemusta lähettää.

 

Millainen on hyvä työhakemus?

Anna: Hakemuksessa kannattaa ensin avata omaa motivaatiota. Kerro, miksi haet kyseistä paikkaa, millainen olet työntekijänä ja miksi sopisit työhön. Persoona saa näkyä. Hakemuksessa tulisi kertoa myös laajemmin aiemmasta työkokemuksestasi ja nykytilanteestasi.

 

Miten valmistaudun työhaastatteluun?

Heidi: Varaudu kertomaan vahvuuksien lisäksi myös heikkouksistasi ja epäonnistumisistasi. Osoita, että tiedostat huonot puolesi, mutta olet valmis kehittämään itseäsi.

 

Miten vältän pahimmat mokat työnhaussa?

Maria: Tee kotiläksysi, valmistaudu, hanki tietoa. Osoita, että tiedät minne ja mitä olet hakemassa. Kirjoita hakemus  samalla kielellä kuin mitä työpaikkailmoituksessa käytetään. Oikolue hakemuksesi.

 

Kuva: iStock