The Naugthy Fork kuuluu ylivoimaisesti Instagramin parhaimpiin ruokatileihin. Mutta kuka löytyy mielettömien kuvien takaa? 

Miamilaisten ravintoloiden uskomattomimpia ruoka-annoksia esittelevällä The Naughty Forkilla on Instassa jo yli puoli miljoonaa seuraajaa. Luku kasvaa nopeasti, eikä ihme. Kuka muka ei haluaisi nähdä feedissään kuvia monikerroksisista keksitaikinaviritelmistä, valtavista suklaakakuista ja jättimäisistä jäätelöannoksista?

Kaikki sai alkunsa vuonna 2014. Biologiaa Miamin yliopistossa opiskeleva  Samantha Schnur, 21, alkoi kuvata ruoka-annoksiaan iPhonellaan ja jakaa kuvia Instassa piristääkseen pitkiä koulupäiviään.

 -The Naughty Fork syntyi, koska rakastan ruokaa. Alussa julkaisin tillläni myös muiden ottamia ruokakuvia, mutta tajusin, että ihmiset haluavat nähdä mieluiten jotain uutta. Samoihin aikoihin aloin kiinnostua myös valokuvaamisesta.  Ensimmäiset julkaisemani kuvat näyttivät kamalilta, sillä minulla ei ollut kunnollista kameraa. En enää pysty edes katsomaan niitä kuvia, Samantha nauraa.

Koulua, töitä ja suuria unelmia

Seuraajamäärien kasvaessa Samantha alkoi käyttää enemmän aikaa täydellisten annosten metsästämiseen Miamin ravintoloista. Viime vuonna hän laajensi The Naughty Fork -brändiään myös ruokablogiksi, jossa julkaistaan kuvien lisäksi myös hotelli- ja ravintola-arvosteluja. The Naughty Fork muuttunut Instagram-harrastuksesta työksi ja Samanthasta on tullut lyhyessä ajassa uskottava ruokabloggaaja. 

- Viime kesänä tajusin, kuinka tärkeä juttu The Naughty Fork minulle todella on ja kuinka paljon potentiaalia siihen liittyy.  Olen valmis tekemään sen eteen paljonkin uhrauksia. Olen kuitenkin edelleen myös opiskelija, ja koulun ja työn yhdistäminen on ollut haastavaa. Kun ravintolat pyytävät minua kokeilemaan annoksiaan, joudun usein kieltäytymään tärkeän luennon takia, Samantha sanoo.  

Siksi hän onkin alkanut kerätä ympärilleen apuvoimia. Tällä hetkellä blogiin kirjoittaa hänen lisäkseen seitsemän työharjoittelijaa. Samantha on palkannut itselleen myös agentin ja projektipäällikön. He auttavat käytännön asioissa, kuten yhteistyökumppanien löytämisessä ja kesällä lanseerattavan The Naughty Fork -sovelluksen suunnittelemisessa. 

Ei turhaa stressiä ulkonäöstä

Se, että epäterveellisellä ruualla mässäilevän The Naugthy Forkin takaa löytyy hyvinvoinnista ja ravinnosta kiinnostunut nuori nainen, tulee varmasti yllätyksenä monelle seuraajalle. Siksi emme voineet olla kysymättä Samanthalta, miten hän onnistuu pysymään täydellisesä kunnossa, vaikka syö työkseen juustohamppareita ja keksitaikinaa? 

-Kaikki rakastavat herkuttelua ja haluavat tehdä sitä. En ymmärrä, miksi niin monet naiset yrittävät luopua kokonaan esimerkiksi sokerista. Sehän vain lisää repsahtamisen ja ylilyöntien riskejä. Herkkupäivät ovat ihan okei, kunhan seuraavana päivänä palaa taas syömään normaalisti. En tietenkään syö kaikkia kuvaamiani annoksia itse, mutta maistan jokaista. Jos ravintolan kokki tuo eteeni 13 eri ruokaa, kokeilen kaikkia. Kukaan ei pakota minua kuitenkaan syömään niitä loppuun, Samantha muistuttaa. 

Miten Samantha sitten suhtautuu ulkonäköpaineisiin?

- Kotikaupunkini Miami on pinnallinen ja ulkonäkökeskeinen. Se on täynnä rikkaita, vanhoja äijiä parikymppiset naiset kainaloissaan. Kaikkialla on urheiluautoja ja täydellisiä vartaloita. Toki paineet ovat valtavat. Onneksi rakastan pizzan ja suklaan lisäksi myös smootheita ja salaatteja, joita saa Miamissa joka kulmasta. Tosin seuraajani eivät todellakaan halua nähdä kuvia acai-kulhoista, Samantha nauraa. 

Hän myöntää, että välillä The Naughty Forkiin sopivien annosten löytäminen on vaikeaa ja erittäin aikaavievää. Miamin ruokakulttuuri ei pysty kilpailemaan New Yorkin tai Los Angelesin tarjonnan kanssa, vaikka paraneekin jatkuvasti. Toisaalta Samantha on innoissaan siitä, että kuuluu Miamin harvoihin menestyviin ruokabloggaajiin. 

- New Yorkissa ja Losissa kilpailu on kauheaa, bloggaajia on niin valtava määrä. Miamissa minulla on kuitenkin etulyöntiasema. Olen nuori, ja minulla on ruokaskenessä paljon vaikutusvaltaa. Esimerkiksi NYC:iin reissatessani tunnen aina joutuvani sotatantereelle ja kilpailevani maailman parhaiden ruokabloggaajien kanssa, Samantha kertoo.

The Naughty Forkista on tullut suositumpi, kuin mitä Samantha olisi koskaan uskaltanut edes unelmoida. Mistä hän uskoo suosionsa johtuvan ja mitä me muut voimme häneltä oppia?

- Tärkeintä on olla omaperäinen ja toteuttaa rohkeasti itseään. Ideani ruokakuvien postaamisesta ei ollut millään tavalla ainutlaatuinen, mutta olen alusta asti tehnyt The Naughty Forkista juuri sellaisen, kuin haluan. Muiden kopioiminen ei kanna koskaan pitkälle. Kannattaa myös rohkeasti kehittää itseään niissä asioissa, joista on kiinnostunut. Pari vuotta sitten en tiennyt valokuvaamisesta mitään, ja nyt teen sitä käytännössä työkseni, Samantha sanoo. 

Seuraa The Naughty Forkia täällä.

Sopivat varusteet tekevät kotoilusta mukavampaa. Nämä haluamme omaankin kotiimme!

Fleeceaamutakki, 29,99 e, Lindex.

Tuoksutyynyt pitävät vaatekaapin freesinä. 13,90 e, Stockmann.com.

Ylellinen Tata Harper Smoothing Body Scrub -kuorintavoide sopii luonnonkosmetiikkafaneille. 78 e.


Samettipyjama, 36 e, Lindex.


 

Foreo Luna Play -kasvoharja tekee ihonhoidosta helppoa. 36 e.

Cilla's Siisti sitruuna-rosmariini-suihke (saattaa) kannustaa siivoamiseen. 14,90 e.

Kullanvärinen pumppupullo saippualle, 49,95 e, Ellos.

Täytä korurasia ystäväsi lempiherkuilla. 36 e, Indiska.

Samettisen päiväpeiton alle on kiva kääriytyä Netflixin ja sipsipussin kanssa. 129 e, H&M.

Pehmeät tohvelit 14,99 e, H&M.


Byredon kynttilät valmistetaan käsityönä Ranskassa. Bohemia-tuoksukynttilä, 55 e, kicks.fi.

Kylppäripakkaus sisältää kaksi vohvelipyyhettä sekä saippuan. 38 e, Ellos.


 

Kivikeraaminen hajuvesipullo, 9,99 e.


Jouluneule, 24,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: valmistajat

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Päätoimittaja Stina Mäntyniemi

”Hangossa voi kesäisin tuntea olevansa melkein ulkomailla, Levi taas on kevättalvella kuin mini-St.Moritz.”

Toimituspäällikkö Linda Forss

”Road tripit Suomessa ovat parasta. Valitsen aina reitit, jotka vievät pienten kuntien ja hiljaisten sivukylien läpi. Niitä meillä piisaa.”

Digital Content Strategist Maria Lieto

”Olen onnellisimmillani Saaristomerellä. Luonto, meri ja fiilis ovat siellä niin uniikkeja.”

Art Director Tonja Rantanen

”Lappi on Suomen kauneinta ja eksoottisinta aluetta. Inhoan kylmyyttä, mutta Lapin maisemissa se jotenkin unohtuu.”

Graafinen suunnittelija Isma Valkama

”Helsinki on jatkuvasti kehittyvä kaupunki, jossa on hienosti säilynyttä historiaa, kuten Suomenlinna ja Käpylä. Jos kuitenkin kaipaan vastapainoa, Saaristomeri ja Lapin erämaat ovat parasta. Missä kännykkä ei kuulu, siellä mieli lepää.”

Toimituksen assistentti Tiina Kyllönen

”Kesällä ei ole mitään sen hienompaa kuin veneillä Saimaalla. Pieni Karhunkierros Oulangan kansallispuistossa taas on luontopolkujen Disneyland. Huikeita maisemia!”

Kuva: iStock

Katso myös:

Nämä kuvat pelastavat päiväsi – katso, miltä koirat näyttävät ennen ja jälkeen parturin

Ruotsalaisen tuoksutalo Byredon tuotteet myyntiin Kicks-verkkokauppaan

Paluun tekevä Pikku G: ”Minun piti aikuistua suosion keskellä todella nopeasti”