Sosiaalinen media tulvii hauskoja meemitilejä, joilla on valtavasti seuraajia. Suomen suosituimman Vainmuijajutut-meemitilin takaa löytyy kaksi opiskelijanaista, jotka haluavat pysyä nimettöminä.

Vainmuijajutut on meemitili, jolla on Instagramissa yli 220 000 seuraajaa. Sitä pyörittää kaksi nuorta opiskelijanaista, jotka perustivat tilin vuosi sitten seurattuaan somessa aktiivisesti muiden meemejä ja mietittyään, että he pystyisivät itse parempaan.

Koska naiset haluavat pitää henkilöllisyytensä salassa, he ovat kuulleet usein epäilyjä siitä, että tiliä pyörittää todellisuudessa monta ihmistä tai sittenkin joku miespuolinen henkilö. Välillä epäilykset ovat tuntuneet jopa loukkaavilta.

– Juttumme menevät niin syvälle tyttöjen juttuihin, etteivät jäbät edes tiedä niistä asioista. Jäbät eivät vain halua myöntää, että tytötkin osaavat olla hauskoja, kaksikko pohtii.

Kun naiset aloittivat tilin pyörittämisen, heillä oli valmiina vain muutama idea. Varsinaista kohdeyleisöä he eivät olleet miettineet. Alussa kuvista puuttui myös vesileima. Kun meemit levisivät netissä, kukaan ei enää tiennyt, että ne olivat peräisin Vainmuijajutut-tililtä. Pikkuhiljaa kohdeyleisöksi muodostuivat yli 16-vuotiaat naiset. Myös tekstien suunnittelu ja ulkoasu muuttuivat selkeämmiksi.

Vainmuijajutut pyörii Instagramin lisäksi Facebookista ja Twitteristä. Naiset päivittävät tilejään vähintään kerran päivässä. Välillä ideoita riittää, välillä mielessä ei ole yhtään mitään. Meemien tekeminen vaatii kuitenkin yllättävän paljon työtä.

– Olemme tarkkoja kieliasusta. Kerran saimme yhdeltä lukion äidinkielenopettajalta kiitosviestin sähköpostiimme. Hän aikoi käyttää juttujamme opetusmateriaalina. Se oli hieno kuulla.

Tuhat uutta seuraajaa päivässä

Molemmat naiset ovat siviilissä kiireisiä opiskelijoita, mutta tilin ylläpitäminen on tuonut positiivista potkua yliopistoelämään.

– Luovuuteni on lähtenyt aivan uusiin ulottuvuuksiin. Keksin koulutöissäkin uusia ideoita paljon helpommin. Ennen ajattelin, etten ole yhtään luova, toinen naisista iloitsee.

Kaksikko on kertonut tilistään vain harvalle: perheenjäsenilleen ja muutamalle ystävälleen. Salaisuuden pitäminen on ollut välillä hankalaa, ja naiset ovat joutuneet monesti tilanteisiin, jolloin olisi tehnyt mieli kertoa totuus.

– Kaverini hehkuttavat usein tiliämme. Joskus joku laittaa ryhmächattiin screenshotin kuvastamme ja mietin itsekseni, että joo, aika hyvä.

Naiset haluavat pysytellä anonyymeina, sillä silloin tilille voi avautua paljon vapaammin. He pelkäävät, että jos he tekisivät meemejä omilla nimillään ja naamoillaan, he saisivat kuraa niskaansa ja ihmiset ajattelisivat, että he hakisivat itselleen vain julkisuutta. Todellisuudessa naiset eivät ole hyötyneet tilistään rahallisesti juuri lainkaan. He ovat saaneet lahjakortteja ja vip-lippuja festareille, mutta varsinaista palkkaa he eivät ole saaneet koskaan. Kaksikko kertookin ylläpitävänsä tiliä lähinnä vain omaksi ilokseen, mutta jonkinlainen palkkio olisi toki tervetullut.

– Välillä olemme molemmat niin kuitti, että mietimme, miksi edes teemme tätä.

Seuraajamääriään pohtiessa naiset toteavat, ettei luvuilla ole enää väliä. Seuraajia saattaa tulla parhaimmillaan tuhat päivässä. Alkuaikoina 50 ensimmäistä seuraajaa herättivät suurta riemua, ja kun 7 000 seuraajan raja meni rikki, naiset miettivät, ettei määrä voi siitä enää kasvaa. Toisin kävi.

Entä sekoittavatko naiset koskaan vahingossa omaa, henkilökohtaista tiliään yhteiseen Instagram-tiliinsä?

– Otin kerran selfieitä ja latasin sen vahingossa Vainmuijajutut-tilille. Se ehti onneksi olla siellä vain viisi sekuntia, ennen kun tajusin poistaa sen. Se oli maailman hirvein juttu!

Lue myös:

Uusi Insta-päivitys tekee stalkkaamisen helpommaksi

Tämä on maailman käytetyin emoji

9 tilannetta, jotka jokainen Tinder-käyttäjä käy säännöllisesti läpi

HBO:n palkittu sarja Big Little Lies saa jatkoa. Mutta voiko toinen tuotantokausi täyttää korkeiksi nousseet odotuksemme? 

Kuukausia jatkuneet vihjailut Big Little Lies -sarjan toisesta kaudesta saivat vihdoin vahvistuksen. HBO kertoi, että Liane Moriartyn romaaniin perustuva minisarja saa todella saa jatkoa. Uutta kautta aletaan tekemään ensi vuoden aikana. Hurraa!

Tähän asti olemme olleet epäluuloisia sarjan tulevaisuudesta, sillä myöskään Moriartyn romaanille ei ole olemassa jatko-osaa. Nyt kirjailijan kerrotaan kuitenkin kehitelleen tarinaan uusia käänteitä, jotta toinen kausi voidaan toteuttaa. 

Nicole Kidman teki ensimmäisellä kaudella ylistetyn roolisuorituksen väkivaltaisessa avioliitossa elävänä Celeste-nimisenä vaimona ja äitinä. Hänen puolisoaan Perrya näytteli ruotsalainen Alexander Skarsgård. Lisäksi nimekkäässä näyttelijäjoukossa nähtiin muun muassa Reese WitherspoonZoë Kravitz ja Shailene Woodley.

HBO ei ole vielä kertonut, ovatko samat näyttelijät mukana myös tulevan kauden jaksoissa. Kidman ja Witherspoon ovat kuitenkin jo hehkuttaneet tulevaa kautta julkisuudessa. 

- Toinen kausi antaa meille mahdollisuuden tarkastella Montereyn perheiden kiehtovia ja monimutkaisia tarinoita syvällisemmin, Witherspoon hehkutti The Hollywood Reporterin mukaan. 

- Olen innoissani, että pääsemme työskentelemään lahjakkaan ja arvostetun ohjaaja Andrea Arnoldin kanssa. 

Arnold on ohjannut muun muassa elokuvan Fish Tank (2009) ja tulee korvaamaan ensimmäisen kauden ohjanneen Jean-Marc Valléen. Arnoldilla on kieltämättä valtavat saappaat täytettävänään, sillä Valléen kädenjälki hipoi ensimmäisellä kaudella täydellistä. Toivottavasti uudet jaksot täyttävät korkeiksi nousseet odotuksemme!

Kuva: HBO Nordic

Katso myös:

Paluun tekevä Pikku G: ”Minun piti aikuistua suosion keskellä todella nopeasti

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Sopivat varusteet tekevät kotoilusta mukavampaa. Nämä haluamme omaankin kotiimme!

Fleeceaamutakki, 29,99 e, Lindex.

Tuoksutyynyt pitävät vaatekaapin freesinä. 13,90 e, Stockmann.com.

Ylellinen Tata Harper Smoothing Body Scrub -kuorintavoide sopii luonnonkosmetiikkafaneille. 78 e.


Samettipyjama, 36 e, Lindex.


 

Foreo Luna Play -kasvoharja tekee ihonhoidosta helppoa. 36 e.

Cilla's Siisti sitruuna-rosmariini-suihke (saattaa) kannustaa siivoamiseen. 14,90 e.

Kullanvärinen pumppupullo saippualle, 49,95 e, Ellos.

Täytä korurasia ystäväsi lempiherkuilla. 36 e, Indiska.

Samettisen päiväpeiton alle on kiva kääriytyä Netflixin ja sipsipussin kanssa. 129 e, H&M.

Pehmeät tohvelit 14,99 e, H&M.


Byredon kynttilät valmistetaan käsityönä Ranskassa. Bohemia-tuoksukynttilä, 55 e, kicks.fi.

Kylppäripakkaus sisältää kaksi vohvelipyyhettä sekä saippuan. 38 e, Ellos.


 

Kivikeraaminen hajuvesipullo, 9,99 e.


Jouluneule, 24,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: valmistajat

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"