Kuva: Jan Lönnberg
Kuva: Jan Lönnberg

Voice Of Finland -voittaja Mikko Sipola tunnustaa olevansa herkkä mies.

Mitä kadut?

Aika ajoin olen miettinyt, että miksi en uskonut kykyihini jo silloin nuorempana. Olen aina halunnut tehdä musiikkia, mutta opiskelemaan lähtiessä ajattelin, että minun täytyy opiskella itselleni joku varmempi ammatti. Olen ammatiltani metsuri, vaikka haaveilin jo silloin opiskelevani musiikkia. Mitä olisi tapahtunut, jos olisin panostanut täysillä musiikkiin jo silloin? Toisaalta haluan uskoa, että näin tämän kuului mennä. Ainakaan tällaiseen pyöritykseen en olisi ollut nuorempana valmis. Nyt oli juuri oikea aika tällaisen kilpailun voitolle.

Milloin itkit viimeksi?

Olen aika herkkä, enkä koe, että itkeminen on mitenkään vaarallista. Anoppini on ollut hyvin sairas ja olemme koko perhe olleet kädet ristissä, että hänen vointinsa menisi parempaan suuntaan. Viime itkuni ovat liittyneet hänen terveydentilaansa. Onneksi hän voi nyt vähän paremmin.

Minkälainen isä olet?

Pussaan paljon, mutta olen myös hyvin jämpti. Lapsille rutiinit ovat tärkeitä ja niistä pyritään pitämään kiinni. Mielestäni lapsille pitää myös antaa aikaa. Tykkään puuhata ja olla yhdessä poikieni kanssa – tiedän, että se on heille myös tärkeää.

Voiko lavakarismaa harjoitella?

Itse uskon siihen, että pitää vaan olla oma itsensä. Siitä syntyy suurin vetovoima. En treenaa seksikkyyttä tai hyviä ilmeitä peilin edessä. Menen yleisön eteen ja pyrin olemaan mahdollisimman välitön ja luonnollinen. Teeskentely näkyy läpi.