Time kertoi 10 asiaa, joita kannattaa tehdä tullakseen onnelliseksi. 

1. Urheile. 

Urheilu torjuu masennusta tehokkaasti. Liikunta vapauttaa mielihyvähormoneja (endorfiinejä) vereen ja saa aikaan pitkäkestoisia hyvänolon tunteita. 

2. Nuku enemmän.

Nukkumisella on erittäin suuri vaikutus onnellisuuteemme. Riittävä uni vähentää herkkyyttämme negatiivisille tunteille ja parantaa keskittymiskykyä ja tuottavuutta. Eräässä tutkimuksessa unenpuutteesta kärsivät opiskelijat laitettiin opettelemaan ulkoa sanalistoja. Väsyneet opiskelijat muistivat 81 % negatiivisista sanoista (kuten syöpä), mutta vain 31 % neutraaleista tai positiivista sanoista (kuten kori tai aurinko).

3. Vietä enemmän aikaa läheistesi kanssa.

Kun ihmisiltä kysytään, mikä heitä kaduttaa vanhana, on vastaus usein liian vähäinen ajanvietto ystävien ja perheen kanssa. Sosiaaliset suhteet kasvattavat onnellisuutta. Harvardin yliopiston onnellisuustutkia Daniel Gilbert tiivistääkin asian seuraavasti: "We are happy when we have family, we are happy when we have friends and almost all the other things we think make us happy are actually just ways of getting more family and friends."

4. Vietä aikaa ulkona.

Tutkimukset osoittavat, että jo 20 minuutin happihyppely riittää fiiliksen parantamiseksi. Ihanteellisin lämpötila onnellisuuden kannalta on 13.9 astetta, kertoo Shawn Achor kirjassaan The Happiness Advantage. Sussexin yliopiston tutkimuksen mukaan luonnonympäristö tekee ihmisestä kaupunkiympäristöä onnellisemman. 

5. Auta muita.

Shawn Achorin mukaan kannattaa auttaa muita, jos haluaa itse tulla onnelliseksi. Ihanteellinen määrä apua on sata tuntia vuodessa eli kaksi tuntia viikossa. 

6. Hymyile enemmän.

Michiganin osavaltionyliopiston tutkimus asiakaspalvelutehtävissä työskentelevistä ihmisistä osoitti, että pelkkä teeskennelty hymy ei aina riitä. Jos asiakaspalvelijat sen sijaan keskittyivät ajattelemaan positiivisesti ja esimerkiksi haaveilivat aurinkolomasta, heidän olonsa parani välittömästi.

7. Muuta lähemmäs työpaikkaa.

Työmatkalla on yllättävän suuri vaikutus onnellisuuteen. Shawn Ancorin mukaan ihminen ei yleensä totu liian pitkään tai ruuhkaiseen työmatkaan, ja tämä laskee päivittäin onnellisuuden tunnetta.

8. Suunnittele matkaa, mutta älä lähde heti.

Tutkimusten mukaan loma tuo suurinta tyydytystä suunnitteluvaiheessa. Lomanodotus tekee onnellisemmaksi keskimäärin kahdeksan viikon ajan. Loman jälkeen useimpien onnellisuustaso laskee nopeasti normaalitasolle.

9. Meditoi.

Meditoinnin tiedetään parantavan keksittymiskykyä ja rauhoittavan mieltä. Säännöllisen meditoinnin on tutkittu jopa muuttamalla aivojen rakennetta tuomalla neuronien välille uusia, onnelismmaksi tekeviä yhteysksiä.

10. Ole kiitollinen.

Mitä jos alkaisit pitää onnellisuuspäiväkirjaa? Kiitollisuus lisää tyytyväisyyden tunnetta. Tutkimuksessa 219 ihmistä kirjoitti kolmen viikon aikana kolme kiitoskirjettä. Kirjeiden kirjoittaminen lisäsi heidän onnellisuuttaan ja vähensi masennusoireita.

Lisäksi:

Vanhenemisen on tutkittu tekevän onnellisemmaksi, ja useimpien ihmisten onnellisuustaso kasvaa keski-iän jälkeen. Tutkijat eivät ole päässeet yksimielisyyteen siitä, miksi näin tapahuu. On kuitenkin päätelty, että vanhemmat ihmiset hakeutuvat aktiivisemmin mielialaansa parantaviin tilanteisiin. Lisäksi he osaavat välttää epämiellyttävää seuraa ja uskaltavat luopua nuoria helpommin sellaisista tavoitteista, joiden toteutuminen vaikuttaa epätodennäköiseltä.

Lähde: Time
Kuva: Imaxtree

HBO:n palkittu sarja Big Little Lies saa jatkoa. Mutta voiko toinen tuotantokausi täyttää korkeiksi nousseet odotuksemme? 

Kuukausia jatkuneet vihjailut Big Little Lies -sarjan toisesta kaudesta saivat vihdoin vahvistuksen. HBO kertoi, että Liane Moriartyn romaaniin perustuva minisarja saa todella saa jatkoa. Uutta aletaan tehdä ensi vuoden aikana. Hurraa!

Tähän asti olemme olleet epäluuloisia sarjan tulevaisuudesta, sillä myöskään Moriartyn romaanille ei ole olemassa jatko-osaa. Nyt kirjailijan kerrotaan kuitenkin kehitelleen tarinaan uusia käänteitä, jotta toinen kausi voidaan toteuttaa. 

Nicole Kidman teki ensimmäisellä kaudella ylistetyn roolisuorituksen väkivaltaisessa avioliitossa elävänä Celeste-nimisenä vaimona ja äitinä. Hänen puolisoaan Perryä näytteli ruotsalainen Alexander Skarsgård. Lisäksi nimekkäässä näyttelijäjoukossa nähtiin muun muassa Reese WitherspoonZoë Kravitz ja Shailene Woodley.

HBO ei ole vielä kertonut, ovatko samat näyttelijät mukana myös tulevan kauden jaksoissa. Kidman ja Witherspoon ovat kuitenkin jo hehkuttaneet tulevaa kautta julkisuudessa. 

- Toinen kausi antaa meille mahdollisuuden tarkastella Montereyn perheiden kiehtovia ja monimutkaisia tarinoita syvällisemmin, Witherspoon hehkutti The Hollywood Reporterin mukaan. 

- Olen innoissani, että pääsemme työskentelemään lahjakkaan ja arvostetun ohjaaja Andrea Arnoldin kanssa. 

Arnold on ohjannut muun muassa elokuvan Fish Tank (2009) ja tulee korvaamaan ensimmäisen kauden ohjanneen Jean-Marc Valléen. Arnoldilla on paineita, sillä Valléen kädenjälki hipoi ensimmäisellä kaudella täydellistä. Toivottavasti uudet jaksot täyttävät korkeiksi nousseet odotuksemme!

Kuva: HBO Nordic

Katso myös:

Paluun tekevä Pikku G: ”Minun piti aikuistua suosion keskellä todella nopeasti

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Sopivat varusteet tekevät kotoilusta mukavampaa. Nämä haluamme omaankin kotiimme!

Fleeceaamutakki, 29,99 e, Lindex.

Tuoksutyynyt pitävät vaatekaapin freesinä. 13,90 e, Stockmann.com.

Ylellinen Tata Harper Smoothing Body Scrub -kuorintavoide sopii luonnonkosmetiikkafaneille. 78 e.


Samettipyjama, 36 e, Lindex.


 

Foreo Luna Play -kasvoharja tekee ihonhoidosta helppoa. 36 e.

Cilla's Siisti sitruuna-rosmariini-suihke (saattaa) kannustaa siivoamiseen. 14,90 e.

Kullanvärinen pumppupullo saippualle, 49,95 e, Ellos.

Täytä korurasia ystäväsi lempiherkuilla. 36 e, Indiska.

Samettisen päiväpeiton alle on kiva kääriytyä Netflixin ja sipsipussin kanssa. 129 e, H&M.

Pehmeät tohvelit 14,99 e, H&M.


Byredon kynttilät valmistetaan käsityönä Ranskassa. Bohemia-tuoksukynttilä, 55 e, kicks.fi.

Kylppäripakkaus sisältää kaksi vohvelipyyhettä sekä saippuan. 38 e, Ellos.


 

Kivikeraaminen hajuvesipullo, 9,99 e.


Jouluneule, 24,95 e, Gina Tricot.

Kuvat: valmistajat

Katso myös:

Tämä kuosi on taas ajankohtainen – toimii täydellisesti myös asusteissa

Testasimme peitevoiteet – voittajatuote kätkee kavoilta punaisuuden, näpyt ja tummat silmänaluset

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"