Onko sinutkin joskus keskeyttänyt mies, jonka oli vain pakko päästä ääneen ennen kuin ehdit lopettaa lauseen? *nostaa käden ylös*

Pitkästä aikaa oikeasti hyödyllinen sovellus! Viime viikolla lanseerattu Woman Interrupted App käyttää puhelimesi mikrofonia analysoidakseen erilaisia äänentaajuuksia ja selvittää siten, kuinka monta kertaa miehen ääni keskeyttää puheesi päivän aikana. 

Sovelluksen takana on mainostoimisto BETC, jossa työskentelevät naiset turhautuivat jouduttuaan jatkuvasti miespuolisten kollegoidensa keskeyttämiksi. Nettisivuilla kerrotaankin, että Woman Interruptedin tarkoituksena on kiinnittää ihmisten huomio siihen, kuinka valitettavan yleisestä ilmiöstä todella on kyse. Keskeytyskertojen lisäksi sovellukseen on suunnitteilla myös karttaominaisuus, jonka avulla voidaan selvittää, missä päin maailmaa naisten päälle puhutaan eniten. Mielenkiintoista!

Sovellus ladattavissa iOs- ja Android-käyttöjärjestelmiin nyt.

Katso myös:

Huikea uudistus Netflixiin: pian saat vaikuttaa lempisarjojesi juonenkäänteisiin

Kristen Steward leikkasi hiuksensa siiliksi - 5 julkkisnaista, jotka ovat tehneet samoin

Ed Sheeran kokoaa uutta poikabändiä – onko tämä uusi One Direction?

Kuva: GettyImages

Laulaja Reino Nordin on joutunut pyytämään anteeksi itsekkyyttään, ahneuttaan ja virheitään. Nykyään hän luottaa positiivisuuteen ja kiitollisuuteen ja tietää, ettei ole mitään hyötyä olla aina eri mieltä kuin muut.

Jokaisella on Reino Nordinista, 34, mielipide. Hän on hurmaava, ihana, ärsyttävä, ylimielinen. Jotain niistä tai niitä kaikkia. Reinosta on jopa käytetty titteliä Suomen vihatuin mies. Ehkä siksi, että hän puhuu asioista todella suoraan, jopa epäsuomalaisen suoraan. Haastattelun aikana Reino tiputtelee huikeita striimauslukujaan, kertoo uudesta Teslastaan ja käyttää itsestään sanoja suosittu ja idoli. Mutta onko siinä jotain pahaa? Reinon striimausluvut ovat huikeita. Helmikuussa julkaistu Antaudun-biisi on ylittänyt tuplaplatinan rajan, kivasti pyyhkii myös biiseillä Momentumii, Kato mua silmiin ja Kosketa. Valkoinen Tesla on sähköauto ja vielä leasing-auto, jonka Reino hankki tajuttuaan, että omasta menestyksestä pitää pystyä myös nauttimaan. Ja idoli, se Reinosta on vihdoin tullut tehtyään musiikkia ammatillisesti yli 15 vuotta.

– Olen herkkä ihminen, joten otan negatiivisesta palautteesta itseeni. Olisi kuitenkin omituista, että Suomen vihatuin mies olisi naimisissa, hänellä olisi kolme lasta ja hän laulaisi rakkaudesta. En ymmärrä, mistä titteli tulee. Totta kai olen sanonut ääneen mielipiteitäni, ja se harmittaa varmasti joitakin, Reino pohtii.

Tuomio, joka pisti kaiken uusiksi

Moni haluaa muuttaa maailmaa, mutta harva itseään. Reino haluaa. Vielä 4–5 vuotta sitten hän oli jumissa itsensä kanssa ja ajatteli päinvastoin kuin tunsi.

– Muutos lähtee siitä, kun tajuaa omat virheensä ja vajavaisuutensa ja alkaa kehittää itseään paremmaksi. Suurin ahaa-elämykseni oli, kun kyllästyin murjottamiseen ja vastarannankiiskenä olemiseen. Miksi riitelin ihmisten kanssa, joilla ei ollut mitään väliä, tai miksi olin katkera jollekin, joka vain teki omaa juttuaan? Päästin irti siitä kaikesta. Halusin olla koko kansan Reino ja että keikoillani olisi ihmisiä. Sen saavuttaakseni minun piti tehdä positiivisuudesta suurin voimavarani.

Omin voimin pääsee kuitenkin vain tiettyyn pisteeseen asti. Reino vaihtoi levy-yhtiötä PME Recordsille ja alkoi kirjoittaa biisejä suosikkiaiheestaan, rakkaudesta. Nykyään kaikista hänen biiseistään välittyvät juuri lämpö, onnellisuus ja kiitollisuus.

– Olen asiakaspalveluammatissa ja yritän tehdä kansanterveystyötä. Haluan antaa musiikillani ihmisille jotain sisältöä: innostusta, toivoa, filosofiaa. Olen vihdoin niin kypsä, että voin ottaa asemastani vastuuta, enkä vain sikailla ja sekoilla.

Viime vuoden alussa poliisi löysi Reinon autosta marihuanaa, ja hän sai sakot huumausaineen käyttörikoksesta. Tuomio ei Reinoa hävetä, sillä ”ikävät asiat ovat nyt takanapäin”. Hän päätti kohun jälkeen raitistua täysin. Enää Reino ei juo edes alkoholia.

– On mahtavaa olla idolin asemassa ja näyttää, että kaikesta paskasta, leimoista ja stigmoista voi päästä eroon. Itseään ja asennettaan voi muuttaa, ja tappion voi kääntää voitoksi.

– Suosittelen päihteistä luopumista kaikille. Bailata voi porkkanamehullakin, eikä missään päihteessä ole mukana luovuutta, iloa tai karismaa. Ihoni ei ole koskaan ollut näin hyvässä kunnossa, kestän työpaineita paremmin, mieleni on tasapainoisempi eikä elämässäni ole enää yhtään hidasta sunnuntaita.

Lue joulukuun lehdestä Reinon ajatuksia pitkästä parisuhteesta ja siitä, miten hän on oppinut pyytämään anteeksi muilta ja itseltään.

Kuva: Otto Virtanen

Katso myös:

Sosiaalisten tilanteiden pelosta kärsivä: "Vastaan vain esimieheni, siskoni ja miesystäväni puheluihin"

Uusi lehti on täällä! Mukana joululahjaideoita ja vuoden 28 parasta kauneustuotetta

Milleniaaleja sanotaan itsekeskeisiksi, mutta itsekkyys ei välttämättä ole huono juttu – lue, miksi sitä kannattaa jopa opetella

Joulukuun lehti on täällä! Olemme erityisen innoissamme laulaja Reino Nordinin haastattelusta, eri budjeteille sopivista joululahjavinkeistämme sekä tietysti Cosmopolitan Beauty Awardseista.

"Arvostan iäkkäitä ihmisiä, koska heillä on niin paljon enemmän elämänkokemusta kuin minulla. Mummi on minulle tärkeä naisen malli. Ihailen sitä, kuinka hän huolehtii pyörätuolissa istuvasta miehestään ja rakastaa häntä." Milja Saapunki, 19, jonka paras ystävä on oma mummi

"Kerran ennen lentoa ohjaamoon tuli vierailulle mies pienen poikansa kanssa. Isä totesi pojalleen, että katsos, tuo setä lentää meidät perille, viitaten vieressä istuvaan kollegaan. Minun oli pakko korjata, että kyllä se on tämä täti, joka lentää teidät tänään perille. Silloin tajusin, että maailma ei todellakaan ole vielä valmis." liikennelentäjänä Finnairilla työskentelevä Pia Stenholm, 27

"Suurin ahaa-elämykseni oli, kun kyllästyin murjottamiseen ja vastarannankiiskenä olemiseen. Miksi riitelin ihmisten kanssa, joilla ei ollut mitään väliä, tai miksi olin katkera jollekin, joka teki vain omaa juttuaan?" laulaja Reino Nordin, 34

"Ärsyttää nykymaailman täydellisyyden tavoittelu. Jos ajelet hiuksesi siiliksi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?" vloggaaja ja laulaja Saara, 23

"Aiemmissa suhteissani olen ihastunut ihmiseen niin, että tanner on tärissyt. Pelkästään toisen ajatteleminen on saanut sydämeni hakkaamaan. Onko sellaista tunnetta mahdollista kokea vielä uudelleen? Haluan ainakin uskoa niin." Cosmon kolumnisti Janni Hussi

Katso myös:

Cara Delevingnen dekkari ja asiaa masennuksesta – nämä neljä uutuuskirjaa kannattaa lukea nyt

Mitä Cheek aikoo tehdä seuraavaksi? Äänestä!

Kerro meille, mitä mieltä olet uudesta Cosmosta! Voita kosmetiikkaa