Selvitimme urasi käännekohdat, romanttisimmat hetkesi ja parhaat ajankohdat irtiotoille. 

JOUSIMIES (22.11.-21.12): Antelias, idealistinen, boheemi

Työ: Onnistut vuonna 2016 kaikessa, mihin ryhdyt. Pomosi alkavat pikkuhiljaa huomata lahjakkuutesi, joten ota vastaan vastuullisia työtehtäviä huhtikuussa ja syyskuussa. Käyttäydy töissä kuten girlboss, mutta ota myös aikaa itsellesi. Uusi treenirutiini auttaa pitämään moottorisi käynnissä. Saatat tutustua hikoilemisen lomassa myös uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin.

Rakkaus: Olet rehellinen ja suora sanoissasi, mutta pieni salaperäisyys toimii deittaillessa ja koukuttaa kiinnostuksenkohteesi. Lähde pakoon talven viimaa maaliskuussa. Rantalomasi saa yllättävän, romanttisen käänteen. Sähköä on ilmassa myös vappuna: ihastuksesi saattaa päätyä olemaan avecisi koko loppuvuoden. Kirjoita kesäkuussa vanha kunnon rakkauskirje kullallesi, jossa kerrot avoimesti tunteistasi. Ole kärsivällinen, sillä hiljaa hyvä tulee -taktiikka muokkaa suhteestanne kestävän.

KAURIS (22.12-19.1): Itsevarma, pirteä, aito

Työ: Kukoistat työssäsi, kunhan vain muistat luottaa vaistoosi ja hioa kaiken täydelliseksi. Pieni loma piristää etenkin huhtikuussa ja marraskuussa ja karkottaa kaikki negatiiviset ajatuksesi. Panosta sinulle tärkeään projektiin helmikuussa, niin se puhkeaa kukkaan viimeistään toukokuussa. Palkitse itsesi hidastamalla tahtiasi ja lomailemalla kesällä kunnolla. Tiesi huipulle kiihtyy syksyllä.

Rakkaus: Olet panostanut pitkään vain uraasi, joten nyt on aika keskittyä rakkauselämääsi. Treffiehdotuksia satelee sinulle Tinderissä, ja etenkin tammikuu ja maaliskuu ovat täynnä säpinää. Kun joku herättää kiinnostuksesi, älä arastele vaan hyppää rohkeasti uuteen suhteeseen. Se oikea astuu elämääsi syksyllä ja saa sinut tuntemaan itsesi kuningattareksi.

VESIMIES (20.1.-18.2.)  Rohkea, edistyksellinen, omalaatuinen

Työ: Ruoki luovuuttasi ja ota kaikki irti sosiaalisista taidoistasi vuoden alussa. Olet täynnä energiaa, joten lähde mukaan vapaaehtoistoimintaan tai muuhun järjestötyöhön. Positiivisuutesi ja innokkuuttesi tarttuvat muihinkin. Elämässäsi tapahtuu suuria muutoksia huhtikuussa. Se on paras ajankohta tehdä asioita, jotka ovat mukavuusalueesi ulkopuolella, tai joita olet tavoitellut jo pitkään. Omista heinäkuu perheellesi ja syyskuu omalle hyvinvoinnillesi ja treenaamiselle. Syksyllä sinulla on taas tarpeeksi energiaa tarttua kaikkiin sinulle tarjottuihin mahdollisuuksiin.

Rakkaus: Älä aliarvioi huumorintajuasi ja älykkyyttäsi, vaan näytä muille todellinen minäsi. Vietä tammikuussa aikaa ihmisten kanssa, joilla on samat kiinnostuksenkohteet kuin sinulla. Elokuuhun mennessä suhde, joka oli aluksi vain harmitonta treffailua, muuttuu vakavammaksi. Lokakuussa tutustut hurmaavaan ja sosiaaliseen ihmiseen. Usko pois, flirttailun takana on aitoa kiinnostusta.

KALAT (19.2.-20.3): Iloinen, haaveilija, älykäs

Työ: Keskity nyt toteuttamaan kaikkein suurin unelmasi. Luo itsellesi rutiineja, jotka ruokkivat luovuuttasi ja helpottavat elämääsi silloin, kun harteillasi on aivan liikaa kannettavaa. Testaa uusia harrastuksia, kuten maalauskurssia, tanssituntia tai koodaamista. Motivaatiosi on huipussaan maaliskuussa. Heinäkuuhun mennessä pomosi ovat vaikuttuneita kyvyistäsi ja saat ansaitsemaasi arvostusta. Sinulle aukeaa uusia mielenkiintoisia työmahdollisuuksia lokakuussa.

Rakkaus: Opit tänä vuonna, mitä rakkaus todella tarkoittaa. Vuotesi alkaa harmittomalla mutta kuumalla flirttailulla, ja helmikuussa toivoton romantikko vie jalat altasi. Älä jarruttele, vaan luota intuitioosi. Tiedät, mitä haluat. Jos olet valmis sitoutumaan, olet suuren päätöksen edessä huhtikuussa. Älä katso ihastustasi ruusunpunaisten lasien läpi, vaan pidä huolta siitä, että tunnet hänet läpikotaisin.

OINAS: (21.3.-20.4.): Energinen, upea, päättäväinen

Työ: Keskittyminen on tämän talven tärkein juttu. Pelkäät ihan liikaa sitä, että missaat jotain tärkeää. Älä anna muiden ihmisten hämärtää ajatteluasi tai ohjata keskittymistäsi vääriin asioihin. Paahda määrätietoisesti eteenpäin, niin yllätyt siitä, mitä kaikkea olet saavuttanut toukokuuhun mennessä. Ota kesällä aikaa itsellesi, olet ansainnut sen. Syyskuu on työrintamalla vuoden paras kuukautesi.

Rakkaus: Olet kohdannut paljon epäonnea rakkaudessa, mutta alkuvuodesta syöksyt ohjuksen lailla kohti uutta romanssia. Tapaat mielenkiintoisen ihmisen maaliskuussa, ja elokuussa ihailijoita on jonoksi asti. Jos et ole sitoutunut kehenkään lokakuuhun mennessä, päädyt pitämään hauskaa komean hurmurin kanssa. Suhteesta ei tule mitään vakavampaa, mutta se kasvattaa itsetuntoasi roimasti.

HÄRKÄ (21.4.-21.5.): Intuitiivinen, luotettava, romantikko

Työ: Sinulle tarjotaan työtä, jota et koskaan uskonut saavasi. Jos jokin projekti ei ota tulta alleen heti tammikuussa, siirry seuraavaan. Löydät täydellisen työskentelyrytmin kesään mennessä ja tapaat ihmisiä, joilla on samat näkemykset ja mielipiteet kuin sinulla. Syyskuussa on sinun hetkesi loistaa. Muista myös panostaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiisi. Pikalomat maaliskuussa ja marraskuussa vievät ajatuksesi pois työnteosta.

Rakkaus: Rakkauselämäsi on ollut jo pitkään kuin vuoristorataa, mutta vuonna 2016 luvassa on vihdoin tasaisempaa kyytiä. Toukokuussa saatat kokea virkistävän lomarakkuden. Jos olet sinkku vielä syyskuussa, se johtuu vain siitä, ettet kelpuuta vierellesi ihan ketä tahansa.

KAKSOSET (22.5.-20.6.): Reipas, hellä, sopeutuvainen

Työ: Vuosi 2016 on sinulle mainio uravuosi. Toteuta kaikki projektit, jotka osuvat tiellesi, äläkä sano ei järjettömillekään ideoille. Saat kesäkuuhun mennessä puoleensavetävän työtarjouksen mielenkiintoiselta taholta. Hurmaat muut uniikeilla ideoillasi ja vahvoilla mielipiteilläsi. Sovi syyskuussa tapaaminen kollegan kanssa, joka voi opettaa sinulle jotain uutta. Marraskuussa sinua ei pidättele enää mikään tai kukaan.

Rakkaus: Ihailijasi eivät saa sinusta tarpeekseen. Karismasi kiskoo ihmisiä puoleensa, joskus jopa sänkyyn asti. Helmikuussa tapaat ihmisen, joka inspiroi sinua elämään täysillä. Heinäkuu on superromanttinen kuukausi, ja miniloma lähimpien ystäviesi kanssa saa sinut tuntemaan itsesi rakastetuksi. Muista viettää jatkossakin enemmän aikaa ihmisten kanssa, jotka tukevat ja kannustavat sinua unelmissasi ja joiden seurassa voit olla oma itsesi.

RAPU (21.6.-22.7.): Myötätuntoinen, tyylikäs, viehkeä

Työ: Kiinnitä huomiota henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiisi. Jättimäinen to do -listasi ei lyhene, jos et ole fyysisesti hyvässä kunnossa. Treenaa täysillä etenkin tammikuussa ja kesäkuussa ja testaa joogaa tai tanssilajeja. Huhtikuussa saat odottamattoman työtarjouksen. Jos se herättää mielenkiintosi ja vaikuttaa jännittävältä, tartu siihen.

Rakkaus: Ole valppaana, sillä huoleton ja leikkisä persoonasi vetää ihmisiä puoleensa kuin kärpäsiä. Joku yrittää vietellä sinut vuoden alussa ja tarjoaa sinulle romanttista matkaa maaliskuussa. Suostu hänen ehdotukseensa ja vaali jokaista hetkeä. Täydellinen matchisi houkuttelee sinut mukavuusalueesi ulkopuolelle ja arvostaa kiltteyttäsi. Saat häneltä niin paljon huomiota, että elokuussa itsetuntosi on huipussaan. Joulukuussa uskallat tehdä vihdoin sen oikean siirron.

LEIJONA (23.7.-22.8.): Ulospäinsuuntautunut, sydämellinen, eloisa

Työ: Pidä puhelin lähelläsi: Et halua missata viestejä kaikilta niiltä kullanarvoisilta kontakteilta, joita solmit tänä vuonna. Nyt on aika pitää melua itsestäsi. Tarjoudu vetämään tärkeää projektia ja kerää uusia kokemuksia matkustelemalla. Maaliskuussa ja heinäkuussa saat tilaisuuden näyttää kaikille, kuinka loistava tekijä olet. Lokakuussa palapelin palaset alkavat vihdoin loksahdella kohdilleen.

Rakkaus: Tutkaile lähipiiriäsi ja karsi pois ihmiset, jotka eivät kannusta sinua kohti unelmiasi. Olet saattanut jo pitkään räpiköidä suhteessa, jossa olette enemmän kavereita kuin rakastavaisia. Ole rehellinen itsellesi, niin voitte molemmat löytää uuden onnen. Vaikka oletkin ihailtavan itsevarma, älä hyppää liian nopeasti uuteen suhteeseen. Rakkauselämässäsi tapahtuu suuria helmikuussa ja huhtikuussa, ja syyskuuhun mennessä olet löytänyt sen oikean.

NEITSYT 23.8.-22.9.): Sivistynyt, lojaali, tarkkaavainen​

Työ: Unelmoi suuria ja tähtää kohti korkeuksia. Mikään unelma ei ole sinulle liian iso tänä vuonna. Älä epäile taitojasi. Saat kiinnostavan työtarjouksen huhtikuussa. Punnitse sitä tarkkaan, mutta jos se tarjoaa mahdollisuuksia kehittää itseäsi, tartu siihen. Lomaile kunnolla heinäkuussa ja valmistaudu näyttämään kyntesi töissä syksyllä. Mahdollisuus, jota olet odottanut, koputtaa silloin ovellesi.

Rakkaus: Vuodestasi tulee mahtava, usko pois! Kohtaat potentiaalisia treffiehdokkaita enemmän kuin koskaan ennen. Helmikuu on romanttisin kuukautesi, ja elokuussa kannattaa paeta arkea unelmakohteeseen. Joulukuussa tapaat ihmisen, jonka jälkeen elämäsi ei ole enää ennallaan.

VAAKA (23.9.-22.10.) Hyväntahtoinen, lumoava, pohdiskelija

Olet ihailtavan tehokas ja aikaansaava työssäsi. Saat jännittävän työtarjouksen toukukuussa ja pääset toteuttamaan asioita, joista olet haaveillut jo vuosia. Jos haluat edetä urallasi, on aika ottaa jättiharppaus ja jättää vanha taaksesi. Lataa akkujasi elokuussa vanhojen ystävien ja perheen seurassa. Vaikka sinusta saattaa lokakuussa tuntua siltä, että muserrut työtaakkasi alle ja kaikki kysyvät sinulta neuvoa, muista, että olet stara työpaikkallasi. Kaikki kääntyvät puoleesi, koska olet yksinkertaisesti loistava.

Rakkaus: Vuosi 2016 pitää sisällään kuumia öitä ja seikkailua. Maaliskuu on ihanintaa aikaa pienelle romanssille, kun taas marraskuussa löydät itsesi yllättäen vakavammasta suhteesta. Se saa sinut pohtimaan sitoutumista.

SKORPIONI (23.10.-21.11.): Päättäväinen, tulinen, arvoituksellinen

Työ: Saat töissä ekstravastuuta, koska et pelkää haasteita. Pidä käyntikorttisi lähellä huhtikuussa ja verkostoidu niin paljon, kun vain ehdit. Et voi koskaan tietää, kuka niistä ihmisistä on vielä tärkeä urasi kannalta. Keskity työntekoon myös kesällä, sillä heinäkuu on sinulle kaikkein tuottoisin kuukausi. Marraskuussa saat korvauksen kaikista niistä tunneista, jotka vietit kesäkuumalla tietokoneesi äärellä.

Rakkaus: Sinua hemmotellaan rakkaudella tänä vuonna. Pidä sydämesi ja silmäsi avoinna, kun matkustat ja edustat työtilaisuuksissa. Sinut esitellään ihmiselle, joka on kaikkea sitä, mitä olet etsinyt. Jos hän on yhtä itsevarma ja itsenäinen kuin sinä, pidä hänestä kiinni kaksin käsin. Kun maltatte edetä rauhallisesti, voit heinäkuussa julistaa rakkauttasi kaikille. Elokuussa olette valmiita ottamaan suhteessanne seuraavan askeleen.

Katso myös:

Osallistu Cosmon suureen ystävyyskyselyyn

18 pientä asiaa, jotka tekevät päivästäsi paremman

Cosmopolitan etsii harjoittelijaa

Liikennelentäjä Pia Stenholmilla on takanaan yli miljoona lennettyä kilometriä. Kaupungit ja työkaverit vaihtuvat päivittäin, mutta yksi asia pysyy samana: intohimo ilmailuun

Työnkuva

Pia Stenholm työskentelee Finnairilla perämiehenä, tai epävirallisemmin ”toisena ohjaajana”. Pia siis vastaa kapteenin kanssa lennon suorittamisesta. Kapteenilla on aina hiukan isompi vastuu ja velvollisuus, mutta itse lentämistä kapteeni ja perämies tekevät lennoilla saman verran.

– Lentäjän työ on normaalioloissa suhteellisen helppo työ, jossa pääsee kuitenkin päivittäin haastamaan itseään ja ottamaan vastuuta, Pia kertoo.

Hyvä fyysinen kunto on lentäjälle etu. Työssä on jaksettava istua pitkiä aikoja putkeen, ja kropan on kestettävä vuorotyön tuomat rasitteet. Lentäjän työ ei ole välttämättä paras valinta silloin, jos ihminen on luonteeltaan kova stressaamaan.

– Ikävämpiä ovat tilanteet, kun eteen tulee jotain meistä riippumatonta, kuten huono sää, joka estää lennon lähdön tai laskeutumisen aikataulussa. Otsalle nousee pieniä hikikarpaloita, kun tietää, että myöhästyminen vaikuttaa jokaiseen koneessa istuvaan matkustajaan.

Pia oli 7-vuotias, kun hän matkusti ensimmäistä kertaa lentokoneella. Ilmailu kiehtoi jo lapsena, mutta Pia haaveili aluksi lentoemännän ammatista. Uravalinta kuitenkin konkretisoitui lopullisesti teini-iässä isän kannustamana.

Koulutus

Pia muutti 16-vuotiaana Vääksyyn, jossa hän kävi ilmailulukion. Sen jälkeen Pia haki ilmailuopistoon.

– Jo pelkkä hakeminen opistoon kesti kahdeksan kuukautta. Meiltä testattiin muun muassa looginen päättelykyky sekä avaruudellinen hahmotuskyky. Yhdessä testissä meidän piti istua pimeässä huoneessa ja tuijottaa pomppivaa palloa. Aina kun pallo pomppasi pidemmälle, piti painaa nappia, Pia muistelee.

Pia pääsi ensimmäisellä yrittämällä opiskelemaan ammattilentäjäksi. Koulutus ei kuitenkaan alkanut heti. Ilmailuopistossa aloittavat oppilaat jaetaan useaan ryhmään, ja ryhmät aloittavat opinnot eri aikaan. Pia päätti silloin hakea Tampereen teknilliseen yliopistoon lukemaan tietojohtamista.

– Ajattelin, että olisi hyvä luoda itselleen myös suunnitelma b, sillä lentäminen on erittäin suhdanneherkkä ala.

Lopulta Pia aloitti ilmailualan opinnot 21-vuotiaana. Kun hän valmistui, Suomen talousnäkymät olivat heikot. Pia ehti aloittaa liikennelentäjän uran ulkomailta, kunnes paikka Finnairilta aukesi. Nyt hän on ollut perämiehenä vuoden.

– Yksi tärkeimmistä taidoista tällä alalla on sosiaalisuus ja se, että tulee toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Saatan istua saman tyypin kanssa ohjaamon oven takana kymmenen tuntia putkeen. Lisäksi koneen matkustamohenkilökunta vaihtuu jokaisella lennolla. Myös tylsyyttä on kestettävä, eikä lentäjän keskittyminen saa herpaantua missään vaiheessa.

Parasta työssä

Pian mielestä työn suola ovat ihmiset, niin matkustajat kuin kollegatkin. Tiimityön tärkeys näkyy erityisesti ohjaamossa. Kapteeni ja perämies muodostavat kokonaisuuden, ja kummallakin on omat vastuualueensa.

– Voin aina luottaa siihen, että vedämme yhtä köyttä. Se onkin yksi syy, miksi töihin on niin kiva tulla.

Pian mukaan jokaisella ilmailualalla olevalla tyypillä on pakko olla jonkinlainen palo lentämiseen ja ilmailuun. Ilman sitä työ saattaa tuntua puulta, eikä niitä satunnaisia 14 tunnin työpäiviä jaksa suorittaa.

Urahaaveet

Pia kertoo, että hänellä on aina ollut unelma, jota kohti hän on mennyt.

– Nyt olen saavuttanut unelmani ammatillisesti. Ilmailulukiosta lähtien halusin olla lentäjä juuri nimenomaan Finnairilla.

Pian mukaan monet lentäjät lentävät jonkin aikaa Euroopan sisäisiä lentoja ja hakeutuvat sitten tekemään pidempiä, kaukokohteisiin suuntautuvia matkoja. Pialle Euroopan ja Lähi-Idän kohteet tuntuvat juuri nyt parhailta, eikä hän muuttaisi työssään mitään.

Pia uskoo, että tulevaisuudessa naisia nähdään enemmän liikennelentäjinä. Tällä hetkellä esimerkiksi Finnairilla naislentäjiä on 30, miehiä yli 900. Finnairin ensimmäiset naislentäjät ovat jo eläkkeellä, mutta silti Piankin uravalinnasta ollaan yllättyneitä hänen sukupuolensa takia.

– Kerran ennen lentoa ohjaamoon tuli vierailulle mies pienen poikansa kanssa. Isä totesi pojalleen, että katsos, tuo setä lentää meidät perille, viitaten vieressäni istuvaan kollegaan. Silloin minun oli pakko korjata, että kyllä se on tämä täti, joka lentää teidät tänään perille. Silloin tajusin, että maailma ei todellakaan ole vielä valmis.

CV

Pia Stenholm, 27, työskentelee liikennelentäjänä Finnairilla.

Koulutus: Valmistunut ammattilentäjäksi Suomen ilmailuopistosta. On lisäksi lukenut tietojohtamista Tampereen teknillisessä yliopistossa.

Työpäivän pituus: 9–10 tuntia.

Kielitaito: Englanti, ruotsi ja saksa.

Tärkeimmät työvälineet: Lentokone sekä sen ohjaamotietokone, lentolaukku ja vesipullo.

Motto: Jos et koskaan tavoittele unelmiasi, et koskaan saavuta niitä.

Nainen, jota ihailee: ”Lentokapteeni Orvokki Kuortti oli aikansa edelläkävijä. Orvokki syntyi vuonna 1932, ja hänen nuoruudessaan naisten hakeutuminen ilmailualalle, ja nimenomaan ohjaamon puolelle, oli todella vaikeaa.”

Uran käännekohdat

Ilmailuopiston opinnot, 2012–2014

”Hakuprosessissa karsitaan pois kaikki alalle sopimattomat tyypit. Vaikka olemme kaikki omanlaisiamme persoonia, tulemme hirveän hyvin toimeen keskenämme.”

Ensimmäinen lento yksin, 2012

”Ensimmäinen yksinlento pienkoneella Malmin lentokentältä oli ikimuistoinen kokemus. Kun astuin ulos koneesta, kurssikaverini odottivat minua hallilla vesisankojen kanssa. Koulussa oli tapana, että jokainen ensimmäistä kertaa yksin lentävä kastetaan. Kirjaimellisesti.”

Työllistyminen Finnairille, 2016

”Vaikka naisia on ohjaamossa prosentuaalisesti paljon vähemmän kuin miehiä, en ole ikinä kokenut syrjintää. Ohjaamossa olemme kaikki tasavertaisia.”

Kuvat: Lasse Leckin

Katso myös:

Janni Hussi: "En halua heittäytyä suhteeseen, ellei toisen ajatteleminen saa sydäntäni hakkaamaan"

19-vuotias Milja on paras ystävä mumminsa kanssa – "Ihailen sitä, kuinka rakkaudella hän huolehtii pyörätuolissa istuvasta miehestään"

Valitsimme vuoden parhaat kauneustuotteet – tässä ovat Cosmopolitan Beauty Awards 2018 -voittajat

HBO:n palkittu sarja Big Little Lies saa jatkoa. Mutta voiko toinen tuotantokausi täyttää korkeiksi nousseet odotuksemme? 

Kuukausia jatkuneet vihjailut Big Little Lies -sarjan toisesta kaudesta saivat vihdoin vahvistuksen. HBO kertoi, että Liane Moriartyn romaaniin perustuva minisarja saa todella saa jatkoa. Uutta aletaan tehdä ensi vuoden aikana. Hurraa!

Tähän asti olemme olleet epäluuloisia sarjan tulevaisuudesta, sillä myöskään Moriartyn romaanille ei ole olemassa jatko-osaa. Nyt kirjailijan kerrotaan kuitenkin kehitelleen tarinaan uusia käänteitä, jotta toinen kausi voidaan toteuttaa. 

Nicole Kidman teki ensimmäisellä kaudella ylistetyn roolisuorituksen väkivaltaisessa avioliitossa elävänä Celeste-nimisenä vaimona ja äitinä. Hänen puolisoaan Perryä näytteli ruotsalainen Alexander Skarsgård. Lisäksi nimekkäässä näyttelijäjoukossa nähtiin muun muassa Reese WitherspoonZoë Kravitz ja Shailene Woodley.

HBO ei ole vielä kertonut, ovatko samat näyttelijät mukana myös tulevan kauden jaksoissa. Kidman ja Witherspoon ovat kuitenkin jo hehkuttaneet tulevaa kautta julkisuudessa. 

- Toinen kausi antaa meille mahdollisuuden tarkastella Montereyn perheiden kiehtovia ja monimutkaisia tarinoita syvällisemmin, Witherspoon hehkutti The Hollywood Reporterin mukaan. 

- Olen innoissani, että pääsemme työskentelemään lahjakkaan ja arvostetun ohjaaja Andrea Arnoldin kanssa. 

Arnold on ohjannut muun muassa elokuvan Fish Tank (2009) ja tulee korvaamaan ensimmäisen kauden ohjanneen Jean-Marc Valléen. Arnoldilla on paineita, sillä Valléen kädenjälki hipoi ensimmäisellä kaudella täydellistä. Toivottavasti uudet jaksot täyttävät korkeiksi nousseet odotuksemme!

Kuva: HBO Nordic

Katso myös:

Paluun tekevä Pikku G: ”Minun piti aikuistua suosion keskellä todella nopeasti

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"