Etsitkö töitä? Oletko hionut ansioluettelosi huippukuntoon ja koonnut pitkän Excel-taulukon yrityksistä, joita aiot kontaktoida? Loistojuttu. Muistathan kuitenkin tarkistaa myös sähköpostin, jonka lähetät unelmiesi työnantajalle. Tarkista ainakin nämä, ennen kuin painat "send". 

1. Vastaanottajan nimi

Triplatsekkaa, että olet kirjoittanut vastaanottajan nimen oikein. Mikäli sähköpostisi on suunnattu HR-päällikölle nimeltä Anni, älä kirjoita meilin alkuun "Hei Niina". Tätä tapahtuu yllättävän usein, kun työnhakijat kontaktoivat useita ihmisiä eri yrityksistä nopeaan tahtiin. Älä kuitenkaan hätiköi, ettei työnhakuprosessisi kosahda kasaan heti alkuunsa. 

2. Liitetiedostojen nimi

Huolimattomasti nimetyt liitetiedostot ovat klassikkomoka. Monilta lipsahtaa liitetiedostoksi saatekirje tai ansioluettelo, joka on tallennettu omalle koneelle vaikkapa nimellä "hakemus mainostoimistoon", vaikka hakisitkin tällä kertaa työpaikkaa naistenlehdestä. Nimeä tiedostot aina huolella, sillä huolimattomuus ei ole työelämässä ihailtu ominaisuus. Niin, äläkä KOSKAAN unohda liitetiedostoa. "Tässä vielä liite :P" -viesti on kiusallista lähettää työhakemuksen perään.

3. Yrityksen nimi

Varo myös, ettei saatekirjeeseesi lipsahda väärän yrityksen nimeä. Omalle tekstilleen tulee helposti sokeaksi, joten kannattaa antaa ystävän ja vaikkapa äidin oikolukea ansioluettelo ja saatekirje ennen, kuin lähetät niitä eteenpäin. 

4. Ota selvää, kenen vastuualueelle hakemasi positio kuuluu

Jos haet työpaikkaa projektikoordinaattoria, älä lähetä hakemustasi saman yrityksen AD:lle. Vaikutat laiskalta, mikäli et ole jaksanut edes yrittää ottaa selvää siitä, kuka voisi olla sopiva henkilö käsittelemään hakemustasi. Jos et tiedä, kysy. 

5. Siipeily

Vältä name droppingia. Älä kirjoita sähköpostiin, että firman toimari on isäsi tutuntuttu - tällä tuskin on merkitystä rekryprosessin kannalta. Hyvistä suosittelijoista voi toki olla sinulle hyötyä, mutta varmista etukäteen, että he ovat todella valmiita antamaan sinulle suosituksen joko kirjallisesti tai tarvittaessa puhelimitse. Suosittelijoiden tulisi kuitenkin olla henkilöitä, joiden kanssa olet tehnyt töitä. Yritysmaailmassa menestyneestä kummitädistäsi ei siis välttämättä ole hyöytyä silloin, jos haet töitä tarjoilijana. 

6. Älä ole yli-innokas

Aktiivisuus työnhaussa on suotavaa, ja voit jopa soittaa yritykseen kerran lähettämäsi sähköpostin lisäksi. Älä kuitenkaan sorru liiallisuuksiin - sinuun otetaan kyllä yhteyttä, jos sinut halutaan haastatteluun. 

7. Tarkista aihekenttä

Jos haet useita eri työpaikkoja samaa viestipohjaa käytten, muista tarkistaa myös meilisi aihekenttä. Jos lähetät pr-toimistoon työhakemuksen, jonka aiheena on FW: Työhakemukseni puhelinmyyjäksi, et välttämättä saa kutsua haastikseen. 

Katso myös:

7 vinkkiä, joiden avulla onnistut työhaastattelussa

Näiden vinkkien avulla käytät LinkedIniä oikein

Krista Siegfriedsin 5 vinkkiä unelmien saavuttamiseen

HBO:n palkittu sarja Big Little Lies saa jatkoa. Mutta voiko toinen tuotantokausi täyttää korkeiksi nousseet odotuksemme? 

Kuukausia jatkuneet vihjailut Big Little Lies -sarjan toisesta kaudesta saivat vihdoin vahvistuksen. HBO kertoi, että Liane Moriartyn romaaniin perustuva minisarja saa todella saa jatkoa. Uutta aletaan tehdä ensi vuoden aikana. Hurraa!

Tähän asti olemme olleet epäluuloisia sarjan tulevaisuudesta, sillä myöskään Moriartyn romaanille ei ole olemassa jatko-osaa. Nyt kirjailijan kerrotaan kuitenkin kehitelleen tarinaan uusia käänteitä, jotta toinen kausi voidaan toteuttaa. 

Nicole Kidman teki ensimmäisellä kaudella ylistetyn roolisuorituksen väkivaltaisessa avioliitossa elävänä Celeste-nimisenä vaimona ja äitinä. Hänen puolisoaan Perryä näytteli ruotsalainen Alexander Skarsgård. Lisäksi nimekkäässä näyttelijäjoukossa nähtiin muun muassa Reese WitherspoonZoë Kravitz ja Shailene Woodley.

HBO ei ole vielä kertonut, ovatko samat näyttelijät mukana myös tulevan kauden jaksoissa. Kidman ja Witherspoon ovat kuitenkin jo hehkuttaneet tulevaa kautta julkisuudessa. 

- Toinen kausi antaa meille mahdollisuuden tarkastella Montereyn perheiden kiehtovia ja monimutkaisia tarinoita syvällisemmin, Witherspoon hehkutti The Hollywood Reporterin mukaan. 

- Olen innoissani, että pääsemme työskentelemään lahjakkaan ja arvostetun ohjaaja Andrea Arnoldin kanssa. 

Arnold on ohjannut muun muassa elokuvan Fish Tank (2009) ja tulee korvaamaan ensimmäisen kauden ohjanneen Jean-Marc Valléen. Arnoldilla on paineita, sillä Valléen kädenjälki hipoi ensimmäisellä kaudella täydellistä. Toivottavasti uudet jaksot täyttävät korkeiksi nousseet odotuksemme!

Kuva: HBO Nordic

Katso myös:

Paluun tekevä Pikku G: ”Minun piti aikuistua suosion keskellä todella nopeasti

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Sopivat varusteet tekevät kotoilusta mukavampaa. Nämä haluamme omaankin kotiimme!

Fleeceaamutakki, 29,99 e, Lindex.

Tuoksutyynyt pitävät vaatekaapin freesinä. 13,90 e, Stockmann.com.

Ylellinen Tata Harper Smoothing Body Scrub -kuorintavoide sopii luonnonkosmetiikkafaneille. 78 e.


Samettipyjama, 36 e, Lindex.


 

Foreo Luna Play -kasvoharja tekee ihonhoidosta helppoa. 36 e.

Cilla's Siisti sitruuna-rosmariini-suihke (saattaa) kannustaa siivoamiseen. 14,90 e.

Kullanvärinen pumppupullo saippualle, 49,95 e, Ellos.

Täytä korurasia ystäväsi lempiherkuilla. 36 e, Indiska.

Samettisen päiväpeiton alle on kiva kääriytyä Netflixin ja sipsipussin kanssa. 129 e, H&M.

Pehmeät tohvelit 14,99 e, H&M.


Byredon kynttilät valmistetaan käsityönä Ranskassa. Bohemia-tuoksukynttilä, 55 e, kicks.fi.

Kylppäripakkaus sisältää kaksi vohvelipyyhettä sekä saippuan. 38 e, Ellos.


 

Kivikeraaminen hajuvesipullo, 9,99 e.


Jouluneule, 24,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: valmistajat

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"