Edessä unelmien työhaastattelu? Älä mokaa näitä. 

1. BYOC

Älä koskaan saavu haastatteluun kiikuttaen kädessäsi Starbucksin jättilattea. Se

a) aiheuttaa kiusallisen tilanteen, kun kätesi eivät riitä haastattelijan kättelemiseen, CV:si ojentamiseen ja soijalattemukisi pitelemiseen samaan aikaan 
b) on epäkohteliasta, sillä haastattelutilanteen alussa on tapana tarjota haastateltavalle juotavaa.

2. Tuolilla pyöriminen

Tiedämme… Mikään ei ole hankalampaa, kuin olla heiluttamatta pyörivää toimistotuolia edestakaisin silloin, kun hermostuttaa niin, että taju meinaa lähteä. Haluat kuitenkin antaa itsestäsi haastattutilanteessa coolin ja kootun mielikuvan (vaikka todellisuus on todennäköisesti toinen). Pysy paikoillasi. Varo, ettet myöskään naputtele pöydänreunaa kynällä tai sormellasi. 

3. Frenditekstarit

Vaikka haastattelija vaikuttaisi kuinka rennolta tyypiltä tahansa, älä vastaile tämän viesteihin turhan tuttavallisesti. Pysy asiallisena (= unohda sydämet, emojit, CAPS LOCK ja liialliset huutomerkit).

4. Röökimuija

Jos olet tupakoitsija, älä polta juuri ennen työhaastatteluasi. Muista, että tupakan hajun naamioiminen Escadan uutuustuoksun alle ainoastaan pahentaa tilannetta. 

5. Epämukavat vaatteet

Mieti asusi valmiiksi haastattelua edeltävänä päivänä. Vietä aikaa vaatteissa, jotka aiot laittaa päällesi. Mukavuus on tärkeintä: se antaa sinulle itsevarmuutta.

6. Diivailu

Ole erittäin ystävällinen jokaiselle tyypille, jonka tapaat. Kyllä, se respassa istunut tyttö, jota et tervehtinyt, saattoi hyvinkin olla koko firman perustaja. Oops.

7. Lentokonetila

Laita puhelimesi haastattelun ajaksi lentokonetilaan. Et halua sen vahingossakaan soivan tai värisevän, kun esittelet upean luonteesi hienoimpia puolia haastattelijallesi. 

8. Hikijalkojen esittely

Jos halut vaihtaa Uggisi korkkareihin ennen haastattelun alkamista tee se ennen, kuin astut sisään Unelmiesi Toimistoon.

Katso myös:

Näin pääset eroon ura-ahdistuksesta

Lista, jonka avulla pärjäät työelämässä

Miten saada unelmien työpaikka?

Kuva: MVPhotos
Alkuperäinen juttu: cosmopolitan.com