Laulaja syö vauvanruokaa, pitää hörökorvistaan eikä osaa tehdä frontside ollieta. Sanattomaksi Robin menee aina silloin, kun vanhemmat naiset tulevat iskemään häntä. 

"Jos en olisi Suomen suosituin poppari, haluaisin olla urheilija, ehkä freestyle-laskettelija. Kävin ennen talvisin joka päivä kavereiden kanssa rinteessä, ja urheilu on vieläkin iso osa elämääni. Käyn juoksemassa ja treenaan salilla. Pienenä halusin palomieheksi. Olisi siistiä pystyä pelastamaan henkiä. Toisaalta haluan ajatella, että ehkä teen sitä jo omalla tavallani musiikin kautta.

Pidän ulkonäössäni hörökorvistani ja ruskeista silmistäni. Ne ovat Suomessa harvinaisemmat, ja saan niistä eniten kehuja. Minulla ei ole koskaan ollut ulkonäköpaineita, mutta vaatekriisejä sitäkin enemmän. Myös hiusten täytyy olla joko juuri niin kuin haluan tai sitten piilossa hatun alla.

Tulisin hulluksi, jos menettäisin ääneni. Olin taannoin kuumeessa, eikä minulta lähtenyt ääntä lainkaan. Se oli pelottavaa, ja kehittelin jo kauhukuvia siitä mitä tapahtuisi, jos ääni ei koskaan palautuisikaan. Hiljaa oleminen on vaikeaa myös siksi, että normaalisti puhun ja lauleskelen jatkuvasti.

Olen huono muistamaan asioita. Muistan aina vain kaikkein epäoleellisimmat jutut, en koskaan niitä tärkeitä. Puhelimestani löytyy muistilistat kaikille elämäni osa-alueille: työasioille, keikkajutuille, yhteistyöhommille, koulutehtäville sekä arkisille asioille kuten vaikka sille, mitä minun pitää seuraavaksi ostaa. Poistan rivejä sitä mukaa, kun homma on hoidettu.

Noloa myöntää, mutta en osaa tehdä frontside ollieta. Harjoittelin skeittitempun, kun biisi tuli ulos vuonna 2012. Testasin temppua alkukesästä, eikä siitä tullut enää mitään. Onhan se nyt noloa.

Kun näen ystäviäni, fiilikseni on rento, sillä voin luottaa heihin ja tiedän, että voin kertoa heille mitä tahansa. Vaikka monet niin luulevat, minulla ei ole järkyttävää määrää kavereita. Lähes sama Turku-porukka on pysynyt kasassa lapsesta asti. Myös musapiireistä on löytynyt hyviä ystäviä, kuten Jimi Constantine, Kasmir ja Elastinen sekä bändini tyypit.

Tuhlaan aivan liikaa aikaa Youtuben autovideoihin. Olen autofriikki ja katson tajuttomat määrät autojen ominaisuuksia esitteleviä videoita. Suurin haaveeni olisi lähteä kavereiden kanssa reissuun, vuokrata Mustang ja ajella ympäriinsä hyvällä porukalla. Rahaa käytän maltillisesti ja mietin aina tarkkaan, mihin sitä pistän. Oma auto on ollut isoin hankintani. Asunnon ostamista en vielä edes mieti, koska yksin asuminen ahdistaa. Tykkään siitä, että kotona on seuraa.

Aamulla ensimmäisenä nousen sängystä ylös niin äkkiä, että joskus alkaa jopa huimata. Torkutan todella harvoin. Vaihdan vaatteet, pesen hampaat, laitan tukan ja syön aamiaista. Aamupalani sisältää usein puuroa, mutta aina kahvia.

En voi sietää joo joo -ihmisiä, jotka sanovat kyllä kaikelle, mutta eivät koskaan saa mitään aikaan. En myöskään tule toimeen ihmisten kanssa, jotka arvostelevat muita tai luulevat olevansa muita parempia.

Paha tapani on näyttää siltä, etten keskity yhtään. Keskityn kyllä oikeasti, mutta kun minulle puhutaan, näytän kuulemma siltä, etten kuuntele. Saatan katsella muualle tai sählätä samaan aikaan jotain muuta. Sekä isäni että managerini Hannu kysyvät usein, kuuntelenko ollenkaan. Ehkä minulta puuttuu jokin aivosolu.

Viimeisin hyvä tekoni oli käydä festarialueen ulkopuolella jakamassa nimmareita ja ottamassa kuvia fanien kanssa, joilla ei ollut lippuja. Tunnen usein syyllisyyttä siitä, etten ehdi tiukan aikataulun takia jäädä juttelemaan faneille. En ole vielä koskaan turhautunut kuvien ottamiseen. Haluan, että kaikilla on kivaa, ja tiedän, että vaikka minua väsyttäisi, fanien tapaamisesta tulee joka kerta hyvä mieli.

Ruokavalioni koostui kesällä lähinnä ABC-huoltoasemien valikoimista. Miniporkkanat ja vauvanruokaosaston hedelmäsoseet ovat kesällä vakkareitani. Normaalisti tykkään laittaa ruokaa, syödä hyvin ja tehdä vaikka sushia kavereiden kanssa. Ärsyttää, kun luullaan, että asun kotona vain siksi, etten osaa kokata. Kyllä osaan! Kyse on enemmänkin viitsimisestä.

Herkistyn fanien kirjoittamista tarinoista, joissa he kertovat vastoinkäymisistään ja siitä, miten biisini ovat auttaneet heitä vaikeissa tilanteissa. En kuitenkaan itke helposti. Viimeksi niin taisi käydä, kun isäni sairastui vakavasti.

Perheeni on äänekäs, outo ja mukava. Meillä huudatetaan musiikkia ja tv-ohjelmia kilpaa, joten kokeisiin pitää lukea luurit päässä. Perheemme myös sählää aina, eikä esimerkiksi juhliin lähtemisestä meinaa tulla mitään: yksi kitisee, toinen on myöhässä ja kolmannelta tippuu piilari lavuaariin. Meillä ei onneksi oteta asioita liian vakavasti. Paras perhemuistoni on neljän viikon purjehdusreissu Hollannista Suomeen. Tiimimme pelaa hyvin yhteen.

Ihailen naisia, jotka ovat iloisia ja ottavat toiset huomioon. Esimerkiksi näyttelijä Chloë Grace Moretz vaikuttaa inhimilliseltä tyypiltä, vaikka on maailmanluokan stara. Tuntemattomat tytöt lähestyvät minua jonkin verran esimerkiksi festareilla, ja usein paljon vanhemmatkin mimmit tulevat ehdottelemaan. Siinä on pikku-Robin vähän ihmeissään.

Täydellisillä treffeillä pitää tapahtua jokin nolo juttu, joka keventää tunnelman. Toinen voi vaikka purskahtaa nauruun ja purskauttaa vedet vahingossa toisen paidalle. Tykkään huolettomista tytöistä, jotka osaavat ottaa asiat rennolla hällä väliä -asenteella. Itse harkitsen ihastuneena sanojani paljon tavallista tarkemmin.

Pahin pelkoni on, että elämäni tärkeimmille ihmisille käy jotain pahaa. Hämähäkkikammoa tai muita fobioita minulla ei ole. En myöskään osaa pelätä sitä, että jäisin urani takia jostain paitsi. Osaan ajatella vain niitä asioita, joita olen saanut, kokenut tai nähnyt.

Toivottavasti vielä joskus pääsen laajentamaan uraani ulkomaille ja esiintymään Madison Square Gardeniin. En kuitenkaan tähyile elämää kovin pitkälle eteenpäin enkä edes halua haaveilla liian kauas tulevaisuuteen. Olisi hirveää, jos todellisuus osoittautuisi unelmia huonommaksi.

Paras elämänohje on antaa vain mennä. Liika analysoiminen on turhaa. En ole missään vaiheessa pohtinut musiikkini suuntaa, vaan antanut sen kehittyä samaan tahtiin elämäni kanssa. 13-vuotiaana lauloin yläasteikäisille, 18-vuotiaana täysi-ikäisille. Haluan myös olla artisti, joka pystyy yllättämään ja säväyttämään. Siksi aion ottaa syksyn vähän rennommin ja katsoa, mitä keksin seuraavaksi.” 

Laulaja Robin Packalen, 18, asuu Turussa, josta on myös kotoisin. Hän nousi julkisuuteen 13-vuotiaana Frontside Ollie -kappaleellaan ja on julkaissut urallaan viisi albumia, kolme kirjaa ja elokuvan. Robinin musiikkivideoita on katsottu Youtubessa yhteensä 130 miljoonaa ja kappaleita kuunneltu Spotifyssa yli 100 miljoonaa kertaa.

Kuva: Nick Tulinen

 

Mikä avuksi sosiaalisten tilanteiden pelkoon? Mikä on pitkän parisuhteen menestysresepti? Marraskuun Cosmossa on lisäksi mukana ideoita teemajuhliin, bilepukeutumiseen ja herkullisiin party-tarjoiluihin.

"Minulla on aina ollut todella suuret unelmat ja uskon itseeni. Välillä tulee takkiin, mutta siitä ei pidä lannistua." Jungle Juice Barin perustaja Noora Fagerström

"Negatiivista palautetta tulee välillä, mutta se on kuin heittäisi bensaa liekkeihin. Minua ei huolestuta, mistä saan seuraavan palkkani, sillä tiedän, että hyvälle tekijälle löytyy aina töitä." Toimittaja ja Kemikaalicocktail-blogin perustaja Noora Shingler

"Huonoinakin hetkinä on tärkeää, että näet kumppanissasi sen ihmisen, johon aikanaan rakastuit." Apulanta-yhtyeen Toni Wirtanen

"En kadu mitään, vaan otan kaikesta opikseni. Minulla on aina ollut sellainen asenne, että mieluummin elän täysillä ja sanon liikaa, kuin että jättäisin katumisen pelosta jotain tekemättä tai sanomatta." Laulaja Antti Tuisku

"En ole lähtökohtaisesti supercool ja itsevarma nainen, enemmänkin vähän höhlä. Mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän hyväksyn sen, millainen olen. Nykyään oma hyvä oloni syntyy kiireettömästä elämästä, pitkistä yöunista, ulkoilusta ja herkuttelusta." Näyttelijä Sara Parikka

"Aivoterveyden kannalta olisi tärkeää saada päivään pieniä taukoja. Kannattaa yrittää vaikkapa torkahtaa vartiksi bussimatkalla töistä kotiin tai pitää pieniä taukoja töiden lomassa." Neurologian professori ja Aivoliiton ylilääkäri Risto O. Roine

"Minä ainakin haluan usko siihen, että kaikki on mahdollista. Ja niin kauan kun itse uskoo itseensä ja omaan tekemiseensä, on pysäyttämätön." Kolumnistimme Janni Hussi

Katso myös:

Kerro meille, mitä mieltä olet uudesta Cosmosta! Voita kosmetiikkaa

Sinä myös? Tästä netissä leviävässä somekampanjassa on kyse

Miten liikunnasta voi innostua aikuisena, jos siitä ei ole nauttinut koskaan? Otimme selvää

 

James Corden voittaa itkukilpailun, tietysti.

Lokakuun Cosmon kanttakin tähdittävä Miley Cyrus, 24, on James Cordenin luotsaaman Carpool Karaoken viimeisin vieras.

Hulvattomassa jaksossa Miley myöntää olevansa surkea kuski huolimatta siitä, että joutuu Los Angelesissa ajamaan autoa lähes päivittäin.

- Melkein kaikki kolarit, joita minulle on sattunut, ovat tapahtuneet omalla pihatielläni. En nimittäin yleensä en pääse sitä pidemmälle, Miley tunnustaa.

Onneksi Miley istuu tällä kertaa turvallisesti pelkäjään paikalla. Kolmetoista minuuttia pitkän ajelun aikana kaksikko intoutuu laulamaan muun muassa hittibiisit Younger Now, Party In The USA, We Can’t Stop ja Malibu.

Kun James kysyy Mileylta,  mikä on hänen elämässään tapahtunut merkittävin muutos viime vuosien aikana, laulaja vakavoituu.

-  Esiintymiseni VMA-gaalassa vuonna 2013 – se, jossa twerkkasin Robin Thicken kanssa – teki minusta aktivistin, joka olen nyt.

- Ymmärsin, että jos niin moni ihminen puhuu siitä, mitä teen, minun pitäisi käyttää se johonkin hyvään mieluummin kuin ristiriitaisen keskustelun synnyttämiseen, jonka seurauksena joku saa itselleen korkeintaan hauskan Halloween-asun, Miley pohtii viitaten pitkään jatkuneeseen mediakohuun, joka syntyi MTV Video Music Award -gaalassa nähdyn rohkean esityksen seurauksena.

Miley, joka ensin kannatti Bernie Sandersia ja sitten Hillary Clintonia, viime aikoina provosoimisen sijaan pyrkinyt vaikuttamaan ihmisiin muilla tavoilla.

Aikaisemmin tänä vuonna Billboardissa julkaisssa haastattelussa hän kertoi, että syyskuun 29. päivä julkaistu Younger Now -albumi on omistettu Hillary Clintonille ja muille uraa tekeville naisille. 

Miley on kampanjoinut viime aikoina innokkaasti myös vuonna 2014 perustamansa Happy Hippie -nimisen järjestön parissa. Sen tavoitteena on auttaa kodittomia nuoria, edistää seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ja kannustaa muitakin muuttamaan "tunteensa toiminnaksi". Laulaja on itse muunsukupuolinen. 

Videon paras hetki alkaa kohdasta 10:20, kun James ja Miley kilpailevat siitä, kumpi saa itsensä itkemään nopeammin.

Katso video alta.

Mileyn ja Robin Thicken esitys vuoden 2013 VMA-gaalassa ei ollut kaikkien mieleen.

Katso myös:

Miley Cyrus julkaisi uuden biisin ja musavideon – inspiraationa Liam Hemsworth

Carpool Karaoken James Corden: "Mikään idea ei ole liian älytön"

Selena Gomez Woody Allenin elokuvaan – mukana myös huippunimet Elle Fanning ja Timothée Chalamet