Nämä kysymykset jäivät vaivaamaan meitä lontoolaistytön julmaa murhaa käsittelevässä Amanda Knox -uutuusdokkarissa. Varoitus! Sisältää juonipaljastuksia. 

1. Miksi Raffaele Sollecito valehteli?

Dokumentissa Amandan silloinen poikaystävä Raffaele vaihtoi poliisille kertomaansa tarinaa kesken kuulusteluiden. Ensin hän kertoi Amandan viettäneen koko illan hänen luonaan Amélie-leffaa katsoen. Myöhemmin hän kuitenkin muutti tarinaansa sanoen, että Amanda saapui hänen luokseen vasta keskiyön jälkeen. Vaikka Raffaele kertoikin poliisille, että Amanda oli pyytänyt häntä valehtelemaan, ei hän tarkentanut, miksi tarina muuttui yhtäkkiä lähes kokonaan. 

2. Missä Amanda on nykyään?

Dokumentti ei juurikaan selvennä, mitä Amanda nykyään puuhailee. Kyllä, hän on valmistunut yliopistossa ja työskentelee auttaen väärän tuomion saaneita, mutta mitä muuta? Millaisissa väleissä hän on Meredithin perheen kanssa? Mitä nykyinen poikaystävä Christopher Robinson ajattelee tapahtuneesta?

3. Millaiset välit Rudy Guedella oli Meredithin ja Amandan kanssa?

Rudy on tapahtumaan liittyvistä henkilöistä ainoa, joka istuu edelleen vankilassa – löytyihän hänen DNA:taan Meredithin murhapaikalta. Dokumentti ei kuitenkaan selventänyt, millainen tausta hänellä oli uhrin kanssa. Tiedämme, että Rudy ja Meredith olivat tavanneet murhaa edeltävänä iltana, mutta missä he tapasivat? Minkälainen suhde heillä oli? Ja ennen kaikkea, miksi Rudya ei kuultu dokumentissa lainkaan?

4. Miksi myöskään Patrick Lumumbaa ei haastateltu dokumentissa?

Amanda ehti väittää syylliseksi myös kongolaista baarityöntekijää Patrick Lumumbaa. Patrick olikin hetken aikaa pidätettynä Meredithin murhasta syytettynä. Olisi ollut kiinnostavaa kuulla myös hänen näkökulmansa tapahtumista myös dokkarissa, sillä ainakin mediassa Patrick on tehnyt kantansa selväksi: Amanda Knox vapautettiin, koska hän on varakas ja amerikkalainen. 

5. Miksi Amanda reagoi murhauutiseen niin kummallisesti?

Kun Amanda sai kuulla, että Meredith oli murhattu, hän ei vaikuttanut ollenkaan järkyttyneeltä. Dokumentissa näytetään videokuvaa, jossa hän pussailee poikaystävänsä kanssa murhatalon pihassa samana aamuna, kun on kuullut karmivista tapahtumista. Amanda sanoo dokumentissa kameralle, että kaikki suhtautuvat järkyttäviin uutisiin omalla tavallaan. Mutta poikaystävän kopelointi murhapaikalla on silti outoa, vai mitä?

Kuvat: Imaxtree

 

"Minulla on aina ollut todella suuret unelmat ja uskon itseeni. Välillä tulee takkiin, mutta siitä ei pidä lannistua." Jungle Juice Barin perustaja Noora Fagerström

"Negatiivista palautetta tulee välillä, mutta se on kuin heittäisi bensaa liekkeihin. Minua ei huolestuta, mistä saan seuraavan palkkani, sillä tiedän, että hyvälle tekijälle löytyy aina töitä." Toimittaja ja Kemikaalicocktail-blogin perustaja Noora Shingler

"Huonoinakin hetkinä on tärkeää, että näet kumppanissasi sen ihmisen, johon aikanaan rakastuit." Apulanta-yhtyeen Toni Wirtanen

"En kadu mitään, vaan otan kaikesta opikseni. Minulla on aina ollut sellainen asenne, että mieluummin elän täysillä ja sanon liikaa, kuin että jättäisin katumisen pelosta jotain tekemättä tai sanomatta." Laulaja Antti Tuisku

"En ole lähtökohtaisesti supercool ja itsevarma nainen, enemmänkin vähän höhlä. Mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän hyväksyn sen, millainen olen. Nykyään oma hyvä oloni syntyy kiireettömästä elämästä, pitkistä yöunista, ulkoilusta ja herkuttelusta." Näyttelijä Sara Parikka

"Aivoterveyden kannalta olisi tärkeää saada päivään pieniä taukoja. Kannattaa yrittää vaikkapa torkahtaa vartiksi bussimatkalla töistä kotiin tai pitää pieniä taukoja töiden lomassa." Neurologian professori ja Aivoliiton ylilääkäri Risto O. Roine

"Minä ainakin haluan usko siihen, että kaikki on mahdollista. Ja niin kauan kun itse uskoo itseensä ja omaan tekemiseensä, on pysäyttämätön." Kolumnistimme Janni Hussi

Katso myös:

Kerro meille, mitä mieltä olet uudesta Cosmosta! Voita kosmetiikkaa

Sinä myös? Tästä netissä leviävässä somekampanjassa on kyse

Miten liikunnasta voi innostua aikuisena, jos siitä ei ole nauttinut koskaan? Otimme selvää

 

James Corden voittaa itkukilpailun, tietysti.

Lokakuun Cosmon kanttakin tähdittävä Miley Cyrus, 24, on James Cordenin luotsaaman Carpool Karaoken viimeisin vieras.

Hulvattomassa jaksossa Miley myöntää olevansa surkea kuski huolimatta siitä, että joutuu Los Angelesissa ajamaan autoa lähes päivittäin.

- Melkein kaikki kolarit, joita minulle on sattunut, ovat tapahtuneet omalla pihatielläni. En nimittäin yleensä en pääse sitä pidemmälle, Miley tunnustaa.

Onneksi Miley istuu tällä kertaa turvallisesti pelkäjään paikalla. Kolmetoista minuuttia pitkän ajelun aikana kaksikko intoutuu laulamaan muun muassa hittibiisit Younger Now, Party In The USA, We Can’t Stop ja Malibu.

Kun James kysyy Mileylta,  mikä on hänen elämässään tapahtunut merkittävin muutos viime vuosien aikana, laulaja vakavoituu.

-  Esiintymiseni VMA-gaalassa vuonna 2013 – se, jossa twerkkasin Robin Thicken kanssa – teki minusta aktivistin, joka olen nyt.

- Ymmärsin, että jos niin moni ihminen puhuu siitä, mitä teen, minun pitäisi käyttää se johonkin hyvään mieluummin kuin ristiriitaisen keskustelun synnyttämiseen, jonka seurauksena joku saa itselleen korkeintaan hauskan Halloween-asun, Miley pohtii viitaten pitkään jatkuneeseen mediakohuun, joka syntyi MTV Video Music Award -gaalassa nähdyn rohkean esityksen seurauksena.

Miley, joka ensin kannatti Bernie Sandersia ja sitten Hillary Clintonia, viime aikoina provosoimisen sijaan pyrkinyt vaikuttamaan ihmisiin muilla tavoilla.

Aikaisemmin tänä vuonna Billboardissa julkaisssa haastattelussa hän kertoi, että syyskuun 29. päivä julkaistu Younger Now -albumi on omistettu Hillary Clintonille ja muille uraa tekeville naisille. 

Miley on kampanjoinut viime aikoina innokkaasti myös vuonna 2014 perustamansa Happy Hippie -nimisen järjestön parissa. Sen tavoitteena on auttaa kodittomia nuoria, edistää seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ja kannustaa muitakin muuttamaan "tunteensa toiminnaksi". Laulaja on itse muunsukupuolinen. 

Videon paras hetki alkaa kohdasta 10:20, kun James ja Miley kilpailevat siitä, kumpi saa itsensä itkemään nopeammin.

Katso video alta.

Mileyn ja Robin Thicken esitys vuoden 2013 VMA-gaalassa ei ollut kaikkien mieleen.

Katso myös:

Miley Cyrus julkaisi uuden biisin ja musavideon – inspiraationa Liam Hemsworth

Carpool Karaoken James Corden: "Mikään idea ei ole liian älytön"

Selena Gomez Woody Allenin elokuvaan – mukana myös huippunimet Elle Fanning ja Timothée Chalamet