Taylor Swift on tunnettu tarttuvista pop-biiseistään, mutta hän on myös menestyvä bisnesnainen. Nyt Taylor aikooo lanseerata oman suoratoistopalvelun

Laulaja Taylor Swift, 27, on jo kauan vastustanut musiikin suoratoistopalveluita, jotka eivät hänen mielestään maksa artisteille tarpeeksi korvauksia heidän töistään. Vuonna 2014 Taylor poisti kaiken musiikkinsa Spotifysta, koska oli tyytymätön palveun maksamiin tekijänoikeuskorvauksiin. Hän kirjoitti myös Wall Street Journaliin jutun suoratoistopalveluiden tavasta vähätellä musiikkia ja sen arvoa.

- Musiikkiteollisuus muuttuu niin nopeasti, että kaikki siihen liittyvä, kuten Spotify, tuntuu suurelta kokeelta. En ole valmis lahjoittamaan omaa elämäntyötäni kokeelle, josta ei mielestäni makseta tarpeeksi palkkioita tekijöille, Taylor selitti tuolloin päätöstään. 

Seuraavana vuonna Taylor aloitti julkisen sodan myös Apple Musicia vastaan. Hän kirjoitti avoimen kirjeen, jossa kritisoi suoratoistopalvelun suunnitelmia tarjota asiakkailleen kolmen kuukauden ilmaisia kokeilujaksoja, joiden aikana artisteille ei maksettaisi lainkaan rojalteja. Lisäksi Taylor poisti 1989-albuminsa Apple Musicista kokonaan. Yhtiö myöntyi lopulta laulajan vaatimuksiin. 

Nyt TMZ uutisoi, että Taylor on päättänyt ottaa ohjat lopullisesti omiin käsiinsä. Hän suunnittelee oman suoratoistopalvelunsa, Swiftiesin, aloittamista. TMZ:n mukaan Taylor on rekisteröimässä kokonaan uutta tavaramerkkiä, joka sisältäisi ”ei-ladattavaa multimediasisältöä äänitallenteiden muodossa.”

Taylorilla on ennestään jo TV-kanava, Taylor Swift NOW, joka toimii yhdysvaltalaisen DirecTV-tietoliikennesateelliittiyhtiön alaisena. Mitähän kymmenkertainen Grammy-voittaja Taylor keksii seuraavaksi?

Kuva: MVPhotos

Alkuperäinen juttu: Cosmopolitan.com
Teksti: Lidia Pirilä

Katso myös:

Sara Forsberg: "Hollywoodissa on joskus vaikea uskoa ihmisten hyvyyteen"

Game of Thrones jatkuu neljän kuukauden päästä – 5 faktaa uudesta kaudesta

Emma Watson ei suostunut käyttämään korsettia Bellen roolissa – myös kenkien piti olla juoksukelpoiset

Vihjailu Big Little Lies -sarjan toisesta kaudesta kaudesta jatkuu edelleen. HBO:n huikea minisarja käsitteli taidokkaasti vakavia aiheita, kuten parisuhdeväkivaltaa, koulukiusaamista ja masennusta.

Australialaiskirjailija Liane Moriartyn romaaniin perustuva Big Little Lies koukutti meidät viime talvena täydellisesti. Varakkaaseen kalifornialaiseen Montereyn pikkukaupunkiin sijoittuva HBO-sarja leikitteli samanlaisella kulissien hitaalla sortumisella kuin esimerkiksi The Affair ja Täydelliset naiset.

Koska sarjan ensimmäinen kausi oli kuitenkin vain seitsemän jakson pituinen, jäimme ahneuksissamme janoamaan lisää. Viime keväästä saakka onkin liikkunut erilaisia huhuja siitä, aikooko HBO jatkaa sarjaa toisella kaudella vai ei. Tähän asti olemme olleet epäluuloisia sarjan tulevaisuudesta, sillä myöskään romaanille, johon tarina perustuu, ei ole olemassa jatko-osaa.

Amerikkalaissivusto TVLine kuitenkin raportoi nyt, että jatkoa todellakin voisi olla valmisteilla keväälle 2018. HBO ei ole edelleenkään vahvistanut tietoa, mutta sarjan luoja ja käsikirjoittaja David Kelley on antanut uutta toivoa sarjan jatkumiselle.  

- Pallottelemme ideoita ja kokoamme porukkaa kasaan, Kelley kertoi TV-linelle.

- Kyse on lähinnä käytännön järjestelyistä. Olen optimistinen, koska kaikki haluavat tehdä sen. 

Myös kirjailija Liane Moriarty on kertonut julkisuudessa jo aiemmin olevansa avoin tarinan jatkamiselle. Samoin sarjassa nähty Nicole Kidman on kertonut olevansa mukana, kunhan tarina on "sen arvoinen". Okei, aika epämääräistä edelleen, mutta toivotaan parasta!

Big Little Lies -sarjan ensimmäisen kauden aikana hahmojen ulospäin mallikkailta vaikuttavista elämistä alkoi paljastua synkkiä salaisuuksia. Tarinan keskiössä oli (tietysti) mysteerinen murha, mutta sarja keskittyi ennen kaikkea syventymään kolmen, keskenään hyvin erilaiseen naispäähahmonsa ajatusmaailmoihin. 

Kidman teki vaikuttavan roolisuorituksen väkivaltaisessa avioliitossa elävänä Celeste-nimisenä vaimona ja äitinä. Hänen puolisoaan Perrya näytteli ruotsalaiskomistus Alexander Skarsgård. Lisäksi nimekkäässä näyttelijäjoukossa nähtiin muun muassa Reese Witherspoon, Zoë Kravitz ja Shailene Woodley.

P.S. Olemme edelleen koukussa sarjan soundtrackiin! Tsekkaa se täältä.

Kuva: HBO Nordic
Lähteet: Marie Claire

Katso myös:

Mitä Cheek aikoo tehdä seuraavaksi? Äänestä!

Cara Delevingnen dekkari ja asiaa masennuksesta – nämä neljä uutuuskirjaa kannattaa lukea nyt

Kaipaatko reseptejä pikkujouluihin? Nämä herkulliset biletarjottavat myös näyttävät ihanilta

 

Hello, Saku Salin!

Mikään ei lämmitä sydäntä yhtä paljon, kun kunnon pläjäys nostalgiaa! Hauskasta Ysärikirjasta löytyvät kaikki lapsuuden suosikkimme (esimerkiksi Aikakoneen C-kasetit, pitkät pipot ja Spice Girls -fanituotteet) sekä kiinnostavaa faktaa niin vuosikymmenen populaarikulttuurista, muodista, politiikasta kuin urheilustakin.

Essi Huuhka ja Aino Tormulainen: Ysärikirja (Atena), 33 e.


"Ei tämä tartu"

Toimittaja Anni Saastamoinen kertoo esikoiskirjassaan omasta masennuksestaan suoraan ja räväkästi. Vaikka aihe on vakava, kieli on virkistävää: englanninkieliset sanat, caps lockit ja kirosanat löytävät juuri oikeat kohdat kuvaamaan masentuneen fiiliksiä. Mistä masennus tuli ja miksi? Miltä se tuntuu ja miksi ei tunnu miltään? Kirja tarjoaa ennen kaikkea vertaistukea, mutta se auttaa myös läheisiä ymmärtämään.

Anni Saastamoinen: Depressiopäiväkirjat (Kosmos), 21,90 e.


Anni Saastamoinen: Depressiopäiväkirjat (Kosmos), 21,90 e.

Evoluution seuraava taso

Homo Deus ei ole ehkä mitään kevyttä iltaluettavaa, mutta sitä onkin hyvä ahmia pienissä erissä, faktoihin uppoutuen. Historiantutkija Yuval Noah Harari pohtii tulevaisuuttamme: miten voimme suojella planeettaamme omalta tuhovoimaltamme, mitä tapahtuu demokratialle ja mitä ihmiskunta tavoittelee itselleen seuraavaksi?

Yuval Noah Harari: Homo Deus – Huomisen lyhyt historia (Bazar), 26,90 e.


Cara the Superwoman

Tässä kirjauutuus sinulle, joka koukutuit tv-sarjasta Kolmetoista syytä. Ex-malli, näyttelijä Cara Delevingne on hypännyt myös kirjailijaksi, ja hänen esikoisteoksensa on jännäri Mirror Mirror. Kirjassa seurataan neljää 16-vuotiasta ystävystä, jotka kamppailevat nuoruuden kriisien kanssa. Heitä yhdistää musiikki ja yhteinen bändi Mirror mirror. Mutta sitten yhtäkkiä – yllätys yllätys – jotain odottamatonta tapahtuu. Kirja on saanut jo nyt huippuarvostelut!

Cara Delevingne & Rowan Coleman – Mirror Mirror, 13,60 e.


Kuvat: MVPhotos, valmistajat

Katso myös:

Kaipaatko reseptejä pikkujouluihin? Nämä herkulliset biletarjottavat myös näyttävät ihanilta

Mitä Cheek aikoo tehdä seuraavaksi? Äänestä!

Kuukauden horoskooppi: Skorpioni