Cosmopolitan valitsi tänäkin vuonna 21 suomalaista naista, jotka ovat inspiroineet meitä. Yksi heistä on Mari Haavisto.

Mari Haavisto, 32, on MTV Uutisten politiikan toimittaja ja politiikan toimittajat Ry:n puheenjohtaja. Näin hän ajattelee työstään politiikan parissa. 

"Jos haluaa jotain, se täytyy osata sanoa ääneen. Unelmatyötä tai uusia mahdollisuuksia tullaan harvoin tarjoamaan tuosta vaan. Aina haluamaansa tilaisuutta ei saa heti, mutta jos olet ilmaissut kiinnostuksesi, tulet varmasti ensimmäisenä mieleen, kun sopiva paikka aukeaa. Jos minä en olisi avannut suutani, en olisi nyt tässä. Kaverini ihmettelevät välillä, että eikö politiikka ole aika tylsää. Olen eri mieltä. On uskomattoman kiinnostavaa päästä näkemään läheltä, kuinka yhteiskunta toimii. Politiikka vaikuttaa kaikkien ihmisten elämään, vaikka se näyttäytyy usein liian abstraktina. Pelkkinä rakenteina ja byrokratiana. Ovathan politiikan asiat toki vaikeita. Jos sanotaan, että asiaa käsitellään suuressa valiokunnassa, ei kansalainen välttämättä heti muista, mitä se käytännössä tarkoittaa. Se on ihan ymmärrettävää, Haluan tehdä politiikan uutisia tavallisille ihmisille, ilman ryppyotsaisuutta. Vaikeimpia, mutta samalla palkitsevimpia tilanteita työssäni ovat suorat vaalitentit. Niistä saan myös eniten palautetta. Melko suuri osa palautteesta on kielteistä, sillä politiikka herättää eri puolueiden kannattajissa vahvoja tunteita. Kyllä kehujakin silti tulee. Tärkeintä on, että haukutaan sekä vasemmalta että oikealta. Silloin tietää tehneensä jotain oikein. Kun minua pyydettiin politiikan yhdistyksen puheenjohtajaksi, mietin hetken, onko minulla nuorena toimittajana tarpeeksi annettavaa vanhalle ja arvokkaalle yhdistykselle. Kaikki on kuitenkin mennyt hyvin. Haasteisiin täytyy osata tarttua. Haluan oppia politiikasta vielä paljon lisää. Odotan kevään eduskuntavaaleja. Maailman tilanne voi ratkaista niiden pääaiheen vain viikkoa ennen vaalipäivää. Media-ala kiinnostaa myös laajemmin. Muutama vuosi sitten halusin opiskella lisää ja suoritin valitotieteiden maisteritutkintoni lisäksi mediajohtamisen maisteriopinnot. Tulevaisuudessa voisin nähdä itseni mediajohtajan työssä."

HBO:n palkittu sarja Big Little Lies saa jatkoa. Mutta voiko toinen tuotantokausi täyttää korkeiksi nousseet odotuksemme? 

Kuukausia jatkuneet vihjailut Big Little Lies -sarjan toisesta kaudesta saivat vihdoin vahvistuksen. HBO kertoi, että Liane Moriartyn romaaniin perustuva minisarja saa todella saa jatkoa. Uutta aletaan tehdä ensi vuoden aikana. Hurraa!

Tähän asti olemme olleet epäluuloisia sarjan tulevaisuudesta, sillä myöskään Moriartyn romaanille ei ole olemassa jatko-osaa. Nyt kirjailijan kerrotaan kuitenkin kehitelleen tarinaan uusia käänteitä, jotta toinen kausi voidaan toteuttaa. 

Nicole Kidman teki ensimmäisellä kaudella ylistetyn roolisuorituksen väkivaltaisessa avioliitossa elävänä Celeste-nimisenä vaimona ja äitinä. Hänen puolisoaan Perryä näytteli ruotsalainen Alexander Skarsgård. Lisäksi nimekkäässä näyttelijäjoukossa nähtiin muun muassa Reese WitherspoonZoë Kravitz ja Shailene Woodley.

HBO ei ole vielä kertonut, ovatko samat näyttelijät mukana myös tulevan kauden jaksoissa. Kidman ja Witherspoon ovat kuitenkin jo hehkuttaneet tulevaa kautta julkisuudessa. 

- Toinen kausi antaa meille mahdollisuuden tarkastella Montereyn perheiden kiehtovia ja monimutkaisia tarinoita syvällisemmin, Witherspoon hehkutti The Hollywood Reporterin mukaan. 

- Olen innoissani, että pääsemme työskentelemään lahjakkaan ja arvostetun ohjaaja Andrea Arnoldin kanssa. 

Arnold on ohjannut muun muassa elokuvan Fish Tank (2009) ja tulee korvaamaan ensimmäisen kauden ohjanneen Jean-Marc Valléen. Arnoldilla on paineita, sillä Valléen kädenjälki hipoi ensimmäisellä kaudella täydellistä. Toivottavasti uudet jaksot täyttävät korkeiksi nousseet odotuksemme!

Kuva: HBO Nordic

Katso myös:

Paluun tekevä Pikku G: ”Minun piti aikuistua suosion keskellä todella nopeasti

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Sopivat varusteet tekevät kotoilusta mukavampaa. Nämä haluamme omaankin kotiimme!

Fleeceaamutakki, 29,99 e, Lindex.

Tuoksutyynyt pitävät vaatekaapin freesinä. 13,90 e, Stockmann.com.

Ylellinen Tata Harper Smoothing Body Scrub -kuorintavoide sopii luonnonkosmetiikkafaneille. 78 e.


Samettipyjama, 36 e, Lindex.


 

Foreo Luna Play -kasvoharja tekee ihonhoidosta helppoa. 36 e.

Cilla's Siisti sitruuna-rosmariini-suihke (saattaa) kannustaa siivoamiseen. 14,90 e.

Kullanvärinen pumppupullo saippualle, 49,95 e, Ellos.

Täytä korurasia ystäväsi lempiherkuilla. 36 e, Indiska.

Samettisen päiväpeiton alle on kiva kääriytyä Netflixin ja sipsipussin kanssa. 129 e, H&M.

Pehmeät tohvelit 14,99 e, H&M.


Byredon kynttilät valmistetaan käsityönä Ranskassa. Bohemia-tuoksukynttilä, 55 e, kicks.fi.

Kylppäripakkaus sisältää kaksi vohvelipyyhettä sekä saippuan. 38 e, Ellos.


 

Kivikeraaminen hajuvesipullo, 9,99 e.


Jouluneule, 24,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: valmistajat

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"