Etsitkö lukemista sadepäivien piristykseksi tai biitsille? Näistä kirjoista löydät varmasti sopivan kirjan jokaiseen hetkeen.

Chick Lit

1. Cecilia Ahern: Kuinka rakastutaan

Lue tämä P.S I Love You on yksi lemppareistasi. Cecelia Ahernin uutuus on mukaansatempaava, yllättävä ja viisas tarina ihmisistä, jotka joskus unohtavat elää hetkessä. 29,90 e, Akateemin Kirjakauppa.

2. Emma Chase: Taklattu

Lue tämä jos haluat tietää, kuinka playboy kesytetään. Drew Evans on kuuma ja komea. Hän on aina saanut kaiken haluamansa, kunnes hän kohtaa unelmiensa naisen. 29,90 e, Akateeminen Kirjakauppa.

3. Veera Vaahtera: Sattumalta sinun

Lue tämä jos kaipaat huoletonta lukemista lämpimään kesäiltaan. Veera Vaahteran kirja on riemastutta tarina elämän oikullisuudesta. 33,90 e, Akateeminen Kirjakauppa.

4. Sophie Kinsella: Himoshoppaaja tähtien tiellä

Lue tämä jos olet innoissasi siitä, että ihana Becky Brandon tulee taas! Kirja julkaistaan kesäkuun aikana, ja me emme ainkaan malta odottaa Beckyn kommelluksia. Himshoppaajat ovat parasta kesälukemista: helppoa, hauskaa ja saat taatusti hyvän mielen. 32,90 e, Akateeminen Kirjakauppa.

5. Marian Keyes: Nainen joka varasti elämäni

Lue tämä jos haluat taattua chick lit -laatua! Konkari Marian Keyes on kirjoittanut haikean mutta hauskan kirjan elämän kertakaikkisesta mahdottomuudesta, unelmien tärkeydestä ja suklaakeksien turmiollisuudesta.32,90 e, Akateeminen Kirjakauppa.

Girl Power

1. Riina Katajavuori: Wenla Männistö

Lue tämä jos haluat fiilistellä nuoruuden sekoiluja. Wenla Männistö on 17-vuotias, röyhkeä typy, jonka elämän täyttävät oma bändi, laulut ja venyvä nuoruus. 29,90 e, Akateeminen Kirjakauppa.

2. Jenni Pääskysaari: Tyttö, sinä olet...

Lue tämä kirja jos haluat tietää, miksi tytöt rokkaavat. Jenni Pääskysaaren omien tekstien lisäksi kirjassa on haastatteluja ja tarinoita vahvoista tytöistä ja naisista. 17,90 e, Akateeminen Kirjakauppa.

3. Caitlin Moran: Näin minusta tuli tyttö

Lue tämä jos haluat nauraa kippurassa. Näin minusta tuli tyttö on hauska, tarkka ja sydämen särkevä kasvutarina kirjoista, angstista, musiikista, maailman parantamisesta, maskarasta, kekseliäisyydestä ja itsensä löytämisestä. 33,90 e, Akateeminen Kirjakauppa.

Dekkarit

1. Eija Jansson: Petos peilistä katsoo

Lue tämä jos kaipaat hyytävää luettavaa sisarkateudesta ja sen seurauksista. 25,60 e, Adlibris.

2. Gillian Flynn: Teräviä esineitä

Lue tämä kirja jos Gillian Flynnin edelliset teokset Kiltti tyttö ja Paha paikka iskivät sinuun. Nuori toimittaja palaa kotikaupunkiinsa tekemään juttua surmatuista koulutytöistä ja joutuu kohtaamaan oman, kauhistuttavan menneisyytensä. 29,90 e, Akateeminen Kirjakauppa.

3. Joakim Zander: Uimari

Lue tämä jos kaipaat ruotsalaista laatudekkaria. Trilleri tarjoilee tiivistä jännitystä, hätkähdyttäviä ihmiskohtaloita ja salaliiton vailla vertaansa. 27,90 e, Akateeminen Kirjakauppa.

4. Louise Doughty: Kielletyn hedelmän kuja

Lue tämä jos psykologiset trillerit ovat sinun juttusi. Kielletyn hedelmän kuja on ajatuksia herättävä kertomus arvoista, joiden mukaan elämme sekä valinnoista, joiden eteen joudumme. Kirja, joka pysyy ajatuksissa vielä kauan viimeisen sivun jälkeen. 31,90 e, Akateeminen Kirjakauppa.

5. Inger Frimansson: Tyttö ja kissa

Lue tämä jos kaipaat sykettä nostattavaa jännitystä. Roland Järnek haluaa kostaa pankkimiehelle kokemansa vääryyden ja kaappaa miehen tyttären. Jokainen hahmo kävelee miinakentällä, jossa yksikin virheliike voi olla kohtalokas. 21,90 e, Akateeminen Kirjakauppa.

Kaunokirjallisuus

1. Jean-Paul Didierlaurent: Lukija aamujunassa

Lue tämä jos hyvänmielen tarinat on juttusi. Mies nimeltä Guylain on töissä kierrätyslaitoksessa makulointikoneen käyttäjänä: kone on kuin peto, joka ahmii myymättä jääneet kirjat kitaansa, ja Guylainille jää vain irtolehtiä. Joka aamu kello 6:27 Guylain nousee junaan, ottaa laukustaan irrallisia sivuja ja alkaa lukea ääneen. 33,95 e, Suomalainen kirjakauppa.

2. Sadie Jones: Ehkä rakkaus oli totta

Lue tämä jos tunnet kaipuuta Lontooseen ja 1970-luvulle. Neljä nuorta etsii paikkaansa 1970-luvun Lontoon teatterimaailmassa. Syvälle syöpyvä romaani nuoruudesta ja taiteesta, rakkaudesta ja intohimon tuhovoimasta. 29,90 e, Akateeminen Kirjakauppa.

3. Anna Gavalda: Parempaa elämää

Lue tämä jos haluat lukea ihmisistä, jotka ovat vähän hukassa elämässään. Kirja kertoo kepeällä otteella kaksi koskettavaa tarinaa aikamme ihmisistä, jotka pyrkivät valheellisuudesta kohti aitoutta. 25,90 e, Akateeminen Kirjakauppa.

Toimitus suosittelee

 

1.  Patti Smith: Ihan kakaroita

Lue tämä jos haaveilet New Yorkin reissusta tai olet käynyt jo Kiasmassa katsomassa Robert Mapplethorpen näyttelyn. 37,90 e, Akateeminen Kirjakauppa.

2. Anna-Leena Härkönen: Häräntappoase

Lue tämä jos haluat fiilistellä Suomen kesää, maaseutua ja suloisen kirpeää nuoruutta. Jokainen samastuu varmasti elämänsä kanssa kipuilevaan Alluun ja ensirakkauteen. Pokkari 8,90 e, Akateeminen Kirjakauppa.

3. Antoine de Saint-Exupéry: Pikku prinssi

Lue tämä jos tahdot lukea klassikkojen klassikon. Pienoisromaani kertoo onnen tavoittelusta ja on kuvitettu ihanasti. Syksyllä ilmestyy myös kirjaan pohjautuva animaatioelokuva Kung Fu panda -elokuvien ohjaajalta. 12,90 e, Akateeminen Kirjakauppa.

4. Astrid Lindgren: Saariston lapset

Lue tämä, jos tunnet kaipuuta tuuliseen saaristoon ja iloiseen ruotsalaiselämään. Astrid Lindgrenin lastenkirjaklassikko on tunnelmaltaan kesäisen huoleton alusta loppuun. 18,30 e, Adlibris.

5. Joël Dicker: Totuus Harry Quebertin tapauksesta

Lue tämä jos haluat kirjan, joka pitää otteessaan koko päivän. Reilu 800 sivua eivät tunnu missään, sillä kirja on niin koukuttava, ettet edes huomaa lukeneesi sen yhdellä istumalla.

+ Tsekkaa myös tämä: elokuussa ilmestyy Appstoreen Antikythera-runosovellus. Saila Susiluodon vuorovaikutteinen runoteos tekee runoudesta koukuttavaa. Runot elävät, ja koskettamalla tapahtuu ihmeitä!

Katso myös:

Miltä tuntuu elää viikko ilman sosiaalista mediaa?

Kesän makeimmat uikkarit

7 parasta tyttöleffaa ikinä