Syksyllä sataa ja alkaa olla pimeää. Mikä ihana tekosyy avata televisio. Ja suklaalevy...
Cosmo vinkkaa syksyn odotetuimmat kotimaiset sarjat:

Exiä rannalla

Jos vain viettäisin hetken exäni kanssa yhdessä, olisin varma että välillemme tulisi taas jotain. Vai olisiko uusi kulta sittenkin parempi? Exiä rannalla asettaa kauniit ja komeat sinkut vaikeaan paikkaan, kun vanhat exät saapuvat rannalle sekoittamaan uusien deittien tapailua. Onko vanha suola janottavampaa kuin uudet tuttavuudet rannalla? Näiden suhdesolmujen selvittämiseen sinkuilla on rantaloman verran aikaa.

Sub, alkaa 7. syyskuuta

Ota rahat ja juokse

Kukapa meistä ei olisi leikitellyt ajatuksella pakomatkasta rikoksen jälkeen. Kaahaisit satamaan ja hyppäisit ruotsin laivaan, sieltä jatkaisit junalla Saksaan... Mutta mitä jos sinulla olisikin 10 000 euroa, jotka tulisi piilottaa mahdollisimman hyvin? Ota rahat ja juokse -viihdesarjassa henkilöt saavat haasteen piilottaa tunnissa salkun, joka on täynnä rahaa. Jos etsivät eivät löydä salkkua 48 tunnin kuluessa, saavat haastehenkilöt pitää rahat.

MTV3, alkaa 2. syyskuuta

Ensitreffit alttarilla

Pimenevät syysillat saavat kaipaamaan kainaloa, johon käpertyä. Sitä myös kuusi rohkeaa sinkkua etsii 3. kaudella deittiohjelmassa, jossa tulevan puolison tapaa ensimmäistä kertaa vasta alttarilla. Hullua, mutta myös niin romanttista! Tätä ohjelmaa ei voi katsoa ilman tunnevyöryjä ja empatiaa. Voi kun tällä kaudella kaikki löytäisivät elämänsä rakkauden.

Ava, alkaa 6. syyskuuta

Pahan jälkeen

Jos halusit parantaa maailmaa ja tyhjentää nenäliinapakettisi katsoessasi Arman Alizadin Täällä Pohjantähden alla, tämän sarjan selviytymistarinat valloittavat sydämesi. Sarjassa käsitellään rankkoja aiheita ympärileikkauksesta huumeaddiktioon, mutta sarjassa on toiveikas tunnelma. Jos sinkku- ja hömppäohjelmat riittävät (tai tarvitset hyvän keskusteluaiheen työpaikkasi ruokalaan), katso tämä dokumenttisarja.

Liv, alkaa 22. syyskuuta

Hottikset

Myötähäpeä ja valloittavat persoonat ovat täällä taas. Itsevarmat sinkut asuvat tällä kaudella kimppakämpässä ja lähtevät yhdessä valloittamaan pääkaupunkiseudun yöelämää. Sarjassa on luvassa biletystä ja Sen Oikean etsintää kovilla kriteereillä. Uusien sinkkujen lisäksi (mm. Amanda Harkimo) sarjasta löytyvät viimekaudelta tutut bile-Dani sekä Juha.

Jim, alkaa 1. syyskuuta

Talent Suomi

Kykyjenetsintäohjelmiin ei voi vain kyllästyä. Ohjelmassa etsitään Suomen lahjakkainta esiintyjää, ja voimme taas ihmetellä, miten paljon lahjakkaita ihmisiä Suomeen mahtuu. Mutta pliis, jättäkää tällä kaudella laamat ja kuluneet Elvikset kotiin! Tuomaristossa istuvat Jari SillanpääSara Forsberg ja Sami Hedberg. Malttaakohan Sami olla varastamatta showta?

Nelonen, alkaa 25. syyskuuta

Nieminen & Lahtinen Show

Sanoiko joku Riku Nieminen? Jo pelkän näyttelijän nimi saa hymyn huulille. Nieminen ja Lahtinen Show on todella viihdyttävää koomikko- ja musiikkivieraineen. Sketsejä ja huumoria riittää torstaista sunnuntaille, ja tätä katsoessa jopa kotityöt hoituvat kevyemmin.

Nelonen, alkaa 22. syyskuuta

Tähdet tähdet

Mikko Leppilammen juonnot ovat jo riittävän suuri syy katsoa tämäkin kausi Tähdet tähdet sarjaa. Tanssitaidoistaan toisiaan mittaa ottavat Evelina, Essi Luttinen, Arttu Wiskari, Antti Ketonen, Johanna Försti, Eini, Pete Parkkonen ja Benjamin Peltonen. Komeita miehiä tanssimassa – miten maltamme odottaa lokakuuhun asti?!

MTV3, alkaa 2. lokakuuta

Vain elämää

Jokaisen kauden jälkeen jännitämme, jäikö kausi viimeiseksi, ja mietimme, ketkä suomalaiset artistit ohjelmaan voisivat vielä sopia. Vaikka syyskuussa alkava Vain elämää -kausi on jo viides, on Hirvensalmelle saatu kasaan joukko kiinnostavia astisteja: Lauri Tähkä, Chisu, Mikael Gabriel, Hector, Suvi Teräsniska, Mikko Kuustonen sekä Anna Puu. Veikkaamme, että Mikael Gabriel tekee loppusyksyn kovimmat salibiisit, mutta kuka on vahvin ehdokas riipaiseviin balladeihin?

Nelonen, alkaa 16. syyskuuta

Kuvat TV-kanavat

Ruokakuluissa voi säästää pienellä vaivalla merkittävän summan. Niin tekee vapaaehtoisesti yhä useampi. Aloita ruokapihistely näillä!

1. Hyödynnä myynnistä poistuvat tuotteet

Fiksuruoka-sivustolta voi tilata myynnistä poistuvia tai parasta ennen -päiväystä lähestyviä tuotteita, esimerkiksi ruokaa ja juomaa, 20–90 prosentin alennuksella.

www.fiksuruoka.fi

2. Syö hävikkiravintolassa

Esimerkiksi Helsingin Kampissa sijaitseva ravintola Loop tarjoaa hävikkiruoasta valmistettua ruokaa.

www.ravintolaloop.fi

3. Lataa mobiilisovellukset

Lunchie Market- ja ResQ-palveluihin rekisteröitymällä voi ostaa ravintoloiden ylijäämäannoksia edullisesti.

www.lunchie.market/suomi ja www.resq-club.com

4. Tilaa ruokapiireistä

Ruokapiirissä kuluttaja tilaa elintarvikkeita, kuten lihaa, kananmunia, hiutaleita ja juustoja, suoraan ruokatuottajalta. Eri kaupungeille ja kaupunginosille on omat piirinsä. Piirejä löytyy esimerkiksi Facebookista nimellä REKO Lähiruokarengas.

Psst! Lue lokakuun lehden sivuilta 50-51 lisää siitä, kuinka voit säästää ruokaostoksilla isojakin summia. 

Kuva: iStock

Katso myös:

Uusi lehti on täällä! Kokosimme yhteen parhaat sitaatit

Kolme naista kertoo, miksi kamala ero onkin ollut lopulta ihan hyvä juttu: ”Etsin nyt miestä, jolle riitän omana itsenäni”

HBO:n Big Little Lies palkittiin parhaana minisarjana – katso kuvat Emmy-gaalan vieraista

Olemme superinnoissamme uudesta lehdestä! Tässä lokakuun numeron kiinnostavimmat sitaatit.

"Pihistelyn taustalla on ajatus rahallisen säästön lisäksi myös ympäristön kannalta eettisestä kuluttamisesta." -Määrätietoisesti säästävä Heidi Järvinen

"Vaikka puolitoista vuotta elämästäni on ollut ihan hirveää, olen kiitollinen siitä, että kaikki tapahtui nyt eikä myöhemmin. Sain burn outista enemmän kuin mitä menetin." -Työpaikallaan burn outiin sairastunut Anna

"Vaikka suhteesi ei kestäisi koko loppuelämääsi, se saattaa olla koko loppuelämäsi kannalta merkityksellinen suhde. Kaikkea rakkautta ei ole luotu kestämään, mutta se ei tarkoita etteikö kannattaisi rakastaa." -Tämän kylän homopoika -blogin Eino Nurmisto

"Omaan osaamiseen on uskottava 110-prosenttisesti. Olen saanut kotoani mallin, että kaikki työkokemus on hyvästä. Allekirjoitan tämän täysin." - Tapahtumatoimisto Tapauksen projektipäällikkö Caroline Korhonen

"Jos ihminen ei olisi itsekäs, hän olisi altis muiden vaikutuksille. Narsistiset johtajat ja kaikenlaiset gurut pystyvät helpoten ohjailemaan ihmisiä, jotka eivät tunne tai arvosta itseään tarpeeksi. Jatkuvasti muille myönnytyksiä tekevät ihmiset ajautuvat helpommin myös ihmissuhteisiin, joissa itse kärsivät." -Mahtava minä – itsekkyyden voima ja vastavoima -kirjan kirjoittanut Jukka Koskelainen

"Olenko itsekäs, kun en koe tarvetta lisääntyä? Vai olenko saanut tarpeekseni ihmissuhteista, joissa olen joutunt huolehtimaan aikuisesta ihmisestä kuin lapsesta?" -Cosmon kolumnisti Janni Hussi

Katso myös:

Kolme naista kertoo, miksi kamala ero onkin ollut lopulta ihan hyvä juttu: ”Etsin nyt miestä, jolle riitän omana itsenäni”

HBO:n Big Little Lies palkittiin parhaana minisarjana – katso kuvat Emmy-gaalan vieraista

Testasimme tämän hetken kiinnostavimmat kasvoseerumit – katso parhaat